توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    کپک زدن نان چه نوع تغییری است

    1 بازدید

    کپک زدن نان چه نوع تغییری است را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    کلاس پنجم ما

    کلاس پنجم ما

    4- مواد چند حالت دارند؟ سه حالت، جامد، مایع و گاز

      نشانه های تغییر شیمیایی :

    1- تشکیل رسوب :  

    هرگاه در اثرمخلوط کردن دو یا چند محلول، یک رسوب ایجاد شود ( محلول کدر شود )، یک تغییر شیمیایی روی داده است. تشکیل سفیدک روی لباس پس از شستن، یک تغییر شیمیایی است ( رسوب کردن گل در آب گل آلود یک تغییر فیزیکی است ).

    2-تغییر رنگ :

    هرگاه دو محلول بی رنگ را مخلوط کنیم و یک ماده ی رنگی تولید شود یا براثر مخلوط کردن دو ماده ی رنگی، رنگ اولیه از بین برود یا کم رنگ شود، یک تغییر شیمیایی روی داده است ( ریختن ید بر روی نشاسته یا سیب زمیتی که رنگ آن را آبی می کند).

    3- در تغییر شیمیایی نور و گرما آزاد می شود :

    درسوختن گاز در اجاق یا چراغ گاز - درسوختن منیزیم ( نور شدید - فلاشهای عکاسی قدیمی)

    4- پختن غذا ( کباب کردن ) :

    در پختن غذا یا کباب کردن هم یک تغییر شیمیایی روی می دهد.

    5- خروج گاز :

    اگر دو یا چندماده ی شیمیایی را با هم مخلوط کنیم و گاز تولید شود، یک تغییر شیمیایی روی داده است مانند جوش شیرین و سرکه کهگار کربینیک یا دی اکسید کربن آزاد می شود.

      توجه : وقتی آب را گرم می کنیم، بخار می شود یعنی به شکل گاز درمی آید که یک تغییر فیزیکی است.

      نکات مهم :

    1- هرگاه انجام تغییر شیمیایی زمان زیادی طول بکشد، به آن تغییر شیمیایی کند می گویند.

    2- هرگاه انجام تغییر شیمیایی زمان کمی طول بکشد به آن تغییر شیمیایی تند می گویند.

      سوالات اضافه :

    1- سوختن چوب چه نوع تغییری است؟ چرا؟ تغییر شیمیایی چون چوب به جسم جدیدی ( کربن ) تبدیل می شود.

    2- بریدن چوب چه نوع تغییری است؟ تغییر فیزیکی

    3- آیا با تبخیر آب، مولکولهای آن تغییر می کنند؟ تبخیر چه نوع تغییری است؟ خیر. تبخیر یک تغییر فیزیکی است..

    4- اگر نان را بسوزانیم، مزه و رنگ آن تغییر می کند. سوختن نان چه نوع تغییری است؟ تغییر شیمیایی

    5- زنگ آهن چگونه به وجود می آید؟ در اثر رطوبت، آهن با اکسیژن هوا ترکیب شده و زنگ می زند یعنی ماده ی جدیدی به وجود می آید.

    6- نام علمی زنگ آهن چیست؟ اکسید آهن

    7- چه عواملی سبب زنگ زدگی آهن می شود؟ رطوبت، رنگ نکردن رویه ی آهن

    8- کیفیت آهنی که زنگ می زند چه تغییری می کند؟ کیفیت آهن ضعیف تر می شود

    9- زنگ زدن آهن چه زیانهایی دارد؟ استحکام آهن را کمتر می کند. وسایل آهنی از بین می روند.

    10- یرای جلوگیری از زنگ زدن آهن چه باید بکنیم؟ باید آهن را از رطوبت دور نگهداریم. با رنگ کردن سطح آهن از زنگ زدن آن جلوگیری کنیم.

    11- آیا تغییر شیمیایی یک ماده به زمان نیاز دارد؟ بلی.

    12- یک تغییر شیمیایی کند نام ببرید؟ زنگ زدن آهن

    13- یک تغییر شیمیایی تند نام ببرید؟ سوختن چوب

    14- چرا به خمیر، خمیرترش ( مخمر ) اضافه می کنند؟ تا خمیر ورآمده، نان خوشمزه تری به دست آید.

    15- خمیرترش ( مخمر ) چه می کند؟ خمیر را تجزیه کرده و مقداری گازکربنیک تولید می کند که این گاز کربنیک سبب ورآمدن خمیر می شود. از خمیر ورآمده نان بهتر و خوشمزه تری به دست می آید.   

    16- تغییر شیمیایی مفید به چه تغییری می گویند؟ هرگاه در اثرتغییر شیمیایی ماده ی مفیدی به دست آید، به آن تغییر شیمیایی مفید می گویند مانند درست کردن ماست از شیر.

