چه کسی رئیس جمهور آمریکا شد
چه کسی رئیس جمهور آمریکا شد را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا + تصاویر
جوزف رابینت بایدن جونیور (انگلیسی: Joseph Robinette Biden Jr.;/ˌrɒbɪˈnɛt ˈbaɪdən/ زاده ۲۰ نوامبر ۱۹۴۲) ؛ سیاستمدار آمریکایی است که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷، تحت ریاستجمهوری باراک اوباما چهل و هفتمین معاون رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا بوده و از ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۹ به مدت ۳۶ سال ایالت دلاور را به عنوان یکی از سناتورهای ایالات متحده آمریکا نمایندگی میکردهاست. او که یک دموکرات است، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا است و رقیب اصلی رئیسجمهور دونالد ترامپ در این انتخابات محسوب میشود. بایدن در سالهای ۱۹۸۸ و ۲۰۰۸ برای کسب کاندیداتوری حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، تلاش کرده بود اما موفق نشد.
بایدن در اسکرانتون، پنسیلوانیا، و شهرستان نیوکاسل، دلاور بزرگ شد. او در دانشگاه دلاور تحصیل و سپس مدرک حقوق خود را از دانشگاه سیراکیوس دریافت کرد. او در سال ۱۹۶۹ وکیل شد و در سال ۱۹۷۰ به عضویت در شورای شهرستان شهرستان نیوکاسل، دلاور انتخاب شد. بایدن اولینبار در سال ۱۹۷۲ به عنوان سناتور ایالات متحده از دلاور انتخاب و در نتیجه ششمین سناتور جوان تاریخ آمریکا شد. او ششبار دیگر به این سمت انتخاب شد و در زمان رسیدن به معاونت رئیسجمهور در سال ۲۰۰۹ چهارمین سناتور ارشد در سنای ایالات متحده آمریکا بود.
بایدن در مقام سناتور به مدت طولانی عضو و رئیس کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده آمریکا بود. او با جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ مخالفت کرد ولی از مداخله آمریکا و ناتو در جنگ بوسنی در سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵، گسترش ناتو در دهه ۱۹۹۰ و بمباران صربستان در سال ۱۹۹۹ در جریان جنگ کوزوو دفاع کرد. او در دفاع از اجازهنامه جنگ عراق در سال ۲۰۰۲ سخنرانی کرد و به آن رای موافق داد اما با افزایش سربازان آمریکایی در سال ۲۰۰۷ مخالفت کرد. بایدن همچنین از ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ ریاست کمیته قضایی سنای ایالات متحده آمریکا را برعهده داشت و با مسائلی چون سیاست مواد مخدر، پیشگیری از جرم و آزادیهای مدنی و همچنین نامزدیهای بحثبرانگیز رابرت بورک و کلارنس توماس به قضاوت دیوان عالی ایالات متحده آمریکا درگیر بود. او رهبری تلاشها برای تصویب لوایح کنترل جرم و اجرای قانون و خشونت علیه زنان را بر عهده داشت.
بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۰۸ آمریکا، به عنوان جفت انتخاباتی اوباما در مقابل جان مککین و سارا پیلین شرکت کرد و به اولین کاتولیک رومی که به مقام معاونت رئیسجمهور آمریکا میرسد تبدیل شد. جو در مقام معاون رئیسجمهور بر سرمایهگذاری در زیرساختها با هدف مقابله با رکود بزرگ مالی نظارت کرده و به تدوین سیاست آمریکا در خصوص خروج نیروهای آمریکا از عراق در سال ۲۰۱۱ یاری رساند. مذاکرات او با جمهوریخواهان کنگره به دولت اوباما کمک کرد قوانینی نظیر لایحه تخفیف مالیاتی، اجازه مجدد بیمه بیکاری و ایجاد کار ۲۰۱۰ را تصویب کند که یک بنبست مالیاتی را حل کرد، لایحه کنترل بودجه ۲۰۱۱ که بحران سقف بدهی آمریکا را حل کرد و لایحه تخفیف مالیاتی مالیات دهنده آمریکایی ۲۰۱۲ که به پرتگاه مالی پیش رو پرداخت. اوباما و بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۲ آمریکا مجدداً انتخاب شدند.
بایدن در اکتبر ۲۰۱۵ پس از ماهها گمانه زنی اعلام کرد که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ نامزد نمیشود. در ژانویه ۲۰۱۷ اوباما نشان افتخار آزادی رئیسجمهوری را بهطور ممتاز به بایدن داد. او پس از گذراندن دوره معاونت ریاست جمهوری به هیئت علمی دانشگاه پنسیلوانیا پیوست و به عنوان «استاد کرسی بنجامین فرانکلین در اعمال ریاست جمهوری» معرفی شد. بایدن در ۲۵ آوریل ۲۰۱۹ آغاز سومین کمپین خود را برای کسب ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد و در ژوئن ۲۰۲۰ به نامزد مقدر حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل شد.
مواضع سیاسی
موضع گیری های جو بایدن را باید به دو بعد داخلی و خارجی تقسیم کرد. در حوزه مسائل داخالی بایدن از افزایش حداقل دستمزد در آمریکا حمایت میکند. او همچنین خواستار افزایش مالیات بر سود سرمایهگذاری، رایگانسازی دانشگاههای عمومی و بازسازی دولتی زیرساختهای جادهای و انرژی است.
در بخش سیاست خارجی، بایدن خواستار ازسرگیری روابط ایران و آمریکا بوده و با تغییر رژیم مخالف است. او پس از انتخابات ۱۳۸۸ ایران انتقاداتی را مطرح کرد، اما بیان داشت آمریکا به سیاست مذاکره ادامه میدهد.
نظر بایدن در مورد برجام
بایدن به عنوان معاون رئیسجمهور وقت آمریکا در زمان امضای برجام، از حامیان آن بود و بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق، او را سرزنش کرد. او در ادامه «رسیدن به توافق بهتر» را توهم خواند و گفت: برای رسیدن به برجام «چندین سال فشار تحریم، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی» صرف شدهاست.
نظر بایدن در مورد فعالیت های آمریکا در عراق
جو بایدن به عنوان سناتور به حمله آمریکا به عراق رأی مثبت داد. او در سال ۲۰۰۶ پس از افزایش خشونتها در عراق، طرحی بر مبنای فدرال کردن عراق و تقسیم آن به سه بخش کردنشین، شیعه نشین و سنی نشین مطرح کرد. این طرح با مخالفت دولت جرج دابلیو بوش مواجه شد.
پای بندی به ملی گرایی یهودیان
بایدن به شبکه اول تلویزیون اسرائیل گفت: «من یک کاتولیک معتقد هستم، و مانند هر کاتولیک سرسختانه بر این اصل پای میفشارم که یک کاتولیک خوب قبل از آنکه مسیحی باشد، باید یک یهودی خوب باشد و من نیز پیش از آنکه مسیحی باشم خود را یک یهودی میدانم، و نه تنها این، بلکه افتخار دارم که بگویم که من یک صهیونیست هستم و به صهیونیست بودن خود افتخار میکنم و به وجود اسرائیل و ملیگرایی یهودیان سخت پای بندم».
