در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    چه چیزی بر حل شدن مواد در آب اثر دارد

    1 بازدید

    چه چیزی بر حل شدن مواد در آب اثر دارد را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    گزارش آزمایش علوم - گرما بر حل شدن مواد در آب اثر دارد

    گزارش آزمایش علوم - گرما بر حل شدن مواد در آب اثر دارد

    وسایل و مواد لازم: شکر – سه عدد لیوان – آب داغ – آب نیمه گرم – آب سرد – زمان سنج

    شرح آزمایش: ابتدا لیوان ها را شماره گذاری می کنیم. درون لیوان شماره ی (1) تا نیمه آب داغ

    می ریزیم، درون لیوان شماره ی (2) تا نیمه آب نیم گرم و در لیوان شماره ی (3) آب سرد

    می ریزیم. سپس به هر کدام دو قاشق شکر اضافه کرده و مواد درون هر کدام از لیوان ها را با

    قاشق هم زده و زمان مخلوط شدن هر کدام را جداگانه با زمان سنج اندازه می گیریم.

    پیش بینی: قبل از اندازه گیری زمان حل شدن مواد بوسیله ی دماسنج، پیش بینی می کنیم که شکر

    در آب داغ زودتر حل می شود.

    ادامه ی شرح آزمایش: اکنون آنچه مشاهده کرده ایم را می نویسیم.

    زمان حل شدن شکر در آب داغ حدود 15 ثانیه، در آب نیمه گرم حدود 25 ثانیه و در آب سرد

    حدود 35 ثانیه می باشد. می بینیم که زمان حل شدن شکر در آب داغ از همه کمتر است.

    نتیجه گیری: از این آزمایش نتیجه می گیریم که آب داغ در حل شدن و پراکنده شدن سریع تر مواد

    کمک می کند.   

    منبع مطلب : dd.nidcs.ir

    مدیر محترم سایت dd.nidcs.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    علوم تجربی - پرسشهای متن فصل اول به همراه جواب

    فصل اول : مخلوط و جدا سازی مواد

    ماده ها به چند دسته تقسیم میشوند؟

    ماده به دو دسته خالص و ناخالص ( مخلوط ) تقسیم میشود.

    ماده خالص را تعریف کنید ؟

    به موادی که از یک نوع ماده تشکیل شده باشند مواد خالص میگویند.

    مانند شکر - نمک - اکسیژن

    ماده ناخالص ( مخلوط ) را تعریف کنید؟

    به موادی که از دو یا چند ماده تشکیل باشند مواد ناخالص یا مخلوط میگویند. یا مخلوط کردن دو یا چند ماده طوری که بتوان آنها را از هم جدا کرد و هر ماده خاصیت خود را حفظ کرده باشد

    مانند آجیل - شربت - آب لیمو

    تمام مواد زیر را به دو دسته خالص و ناخالص دسته بندی کنید.

    آهن - عدس پلو - شکر - آب مقطر - طلا - شربت - آلومینیوم - گاز کربن دی اکسید

    آب نمک ماده ای است مخلوط یا خالص ؟

    مخلوط - زیرا از دو جزء آب و نمک ساخته شده و همچنین مواد خواص خود را حفظ کرده اند  یعنی وقتی آب نمک را میچشیم شور است و خاصیت شوری مربوط به نمک است که این خاصیت در مخلوط آب نمک حفظ شده . و همینطور وقتی که آب را روی زمین میریزیم جاری میشود که این هم از ویژگیهای آب است

    انواع مخلوط را نام ببرید ؟

    1 - مخلوط های نا همگن ( غیر یکنواخت )

    2 - مخلوط های همگن ( یکنواخت یا محلول )

    به چه مخلوط هایی ناهمگن ( غیر یکنواخت ) میگویند؟

    به مخلوط هایی که اجزای سازنده ی آن به طور یکنواخت در همه جا پخش نشده اند و میتوان همه اجزای این مخلوط را به آسانی تشخیص داده و جدا کرد.

