کاریکاتور پیامبر در روزنامه فرانسوی
کاریکاتور پیامبر در روزنامه فرانسوی را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
شارلی ابدو
شارلی اِبدو (به فرانسوی: Charlie Hebdo) به معنای «هفتهنامه شارلی»، مجلهٔ فکاهی چپگرای فرانسوی است که چهارشنبهها منتشر میشود. درونمایه این مجله لحنی انتقادی دارد و خط مشی اعلام شده آن ضد نژادپرستی و ضد مذهبی است.[۳] نگارشهای این مجله شامل نقد و تمسخر کاتولیک فرانسه، یهودیت در فرانسه، اسلام در فرانسه، سیاست و حتی فرهنگ عامه فرانسه میشود.[۴][۵] این مجله انتشار نسخه آلمانی خود را از یکم دسامبر ۲۰۱۶ با شمارگان ۲۰۰ هزار نسخه آغار کرد.[۶][۷]
پیشینه
«شارلی اِبدو» جانشین مجله «هاراکیری»*[۱] است که از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۱ میلادی منتشر میشد. مجله پس از بسته شدن توسط دولت فرانسه بخاطر توهین به ارزشهای ملی دوباره در سال ۱۹۶۶ منتشر شد و در سال ۱۹۷۰ و اینبار پس از مرگ ژنرال شارل دو گل بخاطر توهین به شخص ایشان، به دستور وزیر کشور تعطیل شد. در دهه ۱۹۸۰ میلادی کارمندان قدیمی تحریریه با نام تازه «شارلی ابدو» (این نام کنایه ایست به نام شارل دو گل) کار مجله را ادامه دادند ولی شمارگان بسیار پایین و انتقاد مردم از کیفیت محتوا عامل نیمه تعطیل شدن مجله گشت تا اینکه گروه دیگری به تیم قدیمی مجله پیوسته و در سال ۱۹۹۲ هفته نامه «شارلی ابدو جدید» را منتشر کردند.
انتقاد
گزارشگر مجله اشپیگل شوخیهای شارلی ابدو را در مقایسه با رقیب بزرگتر خود، Le Canard enchaîné، زمخت و بیمزه توصیف میکند. ژرار بیار، سردبیر شارلی ابدو به گزارشگر اشپیگل میگوید که Le Canard همانند بانویی سالخورده است و هرگز جرأت آوردن محمد روی صفحه اول خود را ندارد؛ ولی شارلی ابدو چنین قید و بندی ندارد.[۸]
گرداننده بلژیکی وبگاه مجله در نوامبر ۲۰۱۱، پس از حمله تاریخ ۲ نوامبر ۲۰۱۱ که افراد ناشناس دفتر مرکزی مجله را با کوکتل مولوتف به آتش کشیدند برای مدتی سایتهای این مجله را از شبکه حذف کرد.[۹]
شماره ۱۰۱۱ اُم این مجله در تاریخ ۲ نوامبر ۲۰۱۱ منتشر گشت. به دنبال آن، حملههای مختلفی به شارلی ابدو شد. در این شماره، شارلی ابدو به شریعت اسلامی اشاره میکند.
حمله مسلحانه به دفتر هفتهنامه
در تاریخ ۷ ژانویه ۲۰۱۵ حملهای مسلحانه و مرگبار به دفتر مجله رخ داد. مقامهای قضایی فرانسه اعلام کردند این حمله دست کم ۱۲ کشته و حدود ۱۰ زخمی بر جای گذاشت. به گزارش خبرگزاری فرانسه دو نفر از کشتهشدگان مأموران پلیس بوده و چهار نفر از کاریکاتوریستهای مطرح فرانسوی از جمله سردبیر هفته نامه نیز در میان قربانیان بودند. دو مرد با نقابهای سیاه و کلاشنیکف به دفتر مجله در پاریس حمله کرده و به افراد تیراندازی کرده، سپس از محل گریخته و ضمن فرار هم به تیراندازی ادامه دادند. ویدئوهای آماتوری از این حمله گرفته و در اینترنت منتشر شد. پلیس اعلام کرد مهاجمان، جلسه شورای سردبیری شارلی ابدو را هدف قرار دادند و هنگام خروج فریاد میزدند: «الله اکبر». آنها گفتند «انتقام پیامبر» را گرفتهاند.[۱۰][۱۱] در این ماجرا، مهاجمان پساز دو روز و در درگیری با پلیس فرانسه کشته شدند.
پس از حمله
بازماندگان کشتار شارلی ابدو، با استقرار در مقر روزنامه لیبراسیون شماره تازه هفتهنامه شارلی ابدو با عنوان «بخشودگی برای همه»، و با کارتونی از محمد، پیامبر اسلام در صفحه نخست و با عنوان «من شارلی هستم» منتشر نمودند. این حرکت با واکنشهای منفی مسلمانان روبرو شد.[۱۲][۱۳] با این وجود، حدود «۸ میلیون» نسخه از نسخه ۱۱۷۸ مجله شارلی ابدو بهفروش رفت.[۲]
طارق رمضان
در اکتبر ۲۰۱۷، پیرو اتهامات مطرح شده علیه طارق رمضان توسط چندین زن از جمله دو مسلمان که یکی از آنها خانمی معلول و ۴۲ ساله است، این نشریه در کاریکاتوری به این موضوع پرداخت با عنوان طارق رمضان: «من رکن ششم اسلام هستم!» و پیرو آن تهدیدهای به مرگ از سمت مسلمانان جبهه طارق رمضان به این نشریه فرستاده شدهاند که پلیس در حال پیگیری آنها است.[۱۴]
پانویس
^ به معنای ژاپنی کلمه: هاراکیری
پیوند به بیرون
منابع
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مجله هتاک فرانسوی بار دیگر کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر اسلام منتشر کرد
تهران (پانا) - مجله فرانسوی «شارلی ابدو» روز سهشنبه اعلام کرد که در شماره جدیدش بار دیگر کاریکاتورهای خود علیه پیامبر اسلام را منتشر خواهد کرد و این در حالی است که این تصاویر موهن در نسخه الکترونیکی منتشر شده است.
در شماره جدید «شارلی ابدو» کاریکاتور توهین آمیزی که ژان کابو از پیامبر مسلمانان کشیده بود نیز در کنار کاریکاتورهای دیگر از پیامبر اسلام روی جلد مجله منتشر شده است.
دوازده کاریکاتور موهن درباره پیامبر اسلام اولین بار در سال 2005 میلادی در یک روزنامه دانمارکی منتشر شد و مجله «شارلی ابدو» این کاریکاتورها را برای اولین بار در سال 2006 منتشر کرد.
پیش از این و در سال 2015 اقدام توهین آمیز روزنامه فرانسوی علیه پیامبر اکرم (ص) موجی از خشم و نفرت را در میان مسلمانان جهان برانگیخته بود و مسلمانان با تظاهرات در نقاط مختلف جهان این اقدام را محکوم کرده بودند.
همچنین به دلیل انتشار این تصاویر توهین آمیز، دفتر مجله شارلی ابدو هدف حمله قرار گرفت و ژان کابو کاریکاتوریست هتاک به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام و 11 شخص دیگر کشته شدند.
منبع مطلب : www.pana.ir
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.