نامزدی ریاستجمهوری آمریکا
بایدن در ژوئن ۱۹۸۷ در دوران رونالد ریگان، نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اعلام کرد. او در نهایت در سپتامبر ۱۹۸۷ به دلیل فشار رسانهای پیرامون سرقت ادبی یکی از سخنرانیهای کمپین خود، از ادامه نامزدی انصراف داد.
بایدن نامزد مقام ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸ میلادی از حزب دموکرات آمریکا بود. وی در نهایت از سوی باراک اوباما در انتخابات ۲۰۰۸ ریاست جمهوری ایالات متحده، به عنوان معاون رئیسجمهور برگزیده شد.
انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا
بایدن در ۲۵ آوریل ۲۰۱۹ نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا اعلام کرد. پیش از این گمانهزنیها از احتمال نامزدی او وجود داشت. سی ان ان در نظرسنجی مارس ۲۰۱۹ اعلام کرد جو بایدن با ۲۸ درصد آراء بیشترین محبوبیت را در میان نامزدهای دمکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ دارد. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا قرار است روز سوم نوامبر ۲۰۲۰ برگزار شود.
پس از انتشار برخی گمانهزنیها در مورد احتمال حضور جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد بایدن، برای حضور در این انتخابات، تمایل نشان دادهاست، اما «در نهایت خود او باید در این مورد تصمیم بگیرد». بایدن در نهایت در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا نامزد نشد و از در این انتخابات از هیلاری کلینتون حمایت نمود.
اتهامات تماس فیزیکی نامناسب
بایدن به تماس فیزیکی نامناسب با زنان، از قبیل در آغوشگرفتن، بوسیدن و گذاشتن دست روی شانه آنها در مراسمهای عمومی متهم شدهاست. او خود را «سیاستمدار لمسی» توصیف میکند و معترف است که این رفتار در گذشته برایش دردسرهایی ایجاد کردهاست.
در مارس ۲۰۱۹، لوسی فلورس، نماینده سابق مجلس نوادا، ادعا کرد که بایدن بدون رضایت او در یک گردهمایی انتخاباتی در سال ۲۰۱۴ در لاس وگاس، او را لمس کردهاست. فلورس در مقالهای بایدن را به پشت سر او راه رفتن، گذاشتن دست روی شانههای او، بو کردن موهای او و بوسیدن پشت سرش متهم کرد و افزود که بایدن او را به شیوهای که منحصر «دوستان نزدیک، خانواده یا شریک زندگی» است لمس کرده و «من احساس ناتوانی میکردم.» سخنگوی بایدن گفت که جو رفتار توصیف شده را به خاطر نمیآورد. دو روز بعد ایمی لاپوس، دستیار سابق جیم هیمس در کنگره، نیز گفت که بایدن در سال ۲۰۰۹ او را به روشی «غیرجنسی» اما «نامناسب»، با نگه داشتن سر او برای مالیدن بینیهایشان به یکدیگر لمس کردهاست. روز بعد، دو زن دیگر ادعای تماس نامناسب از سوی بایدن را مطرح کردند. کیتلین کاروزو گفت که بایدن دست خود را بر روی ران او قرار دادهاست و دی.جی. هیل نیز مدعی شد که جو شانه و کمرش را لمس کردهاست. در اوایل آوریل ۲۰۱۹، سه زن به واشینگتن پست گفتند که بایدن آنها را به طرقی لمس کردهاست که باعث شده معذب شوند. در آوریل ۲۰۱۹ تارا رید، از کارکنان سابق بایدن، گفت که چند مرتبه زمانی که در دفتر سنای بایدن در سال ۱۹۹۳ کار میکرد، جو بایدن شانهها و گردن را به شیوهای نامناسب لمس کردهاست.در مارس ۲۰۲۰، تارا رید بایدن را به آزار جنسی در سال ۱۹۹۳ متهم کرد. بایدن و کمپین او این ادعا را به شدت تکذیب کردند.
بایدن برای «عدم درک اینکه چطور ممکن است دیگران به رفتارش واکنش نشان دهند» عذرخواهی کرد اما گفت که نیت شرافتمندانهای داشته. وی در ادامه گفت که برای کارهایی که تاکنون انجام داده متأسف نیست و همین امر باعث شد بابت پیامی متناقض مورد نقد قرار بگیرد.
منبع مطلب : www.rasadvarzeshi.com
مدیر محترم سایت www.rasadvarzeshi.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا (۲۰۲۰)
انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا در ۳ نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با ۱۳ آبان ۱۳۹۹، برای انتخاب رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا و معاون او، برگزار شد و آرا در حال شمارش است. این پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا بود. برنده در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ مصادف با یکم بهمن ۱۳۹۹ کار خود را آغاز میکند.
این یک انتخابات غیرمستقیم است. رأیدهندگان، گزینندگان را انتخاب میکنند؛ گزینندگان نیز در روز ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰ رأی نهایی خود برای انتخاب رئیسجمهور جدید را به صندوق خواهند انداخت.[۳] در نتیجه، مشخص میشود که رئیسجمهور فعلی دونالد ترامپ و معاون او مایک پنس به کار خود ادامه خواهند داد، یا رئیسجمهور و معاون جدیدی زمام امور کاخ سفید را در دست خواهند گرفت.
دو حزب اصلی شرکتکننده در انتخابات، حزب دموکرات و حزب جمهوریخواه هستند. رئیسجمهور دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه متقاضی انتخاب مجدد برای دوره دوم در سال ۲۰۲۰ است. او بدون روبرو شدن با یک رقیب جدی در رقابتهای مقدماتی، توانست نامزدی حزب جمهوریخواه را مال خود کند. در سوی دیگر، جو بایدن قرار دارد. او با شکستدادن برنی سندرز که در رقابتهای مقدماتی حزب دموکرات نزدیکترین رقیبش بود، به عنوان نامزد دموکراتها انتخاب شد. جو جورگنسن نامزد حزب لیبرترین و هووی هاوکینز نامزد حزب سبز است.[۴] همزمان با این انتخابات، انتخابات مجلس نمایندگان و سنا نیز برگزار میگردد.
جو بایدن و دونالد ترامپ به ترتیب مسنترین افراد تاریخ آمریکا هستند که توسط یک حزب بزرگ برای ریاست جمهوری نامزد شدهاند.[الف] هر کدام از آنها که در انتخابات پیروز شود، در صورتی که تا پایان دوره ۴ ساله خود به ریاست جمهوری ادامه دهد، مبدل به پیرترین رئیسجمهور مشغول به کار تاریخ آمریکا خواهد شد.[ب] در صورت پیروزی بایدن، جفت انتخابی او کاملا هریس به اولین زن، اولین آفریقایی-آمریکایی و اولین آسیایی-آمریکایی تبدیل خواهد شد که به معاونت ریاستجمهوری ایالات متحده میرسد. این اولین انتخاباتی است که هر دو نامزد اصلی بیش از ۷۰ سال سن دارند. در صورت پیروزی بایدن، برای اولین بار از سال ۱۹۹۲ یک رئیسجمهور بعد از تنها یک دوره ریاستجمهوری مجبور به ترک کاخ سفید میشود.