    17- تغییر شیمیایی مضر به چه تغییری می گویند؟ هرگاه در اثر تغییر شیمیایی ماده ی غیرمفیدی به دست آید یا کیفیت ماده بدتر شود، به آن تغییر شیمیایی مضر می گویند مانند کپک زدن نان، ترش شدن شیر.

    18- نام دیگر گاز کربنیک چیست؟ دی اکسید کربنیاکربن دی اکسید.

    19- از گازکربنیک چه استفاده ای می شود؟ برای خاموش کردن آتش ( از کف گازکربنیک )

    20- گرما چه تاثیری در تغییرات شیمیایی دارد؟ گرما تغییرات شیمیایی را تندتر می کند.

    21- وقتی قند را می سوزانیم، چه تغییراتی روی می دهد؟ ابتدا قند به شکل مایع در می آید که یک تغییر فیزیکی است و سپس می سوزد که یک تغییر شیمیایی است.

    22- مراحل تهیه ی دوغ گازدار به شرح زیر است. نوع تغییر در هر مرحله را در مقابل آن بنویسید:

    الف- ابتدا یک لیوان شیر و یک لیوان آب نیم گرم را باهم مخلوط می کنیم (                      ).

    ب- یک لیوان ماست و کمی نمک را با هم مخلوط می کنیم (                     ).

    پ- مخلوط شیر و ماست را در یک بطری می ریزیم و در محل گرمی می گذاریم (                   ).

    ت- پس از یک هفته دوغ گازدار به دست می آید (                     ).

    23- چند تغییر فیزیکی کند نام ببرید؟ فرسایش خاک - تشکیل ابر و باریدن باران - یخ زدن آب - تبخیر آب دریاها

    24- کپک زدن نان چه نوع تغییری است؟ تغییر شیمیایی  

    منبع مطلب : kelase5-95.blogsky.com

    مدیر محترم سایت kelase5-95.blogsky.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    سوالات فصل دوم علوم پنجم

    الف ) پختن نان

    ب ) خوردن نان

    ج ) خشک شدن نان

    د)کپک زدن نان

    الف ) گرفتن خامه از شیر

    ب ) تبخیر الکل

    ج ) بی رنگ کردن خمیر کاغذ

    د ) ذوب کردن آهن

    کدام گزینه درمورد تغییرات شیمیایی ، نادرست است ؟

    الف ) خواص مواد اولیه و فرآورده ها با یک دیگر متفاوت است .

    ب ) ساختمان مولکولی ماده تغییر می کند.

    ج ) نوع اتم های سازنده ی ماده تغییر می کنند .

    د)مولکول های جدید تولید می شود .

    الف ) درست شدن پنیر

    ب ) پختن غذا

    ج ) اضافه کردن آب لیمو به جوش شیرین

    د ) اضافه کردن نشاسته به آب نمک

    الف ) زرد شدن برگ درختان

    ب ) مخلوط کردن آب والکل

    ج ) مخلوط کردن جوش شیرین و آب لیمو

    الف ) مولکول های آن به مولکول های ماده دیگری تبدیل می شوند .

    ب ) مولکول های آن به اکسیژن وهیدروژن تجزیه می شوند .

    ج ) فاصله بین مولکولی آن زیاد می شود .

    د ) فاصله بین اتم های مولکول های آن زیاد می شود .

    الف ) شکر

    ب ) الکل

    ج ) آهن

    د ) طلا

    الف ) در محیط خشک

    ب ) چرب باشد

    ج ) درمحیط مر طوب

    د ) جنس آن تفلون باشد

    الف ) زغال

    ب ) نفت

    ج ) شمع

    د ) هیدروژن

    کدام جمله درست نیست؟

    الف ) گرما سبب تغییر حالت برخی ازمواد می گردد .

    ب ) گرما سبب جدا شدن مولکول های مواد از یک دیگر می شود .

    ج ) تبدیل یک حالت ماده به حالت دیگر پدیده ای فیزیکی است .

    د ) با جوشیدن آب ، گاز هیدروژن و اکسیژن به دست می آید .

    الف ) اکسیژن

    ب ) دمای کافی

    ج ) هیدروژن

    د ) ماده سوختنی

    الف ) تغییر شیمیایی - گرما

    ب ) تغییر شیمیایی - نور

    ج ) تغییر فیزیکی - گرما

    د ) تغییر فیزیکی - نور

    الف ) کار با ظروف بزرگ مشکل است .

    ب ) احتمال تبخیر آن زیاد است .

    ج ) ممکن است وجود هوا سبب تغییر شیمیایی مواد شود .

