کپسول آزیترومایسین ۲۵۰
کپسول آزیترومایسین ۲۵۰ را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
آزیترومایسین | آزیترومایسین 250 | آزیترومایسین 500 | آنتی بیوتیک | درمان عفونت های باکتریایی
علایم ممکنه مربوط ب عوارض ازیترو باشه البته همش نه
اگر عارضه باشه با قطع مصرف بر میگرده
و همینطور علایم شبیه کرونا ویروس هم هست
داروی آزیترومایسین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آزیترومایسین
نام رایج دارو: آزیترومایسین – Azithromycin
اسامی تجاری دارو: زیتروماکس
توجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
آزیترومایسین چیست و چه کاربردی دارد؟
آزیترومایسین نوعی آنتیبیوتیک ماکرولید است که در درمان طیف وسیعی از عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو بر روی عفونتهای ویروسی مانندسرماخوردگی و آنفولانزا اثری ندارد.
نحوهی مصرف آزیترومایسین
استفاده از آنتیبیوتیکها در زمانی که به آنها نیازی نیست باعث میشود اثربخشی دارو در مواقع نیاز از بین برود.
برای مصرف صحیح داروی آزیترومایسین لازم است از اطلاعات روی جلد دارو به دقت پیروی کنید و در صورت لزوم با دکتر عفونی خود مشورت کنید. این دارو را به صورت دهانی و به اندازهای که پزشک تجویز کرده مصرف کنید. اگر دچار دلدرد شدید این دارو را غذا مصرف کنید. دوز مصرف دارویآزیترومایسین به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد و برای کودکان این دوز مصرفی بر اساس وزن تعیین میشود.
شربت آزیترومایسین را قبل از مصرف تکان دهید و از پیمانهی مخصوص استفاده کنید. از قاشق غذاخوری و به دلیل دقیق نبودن میزان دوز مصرفی استفاده نکنید. اگر کودکان در روز اول تا ۳۰ دقیقه پس از مصرف این دارو دچار تهوع شدند با پزشک تماس بگیرید.
برای اثر بهتر داروی آزیترومایسین آن را در ساعات مشخص بخورید تا میزان دارو در بدنتان ثابت بماند. مصرف این دارو را تا میزانی که پزشک تجویز کرده ادامه دهید حتی اگر احساس کردید علائم عفونت از بین رفته است. قطع این دارو موقع درمان ممکن است باعث شود عفونت باکتریایی دوباره رشد کند و مشکلساز شود.
اگر ضداسیدهایی که حاوی آلومنیوم یا منیزیم هستند با این دارو مصرف شوند ممکن است سرعت جذب آزیترومایسین را کاهش دهند. اگر از قرصهای ضد اسید استفاده میکنید حداقل ۲ ساعت قبل یا بعد آن آزیترومایسین را مصرف کنید.
عوارض جانبی آزیترومایسین
مصرف آزیترومایسین ممکن است موجب عوارضی مانند درد شکم، اسهال، ضعف، تهوع و استفراغ و یا دردهای غیرعادی شکمی شود. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافتند با پزشک خود تماس بگیرید.
در صورتی که پزشک داروی آزیترومایسین را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی آزیترومایسین را مصرف کرده اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده اند. چنانچه با عوارضی نادر اما جدیای نظیر تغییرات شنوایی (مانند کاهش شنوایی یا ناشنوایی)، مشکلات بینایی (مانند پرش پلک و تاری دید)، مشکلات گفتاری یا بلع، ضعف عضلانی، مشکلات کبدی (مانند خستگی غیرمعمول، تهوع و استفراغ مداوم، درد شدید شکم و معده، زردی چشم یا پوست و ادرار تیره) مواجه شدید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر علائمی مانند تپش قلب ناگهانی، بیحالی شدید و غش کردن مواجه شدید با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
این دارو به ندرت بهدلیل مقاومت باکتری باعث ایجاد یک بیماری سخت روده (مشکلات کلوسنریدیوم) میشود. این شرایط میتواند هنگام درمان یا حتی هفتهها و ماهها بعد از درمان اتفاق بیفتد. در صورت بروز چنین مشکلی از داروهای ضداسهال یا مُسکنها استفاده نکنید زیرا ممکن است شرایطتان بدتر شود لذا اگر عوارضی مانند اسهال شدید و مداوم، درد شکم یا معده و گرفتگی عضلانی و همچنین نشانههای خون در مدفوع سریعا با پزشک تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: مدفوع خونی چیست و چه دلایلی دارد؟
استفاده مداوم از این دارو برای دورههای طولانی ممکن است موجب ترشحات دهانی یا عفونتهای مخمری شود. در صورت مشاهده علائم سفید رنگ در دهان و یا تغییر در ترشحات واژن با پزشک مشورت نمایید.
لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی آزیترومایسین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید. همچنین واکنش آلرژیک به این دارو ممکن است حتی موقع قطع مصرف رخ بدهد لذا واکنش آلرژیکی که ذکر شد ممکن است چند روز بعد از آخرین دوز مصرفی دارو اتفاق بیفتد.
موارد احتیاط مصرف آزیترومایسین
قبل از مصرف اگر به داروی آزیترومایسین حساسیت دارید و یا سابقهی آلرژی به این دارو یا دیگر آنتیبیوتیکهایی مانند ارترومایسین، کلاریترومایسین و تلیترومایسین دارید، این موضوع را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی آزیترومایسین ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود. چنانچه سابقهی بیماریهایی نظیر مشکلات کبدی، مشکلات کلیه و بیماریهای بافت عضلانی مانند میاستنی گراویس دارید حتما این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید.