پیشزمینه
نحوه برگزاری
مطابق اصل دوم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، شخص برای اینکه رئیسجمهور شود باید متولد ایالات متحده باشد، حداقل ۳۵ سال داشته باشد و دستکم ۱۴ سال در این کشور زندگی کرده باشد. نامزدهای ریاست جمهوری معمولاً در احزاب سیاسی مختلف آمریکا کاندید میشوند و آن حزب نیز به شیوهای مشخص (مانند انتخابات مقدماتی) شخصی را که بهترین گزینه میداند، به عنوان نامزد خود معرفی میکند. انتخابات مقدماتی معمولاً به صورت غیرمستقیم برگزار میشود. بدین صورت که رایدهندگان به فهرستی از نمایندگان حزبی که به یک کاندید خاص متعهد شدهاند، رای میدهند. سپس، نمایندگان به صورت رسمی یک نامزد را انتخاب میکنند تا از جانب حزب در انتخابات شرکت کند. نامزد ریاست جمهوری معمولاً برای خود یک جفت انتخابی برمیگزیند که سپس در کنوانسیون حزب توسط نمایندگان تأیید میشود (این شامل حزب لیبرترین که نمایندگان نامزد معاون رئیسجمهور را با رایگیری و مستقل از نامزد ریاست جمهوری انتخاب میکنند، نمیشود). انتخابات ریاستجمهوری که در نوامبر برگزار شد هم یک انتخابات غیرمستقیم بود. در آن انتخابات نیز رایدهندگان به فهرستی از کاندیداهای مجمع گزینندگان (به انگلیسی: Electoral College) رای خواهند داد؛ گزینندگان سپس به صورت مستقیم رئیسجمهور و معاونش را انتخاب خواهند کرد.[۵] در صورتی که هیچ نامزدی نتواند ۲۷۰ رای الکترال که حداقل رای مورد نیاز جهت پیروزی در انتخابات است را کسب کند، مجلس نمایندگان از بین ۳ نامزدی که بیشترین رای الکترال را کسب کردهاند، یکی را به ریاست جمهوری برخواهد داشت. معاون رئیسجمهور را نیز مجلس سنا از میان دو نامزدی که بیشترین رای الکترال را داشتهاند، انتخاب خواهد کرد. انتخابات ریاست جمهوری همزمان با انتخابات مجلسین (نمایندگان و سنا) و دیگر انتخاباتهای ایالتی و محلی برگزار شد.
در ۲۶ اوت ۲۰۱۹، قوه مقننه ایالت مین لایحهای را به تصویب رساند که بر مبنای آن، از شیوه رای بدیل برای انتخابات مقدماتی و انتخابات اصلی ریاستجمهوری در ایالت مذکور استفاده شود.[۶][۷] در ششم سپتامبر ۲۰۱۹، جنت میلز فرماندار ایالت مین تصمیم گرفت اجازه دهد لایحه بدون امضا توسط فرماندار به قانون تبدیل شود؛ نتیجتاً، به جریان افتادن این قانون تا پس از انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در مارس به تأخیر افتاد اما به هر صورت مین تبدیل به اولین ایالتی شد که برای انتخابات اصلی ریاست جمهوری از شیوه رای بدیل استفاده کرد.[۸] در آن زمان پیشبینی میشد این تصمیم سبب شود اعلام برنده(های) آرای الکترال ایالت تا چند روز پس از پایان انتخابات اصلی طول بکشد[۹] و محاسبه رایهای مردمی هم پیچیده شود.[۱۰]
متمم بیست و دوم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا ذکر میکند هیچ شخصی نمیتواند بیش از دو مرتبه به ریاستجمهوری انتخاب شود. نتیجتاً، بیل کلینتون، جرج دابلیو بوش و باراک اوباما شانسی برای رئیسجمهور شدن ندارند. جیمی کارتر، از آنجا که فقط یک دوره رئیسجمهور بوده، به لحاظ قانونی منعی برای انتخاب مجدد ندارد. با این حال او با ذکر اینکه «در ۹۵ سالگی دیگر شدنی نیست» احتمال کاندید شدن خود را رد کرد.[۱۱]
استیضاح ترامپ
در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۹، مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا بنا به دو دلیل (سوء استفاده از قدرت و تحقیر کنگره) رای به استیضاح دونالد ترامپ داد.[۱۲] دادگاه ترامپ به تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ در مجلس سنا آغاز شد[۱۳] و در ۵ فوریه به پایان رسید. نتیجه آن دادگاه، تبرئه رئیسجمهور بود.[۱۴]
این اولین بار در تاریخ است که رئیسجمهوری در دوره اول ریاست جمهوری خود استیضاح میشود و در انتخابات پیشرو نیز برای دور دوم شرکت میکند.[۱۵] ترامپ در جریان پروسه استیضاح هم گردهماییهای انتخاباتی خود را ادامه داد.[۱۶][۱۷] همچنین، این اولین بار از زمان ایجاد سازوکار انتخابات مقدماتی به شیوه فعلی در ۱۹۱۱ است که یک رئیسجمهور درحالی که انتخابات مقدماتی در پیش است، استیضاح میشود.[۱۸] پروسه استیضاح با کارزارهای انتخابات مقدماتی همزمان شد؛ نتیجتاً سناتورهایی که برای انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات نامزد شده بودند مجبور شدند چند روز قبل و بعد از انتخابات مقدماتی آیووا در واشینگتن بمانند.[۱۹]
انتخاباتهای همزمان
انتخابات ریاستجمهوری همزمان با انتخاباتهای مجلسین (نمایندگان و سنا) انجام شد. همچنین در چند ایالت هم قرار است برای انتخاب فرماندار و نمایندگان قوه مقننه ایالتی، انتخابات برگزار شود. پس از انتخابات، مجلس نمایندگان کرسیهای نمایندگی را مطابق سرشماری ۲۰۲۰ ایالات متحده میان ۵۰ ایالت تقسیم خواهد کرد و ایالات نیز حوزههای کنگره و انتخابیه قوه مقننه محلی را از نو تنظیم خواهند کرد. در بیشتر ایالات فرماندار و قوه مقننه آن ایالت این وظیفه را به دوش خواهند داشت و معمولاً حزبی که انتخابات ریاستجمهوری را پیروز شدهاست دچار «اثر دنباله کت» میشود که پیامد آن پیروزی دیگر نامزدهای آن حزب در سایر انتخابات است.[۲۰]
دخالت خارجی
مقامات آمریکایی چین، روسیه و جمهوری اسلامی ایران را متهم کردهاند که قصد دارند بر نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا تأثیر بگذارند.[۲۱][۲۲][۲۳][۲۴] در ۴ اکتبر ۲۰۱۹، مایکروسافت اعلام کرد گروهی از هکرها با نام Phosphorus که احتمال ارتباطشان با حکومت ایران میرود تلاش کردهاند به حسابهای ایمیل متعلق خبرنگاران، مقامات دولت آمریکا و کارزار انتخاباتی یک نامزد ورود کنند.[۲۵][۲۶] صدای آمریکا در آوریل ۲۰۲۰ گزارش کرد «محققان امنیت اینترنت میگویند نشانههایی از حملات اصطلاحاً فیشینگ نیزهای از سوی هکرهای مرتبط با چین علیه اهداف سیاسی آمریکایی پیش از انتخابات ۲۰۲۰ وجود دارد.»[۲۷]