    د ) مواد دیرتر گرمای خود را از دست می دهند .

    الف ) شیمیایی مفید

    ب ) شیمیایی زیان آور

    ج ) فیزیکی زیان آور

    د ) فیزیکی مفید

    الف ) کپک زدن نان

    ب ) گوارش غذا

    ج ) فاسد شدن میوه ها

    د ) زنگ زدن ستون های فلزی

    الف ) حجم

    ب ) حالت مواد

    ج ) شکل ظاهری

    د ) جرم

    الف ) برای جلوگیری از تغییرات فیزیکی

    ب ) به علت خطرناک بودن آن ها درجاهای پرنور

    ج ) برای جلوگیری از تغییرات شیمیایی

    د ) به علت انعکاس بیش از حد نور در داروها

    الف ) جرم ظرف کم تر می شود .

    ب ) جرم ظرف تغییری نمی کند .

    ج ) تعداد مولکول ها تغییری نمی کند .

    د ) تعداد اتم ها کم می شود

    منبع مطلب : five-first.blogfa.com

    مدیر محترم سایت five-first.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    پله آخر

    جمله‌های زیر را با گزینه‌های الف یا ب کامل کنید.

    1- وقتی آهن زنگ می‌زند، مقاومتش ............. می‌شود.

    الف) کم                                               ب) زیاد

    2- سوختن گاز در اجاق، ............. انجام می‌شود.

    الف) به کندی                                       ب) به سرعت

    3- شکر در چای ............. زودتر حل می‌شود.

    الف) داغ                                              ب) سرد

    4- کپک زدن مربا، یک تغییر ............. است.

    الف) فیزیکی                                        ب) شیمیایی

    یک لیوان شیر، چند ساعت در هوای گرم و آزاد قرار گرفته است.

    5-آیا مزه و بوی شیر تغییر می‌کند؟

    6- آیا خواص شیر پس از ماندن در هوای گرم، با خواص شیر تازه یکسان است؟

    7- شیر چه تغییری کرده است؟ فیزیکی یا شیمایی؟

    8- در کدام حالت در نان تغییر فیزیکی به وجود می‌آید؟

    الف) کپک زدن نان                              ب) سوختن نان                       

    ج) بریدن نان                                       د) برشته شدن نان

    9- چرخه‌ی دوره‌ی آب در طبیعت، نتیجه‌ی چه تغییری است؟

    الف) تبخیر(شیمیایی)                           ب) میعان(شیمیایی)    

    ج) تبخیر (فیزیکی)                              د) تبخیر و میعان(فیزیکی)

    10- کدام گزینه یک تغییر فیزیکی را نشان نمی‌دهد؟

    الف) تراشیدن مداد                              ب) کوتاه‌کردن مو                  

    ج) تهیه‌ی رب گوجه فرنگی                 د) مخلوط آرد و آب

    11- کدام تغییر شیمیایی نیست؟

    الف) سرخ کردن کوکوسبزی              ب) تهیه‌ی پنیر

    ج) سرخ شدن سیم لامپ                     د) هضم غذا

    12- ............. در کنار آب، تغییر شیمیایی پیدا می‌کند.

    الف) نمک                                            ب) آرد                       

    ج) آهن                                                د) شکر



    برای پاسخ به سوالات فوق به قسمت نظر مراجعه فرمایید.

    منبع مطلب : peleyeakhar.blog.ir

    مدیر محترم سایت peleyeakhar.blog.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    💙 استقلال💙 6 ماه قبل
    0

    سلام دوستان ، کسی میدونه کپک زدن میوه چه نوع تغیری است ، خواهش می کنم لطفا جواب بدید

    0
    فاطمه سادات براتی 1 ماه قبل

    من نمیدانم ولی فکر کنم تغییر شیمیایی است

    ناشناس 8 ماه قبل
    0

    کپک زدن نان چه تغییری دارد بگید دیگه

    😡

    0
    آناهید 5 ماه قبل

    تغییر شیمیایی زیرا با کپک زدن مواد جدیدی بدست می آید و به این تغییر، تغییر شیمیایی می گویند

    زهرا 1 سال قبل
    0

    بله نان تغییر فیزیکی است 🍞

    ناشناس 1 سال قبل
    1

    فکرکنم شیمیایی

    ناشناس 1 سال قبل
    -1

    اسمم‌رز‌وفکر‌می‌کنم‌تعقیر‌شیمیایی‌است

    0
    کپک زدن نان یا پختن نان؟ 1 سال قبل

    کپک زدن نان یا پختن نان

    مهدی 2 سال قبل
    -2

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    -1
    باران 8 ماه قبل

    اره مهدی جون راست میگه

    برای ارسال نظر کلیک کنید