داروی آزیترومایسین ممکن است موجب تاثیراتی بر ریتم قلب (افزایشQT) شود. افزایش کیوتی به ندرت موجب تپش قلب (به ندرت خطرناک) و علائمی دیگر مانند سرگیجه و غش کردن شود که سریعا نیاز به مراجعه به پزشک دارد. احتمال افزایش کیوتی در صورتی که شرایط خاص پزشکی داشته باشید یا داروهای دیگری مصرف کنید بالا میرود. قبل از مصرف آزیترومایسین در مورد داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت کنید. در صورتی که مشکلاتی مانند مشکلات قلبی (نارسایی قلبی، ضربان کند قلب، افزایش کیوتی در تست EKG)، سابقه ژنتیکی مشکلات قلبی خاص (مانند افزایش کیوتی در تست EKG و مرگ ناگهانی بر اثر ایست قلبی) دارید حتما قبل از مصرف این دارو با پزشک خود صحبت کنید.
کمبود پتاسیم و منیزیم خون نیز ممکن است خطر افزایش کیوتی را بالا ببرد. این خطر درصورتی که از داروهای خاصی مانند دیوتیکها یا قرصهای آب استفاده میکنید و یا اگر علائمی مانند عرق کردن شدید، اسهال و تهوع دارید، افزایش مییابد و بهتر است درمورد استفاده صحیح این دارو با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید:چرا زیاد عرق می کنیم؟ با علت و دلایل تعریق شدید آشنا شوید
مصرف آزیترومایسین ممکن است موجب مشکلات در واکسنهای باکتریایی مانند واکسن تیفوئید شود. در هنگام مصرف این دارو واکسیناسیون را به جز مواردی که پزشک توصیه کرده است را انجام ندهید. قبل از هر گونه جراحی همهی داروهایی را که مصرف میکنید با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید. بزرگسالان نیز ممکن است نسبت به عوارض پس از مصرف این دارو مخصوصا افزایش کیوتی حساسیت بیشتری نشان دهند. کودکان (مخصوصا نوزادان کمتر از ۶ هفته) ممکن است با مصرف این دارو دچار مشکلات جدی معده شوند. اگر نوزاد دچار استفراغ شد و یا شیردهی به او دچار مشکل شد با پزشک کودک تماس بگیرید.
برای مصرف داروی آزیترومایسین در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. چنانچه باردار هستید فقط در صورت نیاز ضروری از این دارو استفاده کنید و در مورد فواید و مضرات آن از پزشک خود کمک بگیرید
تداخلات دارویی آزیترومایسین با داروهای دیگر
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی آزیترومایسین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفیتان را باپزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی آزیترومایسین نفرمایید.
تقریباً اکثر آنتیبیوتیکها بر روی هورمونهای کنترل بارداری مانند قرصها، برچسبها و حلقههای کنترل بارداری تاثیر میگذارند و برخی از این آنتیبیوتیکها (مانند ریفامپین و ریفابوتین) تاثیر این محصولات را کاهش میدهند و ممکن است موجب بارداری شوند. اگر از هورمونهای کنترل بارداری استفاده میکنید قبل از مصرف این آنتیبیوتیکها با پزشک خود مشورت کنید.
بسیاری از داروها مانند آمیودارون، دیسوپیرامید، دوفتیلید، دروندارون، ایبوتیلید، پیموزید، کوئنیدین، پروکائین آمید، سوتالول و … علاوه بر آزیترومایسین ممکن است بر ریتم قلب (افزایش کیوتی) تاثیر بگذارند.
علائم اوردوز آزیترومایسین
اگربا مصرف داروی آزیترومایسین دچار عوارض جدی ای نظیر مشکل تنفسی یا بیهوشی شدید با اورژانس تماس بگیرید. این دارو برای وضعیت فعلی شما تجویز شده است و در موارد دیگر عفونتی از آن بدون اجازه دکتر استفاده نکنید. اگر دوز مصرفی داروی آزیترومایسین را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یاد آوردید که دارو را مصرف نکردهاید، نیازی به مصرف دو برابر داروی آزیترومایسین نیست، و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.
برای نگهداری صحیح داروی آزیترومایسین، آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید و در حمام نگهداری نفرمایید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید و پس از ۱۰ روز از باز شدن آن را دور بیندازید.
برای نوبتگیری از بهترین پزشکان عفونی به وبسایت دکترتو مراجعه کنید.
بهترین دکتر عفونی در تهران
بهترین دکتر عفونی در شیراز
بهترین دکتر عفونی در اصفهان
بهترین دکتر عفونی در تبریز
منبع: WebMD
قرص آزیترومایسین 250
قرص آزیترومایسین را میتوان همراه یا بدون غذا مصرف کرد.
بزرگسالان 16 سال و بالاتر:
جهت عفونتهای گلو، برونشیت، پنومونی و عفونتهای پوستی: 500 میلیگرم به صورت مقدار واحد در روز اول سپس 250 میلی گرم یک بار در روز از روز دوم تا پنجم.
جهت عفونتهای کلامیدیایی: 1000 میلیگرم به صورت یک مقدار واحد.
جهت جلوگیری یا درمان عفونتهای کمپلکس مایکو باکتری (MAC): 1200 میلیگرم در یک هفته.
کودکان و افراد زیر16 سال:
ایمنی و کارایی قرص آزیترمایسین در افراد زیر16 سال مشخص نشده است.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.