در ۱۳ فوریه ۲۰۲۰، مقامات اطلاعاتی آمریکا به اعضای کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان خبر دادند که روسیه در تلاش است در انتخابات ۲۰۲۰ به سود دونالد ترامپ دخالت کند.[۲۸] در ۲۱ فوریه، واشینگتن پست بنا به گفته مقامات آمریکایی که نام خود را فاش نکردهاند، گزارش داد روسیه اقدام به دخالت در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات به سود برنی سندرز کردهاست. سندرز بیانیهای صادر کرد و گفت «صادقانه بگویم، من اهمیتی نمیدهم پوتین میخواهد چه کسی رئیسجمهور شود. پیام من به پوتین واضح است: از انتخابات آمریکا فاصله بگیر و [اگر پیروز شوم] به عنوان رئیسجمهور مطمئن خواهم شد چنین خواهی کرد.»[۲۹] سندرز تأیید کرد مقامات آمریکایی یک ماه قبل از آن به کارزار او دربارهٔ دخالت روسها اطلاع دادهاند.[۳۰] نیویورک تایمز هم از دخالت روسیه در انتخابات آمریکا به سود دونالد ترامپ خبر داد.[۳۱] چین و ایران قصد دخالت در انتخابات به سود جو بایدن را دارند.[۳۲][۳۳][۳۴]
در ۲۱ اکتبر، حداقل در ۴ ایالت ایمیلهای تهدیدآمیزی به دموکراتها ارسال شد. ادارهکننده اطلاعات ملی آمریکا جان رتکلیف اعلام کرد این ایمیلها توسط جمهوری اسلامی ارسال شدهاست. او اضافه کرد که مشخص شدهاست جمهوری اسلامی و روسیه اطلاعات رایدهندگان آمریکایی را، احتمالاً با استفاده از پایگاههای داده عمومی، به دست آوردهاند. رتکلیف همچنین گفت که هر نهاد خارجی میتواند از این اطلاعات با اهدافی چون ایجاد سردرگمی یا ایجاد بیاعتمادی نسبت به دموکراسی آمریکایی استفاده کند. سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی این اتهامات را تکذیب کرد.[۳۵]
ارسال پیامک به شهروندان ایران و روسیه
برخی از ایرانیان در نیمه مرداد ۱۳۹۹، تصویری از پیامکی را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که وعده میداد واشینگتن در ازای دریافت اطلاعاتی دربارهٔ دخالت خارجی علیه انتخابات آمریکا پاداشی تا ۱۰ میلیون دلار میدهد.[۳۶][۳۷]
مدتی بعد در روز جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۹، وزارت خارجه ایالات متحده تأیید کرد که پیامکهای ارسالی برای شماری از مشترکان تلفن همراه در ایران و روسیه از طریق این وزارتخانه ارسال شدهاست.[۳۶] یکی از سخنگوهای وزارت خارجه ایالات متحده در ایمیلی به رویترز توضیح داد که هدف از این پیامک آگاهی بخشی در سطح جهان نسبت به تهدیدهای سایبری علیه انتخابات پیش رو در آمریکا و پاداش مقابله با آن بودهاست. این ایمیل میگوید که پیامکها بخشی از یک کمپین در سراسر جهان و به زبانهای مختلف است.[۳۸][۳۷]
وزارت خارجه آمریکا صفحهای را در توییتر به زبان فارسی گشود که به «مجرمان سایبری» هشدار میدهد ایالات متحده برای دریافت اطلاعات در مورد دخالتهای خارجی در انتخابات این کشور حداکثر ۱۰ میلیون دلار پاداش میدهد. این توییت حاوی یک آدرس تلگرام و شماره تلفنی برای ارسال اطلاعات مربوط از طریق اپلیکیشنهای واتساپ و سیگنال است.[۳۷] ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در فیسبوک نوشت که حالا وبسایت وزارت خارجه آمریکا پیامهای بیشماری در تقبیح این کار دریافت خواهد کرد.[۳۸][۳۷]
ویروس کرونا
رویدادهای متعددی مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده به تعویق افتادهاند یا دستخوش تغییر شدهاند. در دهم مارس، پس از انتخابات مقدماتی در شش ایالت، جو بایدن و برنی سندرز، نامزدهای حزب دموکرات، کمپینهای شبانهٔ خود را به حالت تعلیق درآوردند و کمپینهای انتخاباتی حضوری را متوقف کردند.[۳۹][۴۰] در ۱۲ مارس، ترامپ اعلام کرد برنامه دارد کارزارهای پیشروی خود را عقب بیاندازد.[۴۱] یازدهمین مناظره دموکراتها در روز ۱۵ مارس بدون حضور تماشاگران در استودیوی سیانان در واشینگتن دی.سی. برگزار شد.[۴۲] چندین ایالت نظیر جرجیا، کنتاکی، لوئیزیانا، اوهایو و مریلند نیز انتخابات مقدماتی را به تاریخ دیگری موکول کردند. تا ۲۴ مارس، همهٔ نامزدهای احزاب بزرگ کمپینهای حضوری خود را کنسل کردهاند. بنا به گفته تحلیلگران سیاسی، همزمانی توقف شیوههای سنتی تبلیغهای انتخاباتی با تأثیرات شیوع ویروس کرونا بر آمریکا ممکن است اثرات غیرقابل پیشبینی بر رأیدهندگان و احتمالاً شیوهٔ برگزاری انتخابات بگذارد.[۴۳][۴۴][۴۵]
بستهٔ ۲٫۲ تریلیون دلاری که جهت حمایت از اقتصاد آمریکا در برابر تأثیرات شیوع کرونا به جریان افتاد، شامل بودجهای برای ایالتها نیز بود تا صرف انتخابات پستی شود. کمپین ترامپ شدیداً با این شیوهٔ انتخاباتی مخالفت و آن را زمینهساز تقلب گسترده در انتخابات اعلام کردهاست. چندین سازمان رسانهای این ادعا و احتمال تقلب را رد کردهاند.[۴۶][۴۷]
جواب دولت ترامپ به تأثیرات شیوع کرونا در کنار مواضع دموکراتها و جمهوریخواهان کنگره در ربط با بستهٔ حمایتی از اقتصاد از مهمترین مسائل کمپینهای هر دو حزب بودهاست.[۴۸][۴۹] شیوع این ویروس در ایالات متحده و تدابیر اتخاذ شده توسط دولتهای ایالتی نظیر در خانه ماندن و فاصلهگذاری اجتماعی باعث شده هیچکدام از کاندیداها نتوانند کمپینها و گردهماییهای عمومی خود را برگزار کنند. در نتیجه، در کنفرانس روزانهٔ کاخ سفید در رابطه با ویروس کرونا در ماه آوریل، ترامپ در ویدیویی تبلیغ-مانند، از خود بابت واکنش به موقع دولتش به شیوع ویروس تعریف کرد و به مخالفانش و رسانههای «فیک نیوز» تاخت.[۵۰][۵۱] بنا به گفتهٔ ترامپ، این رسانهها بودند که در مراحل اولیهٔ شیوع ویروس تأثیرات آن را کوچکنمایی میکردند.[۵۲] اینها سبب شد برخی از تحلیلگران و رسانهها ترامپ را متهم کنند که از کنفرانس کاخ سفید به جای کمپین انتخاباتی استفاده میکند و قصد دارد از آن بهرهبرداری سیاسی کند.[۵۳]
در ۲۰ ژوئن، ضمن ادامهٔ نگرانیها در ربط با ویروس کرونا،[۵۴] دادگاه عالی اکلاهما طی حکمی به ترامپ اجازه داد گردهمایی خود را در تالسا در مرکز بانک اکلاهما برگزار کند. ابتدا قرار بود این گردهمایی در ۱۹ ژوئن انجام شود اما به دلیل تعطیلی جونتینت به تعویق افتاد.[۵۵] شرکتکنندگان در این گردهمایی بهطور قابل توجهی از حد انتظار کمتر بودند و این شکستی برای ترامپ به حساب آورده شد.[۵۶][۵۷] البته ۷٫۷ میلیون نفر آن را به صورت تلویزیونی تماشا کردند که رکوردی برای فاکس نیوز بهشمار میآید.[۵۸]
در تاریخ ۲ اکتبر ۲۰۲۰، دونالد و ملانیا ترامپ، بعد از آزمایش مثبت مشاور ارشد رئیسجمهور هوپ هیکس، اعلام کردند که آزمایششان برای کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ مثبت اعلام شدهاست. رئیسجمهور و بانوی اول بلافاصله وارد قرنطینه شدند که این امر مانع برپایی گردهماییهای انتخاباتی از سوی ترامپ شدهاست.[۵۹][۶۰][۶۱] همان روز، رئیسجمهور به دلیل تب خفیف در مرکز پزشکی نظامی ملی والتر رید بستری شد تا پروسه درمانش را ادامه دهد.[۶۲][۶۳] دبیر مطبوعاتی کاخ سفید کیلی مکاننی گفت: «به دلیل احتیاط فراوان و به توصیه پزشک او و دیگر متخصصان، رئیسجمهور در چند روز آینده از دفتری در مرکز والتر رید به کار خود ادامه خواهد داد.»[۶۴] ابتلای ترامپ به این ویروس تنها دو روز پس از آنکه او به همراه جو بایدن در اولین مناظره ریاستجمهوری شرکت کرده بود، تشخیص داده شد. این سبب ایجاد نگرانیهایی در رابطه با احتمال ابتلای بایدن به ویروس کرونا از طریق ترامپ، شد. با این حال، بایدن اعلام کرد نتیجه آزمایشش منفی بودهاست.[۶۵][۶۶]
صاحب نظران ابتلای ترامپ به ویروس کرونا را باعث تأثیر منفی بر کمپین او بهشمار میآورند. ابتلای ترامپ باعث معطوفشدن دوباره توجهات عمومی به دنیاگیری این ویروس در ایالات متحده، موضوعی که ترامپ در قبال آن مسئول دانسته میشود، شدهاست. در قرنطینهبودن همچنین بدان معناست که ترامپ نمیتواند در گردهماییهای انتخاباتی که بخش مهمی از کمپینش را تشکیل میدهند، شرکت کند.[۶۷][۶۸] علیرغم ابتلای ترامپ به ویروس کرونا، جو بایدن کمپین خودش را متوقف اعلام نکرد اما کمپین او به صورت موقت پخش آگهی علیه ترامپ را به حالت تعلیق درآوردهاست.[۶۹][۷۰]
درخواست تأخیر در برگزاری
در آوریل ۲۰۲۰، بایدن احتمال داد ترامپ تلاش کند تا انتخابات با تأخیر برگزار شود و گفت ترامپ «سعی خواهد کرد به شیوهای انتخابات را عقب بیاندازد، دلیلی بتراشد که چرا نمیشود آن را برگزار کرد.»[۷۲][۷۳] پیشگویی بایدن در ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۰ (۹ مرداد ۱۳۹۹) به حقیقت پیوست و دونالد ترامپ، برای نخستین بار[پ] خواستار تأخیر در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور شد.[ت] او در یک پیام توئیتری نوشت که رایگیری پستی میتواند منجر به غیردقیقترین و پرتقلبترین انتخابات تاریخ آمریکا بشود و پیشنهاد داد انتخابات تا زمانی که امکان برگزاری حضور آن فراهم شود عقب انداخته شود.[۷۴][۷۵] پیشنهاد او با واکنشهای منفی روبرو شد و کارشناسان یادآوری کردند که تنها کنگره میتواند در این مورد تصمیم بگیرد.[۷۶][۷۷] پیت بوتجج، از نامزدهای سابق دمکرات برای ریاستجمهوری امسال ایالات متحده در توئیتی نوشت که «ایالات متحده در جریان جنگ داخلی هم انتخابات برگزار کرد و ما ۹۶ روز دیگر چنین خواهیم کرد.».[۷۴] سناتور لیندسی گراهام، به گفته یکی از خبرنگاران، نیز در واکنش به پرسشی مربوط به درخواست ترامپ برای تأخیر در برگزاری انتخابات گفت «فکر نمیکنم ایده خیلی خوبی باشد.».[۷۴] همچنین بن کاردین، سناتور ایالات مریلند از حزب دمکرات نیز در توئیتی دونالد ترامپ را متهم کرده که «حکومت قانون را درک نمیکند.»[۷۴]
احتمال نپذیرفتن نتیجه انتخابات
مطبوعات مقالات زیادی حاوی گمانهزنیهایی مبنی بر احتمال نپذیرفتن نتیجه نهایی انتخابات از سوی دونالد ترامپ به چاپ رساندند؛ این احتمالات از آنجا سرچشمه میگیرد که ترامپ شانس تقلب علیه خود را پیش کشیدهاست و عنوان کردهاست که شکست انتخاباتی را نخواهد پذیرفت.[۷۸][۷۹][۸۰][۸۱][۸۲] کاخ سفید ادعای مطرح شده از سوی رسانهها را رد کرد اما خود ترامپ واکنشهای مختلفی داشتهاست. در مصاحبهای با فاکس نیوز به تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۲۰، او متذکر شد «قطعاً اگر نبرم، نبردهام» اما در ۱۹ ژوئیه از دادن پاسخ قطعی دربارهٔ پذیرفتن نتیجه نهایی سر باز زد؛ او در پاسخ به مجری فاکس نیوز کریس والاس در این رابطه گفت: «باید ببینم. همینطوری نمیگویم که خواهم پذیرفت یا نخواهم پذیرفت.»[۸۳][۸۴] در ۱۷ اوت، ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی گفت که «تنها در شرایطی در این انتخابات شکست میخوریم که تقلب شود.»[۸۵] او همین حرف را در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان هم تکرار کرد.[۸۶] ترامپ در ۱۹ سپتامبر، در یک گردهمایی انتخاباتی در کارولینای شمالی گفت که «نمیتوانم اجازه دهم [بایدن] رئیسجمهورتان شود. شاید با یک فرمان اجرایی اجازه ندهم که رئیسجمهور شما شود.»[۸۷]
در ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۰، ترامپ دوباره از ذکر صریح اینکه در صورت شکست قدرت را به صورت مسالمتآمیز به دولت جدید انتقال خواهد داد، طفره رفت.[۸۸] جمهوریخواهان کنگره تأکید کردهاند که اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد، قدرت به صورت مسالمتآمیزی به دولت بایدن انتقال پیدا خواهد کرد اما توضیح ندادهاند که در صورت سر باز زدن ترامپ از تحویل قدرت، چگونه چنین چیزی را در ضمانت خواهند کرد.[۸۹][۹۰] ترامپ همچنین متذکر شدهاست که او انتظار دارد دیوان عالی دربارهٔ انتخابات تصمیم بگیرد و به همین دلیل، میخواهد که محافظهکاران در دیوان عالی اکثریت را تشکیل دهند و قصد دارد تا قبل از برگزاری انتخابات در نوامبر، جانشین روث بیدر گینزبرگ را مشخص کند.[۹۱]
رایدهی پستی
رواج شیوه رایدهی پستی در ایالات متحده رو به افزایش است و در ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸، بیست و پنج درصد رایدهندگان از این شیوه برای به صندوق انداختن آرا خود استفاده کردند. شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ باعث شدهاست پیشبینی شود که استفاده این شیوه به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری در حوزههای رایگیری، با افزایش عظیمی مواجه شود.[۹۲] برای انتخابات ۲۰۲۰، یک تحلیل ایالت-به-ایالت نشان داد ۷۶٪ آمریکاییها میتوانند از این شیوه برای رای دادن استفاده کنند. بر اساس این تحلیل، ۸۰ میلیون نفر میتوانند در ۲۰۲۰ به شیوع پستی رای دهند - که دو برابر سال ۲۰۱۶ است.[۹۳] در ژوئیه ۲۰۲۰، سرویس پست ایالات متحده نامهای به چندی از ایالتها ارسال کرد مبنی بر اینکه این سرویس نمیتواند نیازهای ایالات برای رایگیری لحظه آخری را مرتفع سازد.[۹۴] علاوه بر تعداد بالای رایهایی که از طریق پست داده خواهد شد، این موضوع به اقدامات رئیس پست جدید آمریکا لوئیز دوجوی، نظیر ممنوع کردن سفر اضافه یا اضافهکاری جهت تحویل نامهها،[۹۵] نیز مربوط است. در ۱۸ اوت، زمانی که مجلس نمایندگان تشکیل جلسه داد تا به تعلیق اقدامات دوجوی رای دهد، او اعلام کرد که انجام اصلاحات را به بعد از انتخابات نوامبر موکول خواهد کرد.[۹۶] مجلس نمایندگان رای به تخصیص بودجهای ۲۵ میلیارد دلاری اضطراری به سازمان پست داد تا حجم عظیم آرای پستی مدیریت شود.[۹۷] علیرغم این، دونالد ترامپ به کرات علیه شیوه رایدهی پستی اظهار نظر کردهاست؛ حتی با وجود اینکه خود در فلوریدا به شیوه پستی که نوعی رایدهی غیابی است، رای خواهد داد. ترامپ با تمایز قائل شدن بین «رایدهی پستی» و «رایدهی غیابی» از این عمل خود دفاع کردهاست.[۹۸] او معتقد است که رایدهی پستی مسبب تقلب عظیم انتخاباتی خواهد شد، هرچند هیچ مدرکی در این رابطه وجود ندارد.[۹۹][۱۰۰] در اوت ۲۰۲۰، ترامپ تصدیق کرد که سازمان پست جهت مدیریت رایدهی پستی به بودجه اضافی نیاز دارد اما اعلام کرد که او مانع از هرگونه تخصیص بوده به آن خواهد شد زیرا قصد دارد مانع از افزایش آمار آرا پستی شود.[۱۰۱]
نامزدها
حزب جمهوریخواه
نتیجه انتخابات مقدماتی حزبی که با شرکت رئیسجمهور درحال خدمت برگزار میشوند، معمولاً از پیش مشخص است.[۱۰۲][۱۰۳] انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه ۲۰۲۰ نیز استثنا نبود؛ دونالد ترامپ که برای دومین دوره ریاستجمهوری خود نامزد شدهاست،[۱۰۴][۱۰۵] بدون مواجهشدن با چالش مهمی نامزد نهایی حزب خود شد[۱۰۶][۱۰۷] و کمیته ملی حزب جمهوریخواه نیز در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۹ به صورت غیررسمی از نامزدی او حمایت کرد.[۱۰۸]
انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان در چند ایالت به نشانه حمایت از دونالد ترامپ برگزار نشد.[۱۰۹] این ایالات دفعاتی که جرج اچ. دابلیو بوش و جرج دابلیو بوش برای دومین مرتبه نامزد ریاستجمهوری میشدند و چند کمیته ایالتی حزب جمهوریخواه برگزاری انتخابات مقدماتی خود را کنسل کردند، را یادآور شدند.[۱۱۰] جمهوریخواهان در ایالاتی چون نیویورک و هاوایی بلافاصله بعد از کنسل کردن برگزاری انتخابات مقدماتی، ترامپ را برنده آرا حزبی خود اعلام کردند[۱۱۱][۱۱۲] و برخی دیگر چون نوادا برای انجام این کار تا برگزاری کنوانسیون ملی جمهوریخواهان صبر کردند.[۱۱۳][۱۱۴] کمپین ترامپ همچنین ایالاتی که در ۲۰۱۶ از شیوه نمایندگی تناسبی برای انتخاب کاندید مورد نظر خود استفاده کردند، را تشویق میکرد در این دوره از شیوه «برنده همه را میبرد» (یعنی همه آرای حزبی به کسی که بیشترین رای مردمی را کسب کرده برسد) یا «برنده بیشتر میبرد» (یعنی کسی که مقدار مقرری از آرای مردمی را کسب کرده، همه آرای حزبی را تصاحب کند و در غیر این صورت میان نامزدها تقسیم شود) استفاده کنند.[۱۱۵][۱۱۶]
با این اوصاف، گزارشهایی از اوت ۲۰۱۷ به این سو شروع به انتشار کرد مبنی بر اینکه جمهوریخواهان، به خصوص شاخههای میانهرو حزب مذکور، درحال آمادهسازی خود برای برپایی یک «کمپین در سایه» علیه رئیسجمهور هستند. سناتور وقت آریزونا جان مککین گفت «جمهوریخواهان در این رئیسجمهور، ضعف میبینند.»[۱۱۷][۱۱۸] سناتورِ مین سوزان کالینز، سناتور کنتاکی رند پال و فرماندار سابق نیوجرسی کریس کریستی در ۲۰۱۷ شک خود مبنی بر انتخاب ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۰ را ابراز کردند و کالینز گفت که «گفتنش خیلی سخت است.»[۱۱۹][۱۲۰] جف فلیک در ۲۰۱۷ ادعا کرد ترامپ با شیوه حکومت خود، رقبا را برای انتخابات مقدماتی به چالش «دعوت» میکند.[۱۲۱] در مه ۲۰۱۸، استراتژیست سیاسی راجر استون پیشبینی کرد ترامپ تنها در صورتی که همه وعدههای انتخاباتی ۲۰۱۶ خود مبنی بر «عالی کردن دوباره آمریکا» را برآورده سازد، برای دور دوم کاندید نخواهد شد.[۱۲۲]
فرماندار سابق ماساچوست ویلیام ولد در ۱۵ آوریل ۲۰۱۹ نامزدی خود برای انتخابات ۲۰۲۰ اعلام کرد و به اولین رقیب جدی ترامپ در انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان تبدیل شد. ولد که در ۲۰۱۶ نامزد معاونت ریاستجمهوری از حزب لیبرترین بود، به دنبال دستیابی به هدف دور از دسترسی بود، زیرا ترامپ در حزب خود از محبوبیت زیادی برخودار است و نظرات ولد در ربط با مسائلی چون سقط جنین، کنترل اسلحه و ازدواج همجنسگرایان با دیدگاههای محافظهکارانه جمهوریخواهان تناقض دارد.[۱۲۳] راکی دا لا فوئنته نیز برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کرد اما توجهات زیادی به کمپین او جلب نشد.[۱۲۴][۱۲۵]
نماینده سابق ایلینوی، جو والش، در ۲۵ اوت ۲۰۱۹ با اعلام اینکه «هرچه بتوانم انجام خواهم داد. نمیخواهم [ترامپ] برنده شود. کشور برندهشدن او را تاب نخواهد آورد. اگر موفق هم نشوم، به او رای نخواهم داد» از نامزدی خود خبر داد.[۱۲۶] والش که در انتخابات مقدماتی آیووا تنها ۱٪ آرا را به دست آورد، در ۷ فوریه ۲۰۲۰ کمپینش را به حالت تعلیق درآورد. او اعلام کرد «هیچکس نمیتواند ترامپ را در انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان شکست دهد» زیرا حزب جمهوریخواه «پرستنده» ترامپ است. بنا به والش، طرفداران ترامپ به پیروانی تبدیل شدهاند که تصور میکنند او «نمیتواند کار اشتباهی انجام دهد.» به گفته والش، «آنها نمیدانند حقیقت چیست و مهمتر از آن اهمیتی به حقیقت نمیدهند.»[۱۲۷] در ۸ سپتامبر ۲۰۱۹، نماینده و فرماندار سابق کارولینای جنوبی مارک سنفورد اعلام کرد به عنوان یک نامزد جمهوریخواه در انتخابات شرکت خواهد کرد[۱۲۸] اما ۶۵ روز بعد در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۹، با مشاهده عدم کسب محبوبیت در میان اعضای حزب، انصراف داد.[۱۲۹]
کمپین انتخاباتی ترامپ اساساً بعد از پیروزی در انتخابات ۲۰۱۶ هم ادامهدار بودهاست و صاحبنظران تاکتیک او مبنی بر ادامه گردهماییهای انتخاباتی در طول دوره ریاستجمهوریاش را «کمپین بیپایان» توصیف کردهاند.[۱۳۰] ترامپ حتی در ایالاتی نظیر کارولینای جنوبی و نوادا که انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه خود را به نشانه حمایت از او کنسل کردهاند هم گردهمایی انتخاباتی برگزار کرد.[۱۳۱][۱۳۲]
دونالد ترامپ همه انتخاباتهای مقدماتی که جمهوریخواهان برای این دوره برگزار کردند را برنده شد و در ۱۷ مارس ۲۰۲۰، بعد از اینکه آرای حزبی موردنیاز برای تبدیلشدن به نامزد نهایی حزب در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان را کسب کرد، نامزد مقدر حزب خود شد.[۱۳۳] یک روز بعد، ولد کمپین خود را تعلیق کرد.[۱۳۴]
فهرست نامزدهایی که الف) شغل دولتی داشتند، ب) حداقل پنج نظرسنجی در سطح ملی از آنها نام برده شد یا ج) توجه رسانهها را جلب کردند.[۱۳۵][۱۳۶]
حزب دموکرات
در اوت ۲۰۱۸، کمیته ملی دموکراتها ابرنمایندهها را از رای دادن به کسی که صرفاً بیشترین رای مردمی را به دست آورده، منع کرد و این شیوه از انتخابات ۲۰۲۰ برای اولین بار به کار گرفته شد. نتیجتاً، یک کاندیدا نیاز دارد اکثریت آرا نمایندگان حزبی را به دست آورد تا به نامزد نهایی حزب در انتخابات ریاستجمهوری تبدیل شود. آخرین باری که چنین نشد، مربوط به کنوانسیون ملی حزب دموکرات در ۱۹۵۲ و نامزدی آدلای استیونسون دوم بود.[۱۴۲] همچنین، شش ایالت شیوه رأی بدیل را برای انتخابات مقدماتی در نظر گرفتهاند: آلاسکا، هاوایی، کانزاس و وایومینگ برای همه رایدهندگان و آیوا و نوادا برای آرای غیابی.[۱۴۳]
بعد از شکست هیلاری کلینتون در انتخابات ۲۰۱۶، نظرها بر آن بود که حزب دموکرات بدون رهبر ماندهاست[۱۴۴] و میان دو جناح میانهگرای طرفدار کلینتون و جناح ترقیخواه طرفدار سندرز تقسیم شدهاست.[۱۴۵][۱۴۶] در ۲۰۱۸، چند حوزه انتخابیه مجلس نمایندگان که دموکراتها امید داشتند از جمهوریخواهان بازپسبگیرند، شاهد انتخابات مقدماتی مشاجرهآمیزی بود که پلیتیکو آن را «جنگ داخلی دموکراتها» توصیف کرد.[۱۴۷] در عین حال، دموکراتهای مجلس سنا در ربط با شهریه کالج، نظام درمانی و مهاجرت سیاستهای چپگرایانهتری را اتخاذ کردهاند.[۱۴۸][۱۴۹] علیرغم همه اینها، دموکراتها در هدفشان که شکست دونالد ترامپ باشد، متحد هستند.[۱۵۰]
در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات، ۲۹ نامزد برجسته کاندید شدند[۱۵۱] که رکورد جدیدی در تعداد کاندیداها در سیستم کنونی انتخابات مقدماتی ایالات متحدهاست و نسبت به رکورد قبلی (۱۷ نامزد برجسته در انتخابات مقدماتی ۲۰۱۶ حزب جمهوریخواه) افزایش زیادی داشتهاست.[۱۵۲] چند زن نیز خود را نامزد کردند که احتمال انتخاب یک زن توسط حزب دموکرات برای دومین دوره متوالی را افزایش داد.[۱۵۳]
تا زمان نخستین انتخابات مقدماتی که در فوریه در آیوا برگزار شد، تنها ۱۱ نفر از نامزدهای مطرح در رقابت باقی مانده بودند. پیت بودجج با اختلاف کمی در آیوا برنی سندرز را شکست داد و بعد سندرز در ۱۱ فوریه در نیوهمپشایر بودجج را مغلوب ساخت. بنت، پاتریک و یانگ تا زمان انتخابات مقدماتی نوادا در ۲۲ فوریه انصراف دادند و سندرز در آن ایالت هم پیروز شد. سپس جو بایدن در کارولینای جنوبی به پیروزی رسید. بعد از انتخابات در آن ایالت، بودجج، کلوبشار و استایر هم انصراف دادند. بعد از بعد از سهشنبه بزرگ به تاریخ سوم مارس، بلومبرگ و وارن نیز از رقابت خارج شدند تا تنها سه نفر باقی بمانند: سندرز و بایدن به عنوان رقبای اصلی و تولسی گبرد که آرای کمی به دست آورده بود.[۱۵۴] تولسی گبرد هم در ۱۷ مارس، بعد از انتخابات در آریزونا، فلوریدا و ایلینوی، انصراف داد و از بایدن حمایت کرد.[۱۵۵] سرانجام در هشتم آوریل ۲۰۲۰، سندرز هم کمپین خود را به حالت تعلیق درآورد. رسانهها از این نوشتند که باراک اوباما او را برای این تصمیم قانع کرد. نتیجتاً، بایدن به تنها کاندید باقی مانده و نامزد مقدر حزب تبدیل شد[۱۵۶][۱۵۷] و اوباما، سندرز و وارن از او حمایت کردند.[۱۵۸] او در ۵ ژوئن ۲۰۲۰ آرای کافی برای تبدیل شدن به نامزد نهایی حزب دموکرات را به دست آورد.[۱۵۹] بایدن و سندرز «گروه ویژه اتحاد بایدن-سندرز» را به وجود آوردند تا اختلافات در حزب را از بین ببرند.[۱۶۰]
فهرست نامزدهایی که الف) معاون رئیسجمهور، عضو کابینه، سناتور، نماینده مجلس نمایندگان یا فرماندار بودهاند، ب) حداقل پنج نظرسنجی در سطح ملی از آنها نام برده شد یا ج) توجه رسانهها را جلب کردند.
حزب لیبرترین
از بین نامزدهای مطرحتر انتخابات مقدماتی حزب لیبرترین میتوان به ورمن سوپریم، ادم کوکش، جان مکافی و جیکوب هورنبرگر اشاره کرد.[۱۶۱][۱۶۲]
حزب سبز
در انتخابات مقدماتی حزب سبز ایالات متحده آمریکا حدود ۸ نفر برای ریاستجمهوری نامزد شدند که اصلیترین آنها هاوی هاوکینز از بنیانگذاران حزب سبز و داریو هانتر بودند.[۱۶۲]
دیگر نامزدها
نامزدهای مستقل یا عضو احزاب کوچک نیز در این انتخابات نامنویسی کردهاند که از جمله آنان گلوریا لا ریوا (نویسنده و کنشگر)،[۱۶۳] راکی دا لا فوئنته (بیزینسمن و نامزد همیشگی)،[۱۶۴] دو لانکشیپ (بیزینسمن)،[۱۶۵] بروک پیرس (کارآفرین)،[۱۶۶] کانیه وست (رپر)[۱۶۷] و بریان کارول (آموزگار)[۱۶۸] هستند.
کنوانسیونهای حزبی
کنوانسیون ملی ۲۰۲۰ حزب دموکرات ابتدا قرار بود در میلواکی، ویسکانسین به تاریخ ۱۳ تا ۱۶ ژوئیه برگزار شود[۱۶۹][۱۷۰] اما در اثر پیامدهای شیوع ویروس کرونا، به ۱۷ تا ۲۰ اگوست عقب انداخته شد.[۱۷۱] در ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۰، اعلام شد کنوانسیون حزب دموکرات به صورت تلفیقی از یک کنوانسیون مجازی و حضوری برگزار خواهد شد و تعدادی از نمایندگان حزبی به صورت حضوری در محل کنوانسیون حاضر خواهند شد.[۱۷۲]
کنوانسیون ملی ۲۰۲۰ حزب جمهوریخواه به تاریخ ۲۴ اوت ۲۰۲۰ در شارلوت، کارولینای شمالی برگزار شد؛ نتیجتاً، برای اولین بار از سال ۱۸۶۴ کنوانسیون یک حزب بزرگ در آمریکا تنها یک روز طول کشید.[۱۷۳] برنامه اصلی قرار بود مانند حزب دموکرات ۳ روز طول بکشد، اما به دلیل اصرار ایالت کارولینای شمالی مبنی بر رعایت قوانین فاصلهگذاری اجتماعی، مجل انجام سخنرانیها و جشنها (اما نه برنامه اصلی) را به جکسونویل، فلوریدا منتقل کردند[۱۷۴][۱۷۵] اما چون وضعیت کرونا در فلوریدا وخیم شد، دوباره آنها را به شارلوت بازگرداندند تا به صورت محدود برگزار شود.[۱۷۶]
حزب لیبرترین هم برنامه داشت کنوانسیون ملی ۲۰۲۰ خود را در آستین، تگزاس به تاریخ ۲۲ تا ۲۵ مه برگزار کند[۱۷۷][۱۷۸] اما در ۲۶ آوریل به دلیل محدودیتهای اعمال شده جهت جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا در آستین، خبر از لغو آن دادند.[۱۷۹] در آخر تصمیم گرفته شد حزب لیبرترین دو کنوانسیون، یکی آنلاین و دیگری حضوری، برگزار کند. نامزد ریاستجمهوری و معاون ریاستجمهوری در کنوانسیون آنلاین در روزهای ۲۲ تا ۲۴ مه انتخاب شد.[۱۸۰] حزب سبز قرار بود کنوانسیون ملی خود را از ۹ تا ۱۲ ژوئیه در دیترویت، میشیگان کند[۱۸۱] اما به دلیل شیوع کرونا قرار شد در همان تاریخ به صورت آنلاین صورت یابد.[۱۸۲]
مناظرهها
در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۹، کمیسیون مناظرههای انتخاباتی اعلام کرد در پاییز سال ۲۰۲۰ سه مناظره انتخاباتی میان کاندیدهای ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. اولین مناظره به تاریخ ۲۹ سپتامبر در کلیولند برگزار شد و میزبانی آن برعهده دانشگاه کیس وسترن رزرو و کلینیک کلیولند بود.[۱۸۳] ابتدا برنامه از این قرار بود که این مناظره در نوتردام در ایندیانا برگزار شود و میزبانی آن به دانشگاه نوتردام سپرده شود اما دانشگاه مذکور به دلیل شیوع کروناویروس از برگزاری آن صرف نظر کرد.[۱۸۳][۱۸۴] نظرسنجیها نشان داد که اکثر بینندگان بایدن را پیروز این مناظره به حساب آوردند[۱۸۵][۱۸۶][۱۸۷] و دیدگاه اقلیتی هم وجود دارد مبنی بر اینکه میتوان مناظره اول را یک مساوی بین دو کاندیدا برشمرد.[۱۸۸][۱۸۹] لحظه کلیدی مناظره اول که نظرات بسیاری را جلب کرد، زمانی بود که ترامپ حاضر نشد گروه پسران مغرور، یک گروه فاشیستی خشونتطلب که معتقد به برتری نژاد سفیدپوست است، را محکوم کند و در عوض به آنها گفت «پسران مغرور، عقب بایستید و آماده باشید.»[۱۹۰][۱۹۱]
مقرر بود دومین مناظره به تاریخ ۱۵ اکتبر در مرکز هنرهای نمایشی ادرین آرشت در میامی برگزار شود اما چون ترامپ نپذیرفت در مناظره مجازی حاضر شود، لغو شد. سومین به تاریخ ۲۲ اکتبر در دانشگاه بلمونتِ نشویل برگزار شد.[۱۹۲][۱۹۳] دانشگاه میشیگان در ان آربر اولین میزبان مقرر مناظره دوم بود اما آن دانشگاه در ژوئن اعلام کرد از میزبانی این مناظره انصراف میدهد و دلیل این انصراف نگرانیهای مربوط به شیوع بیشتر ویروس کرونا گزارش شدهاست.[۱۹۴] مناظره میان نامزدهای معاونت ریاست جمهوری، مایک پنس و کاملا هریس، هم به تاریخ هفتم اکتبر ۲۰۲۰ در دانشگاه یوتا در سالتلیکسیتی برگزار شد.[۱۹۵]
نتایج
جدول نامزدها
نتایج بر پایه ایالت
یادداشتها
منابع
پیوند به بیرون
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.