    سالاد - آجیل - شربت معده - آب گل آلود

    ویژگی مهم مخلوط های ناهمگن چیست ؟

    1 – اجزای آن قابل تشخیص است .

    2 – در همه جای مخلوط بطور غیر یکنواخت پخش شده اند.

    3 – اجزای آن قابل دیدن می باشند.

    سوسپانسیون چیست ؟

    مخلوطی ناهمگن که در آن ذرات یک جامد به صورت معلق در آب پراکنده شده است

    این نوع مخلوط در حالت سکون ته نشین شده و ذرات جامد آن ته نشین میشوند

    شربت معده و آنتی بیوتیک دو سوسپانسیون دارویی هستند و آب گل آلود یک سوسپانسیون طبیعی است .

    آجیل چه نوع مخلوطی است ؟

    نا همگن - زیرا :

    1 - اجزای آن قابل تشخیص است

    2 - بطور غیر یکنواخت پخش شده اند.

    3 - میتوانیم به راحتی اجزای آن را از هم جدا کنیم

    به چه مخلوط هایی همگن ( یکنواخت یا محلول ) میگویند ؟

    در این مخلوط ها اجزای تشکیل دنده به طور یکنواخت در همه جا پخش شده و نمیتوان به راحتی اجزای تشکیل دهنده آن را تشخیص داد و آنها را از هم جدا کرد

    چرا مخلوط آب نمک یک مخلوط همگن است ؟

    زیرا اجرای مخلوط یعنی نمک و آب بطور یکنواحت درهم پراکنده شده اند.

    اجزای آن را نمیتوان به راحتی از هم تشخیص داد و جدا کرد.

    هوا چه نوع مخلوطی است ؟

    همگن - زیرا گازهای سازنده هوا به طور یکنواخت در هم پراکنده شده اند و اجزای آن را نمیتوان به راحتی از هم تشخیص داد و جدا کرد

    محلول چیست ؟

    محلول یک مخلوط همگن است که از دو جزء حلال و حل شونده تشکیل شده است .

    اجزای تشکیل دهنده محلول را نام ببرید ؟

    حلال : ماده ای است که معمولا" جزء بیشتری از محلول را تشکیل میدهد

    حل شونده : ماده ای که در حلال حل میشود

    مانند : آب و شکر . آب حلال و شکر حل شونده است .

    انواع محلول را نام برده و برای هر کدام مثالی بزنید .

    1 - مایع در مایع : سرکه در آب - جوهر در آب - الکل در آب

    2 - جامد در مایع : شکر در آب - نمک در آب ( آب نمک )

    3 - گاز در مایع : اکسیژن در آب - ( نوشابه )

    آلیاژها نیز نوعی محلول جامد در جامد هستند.

    هوا نیز نوعی محلول گاز در گاز است .

    آیا همه مخلوط ها محلول هستند ؟ با مثال توضیح دهید ؟

    خیر ، همه مخلوطها محلول نیستند - وقتی نفت و آب را با هم مخلوط میکنیم و هم میزنیم پس از مدتی آب و نفت از هم جدا میشوند و دیگه محلول نیستند .

    برای جدا سازی محلولهای زیر از چه دستگاههایی میتوان استفاده کرد؟

    روغن در آب = قیف جدا کننده

    شن در آب = کاغذ صافی

    گندم و سبوس = دستگاه خرمن کوب

    چربی در شیر = دستگاه سانترفیوژ

    اوره در خون = دستگاه دیالیز

    املاح در آب = دستگاه تصفیه آب

    مخلوط ماسه و نمک را به چه صورتی میتوان از یکدیگر جدا کرد؟

    کمی آب به مخلوط ماسه و نمک اضافه میکنیم . چون ماسه از نمک سنگین تر است ته نشین میشود و نمک نیز در آب حل میشود . سپس با استفاده از کاغذ صافی ماسه را از آب نمک جدا میکنیم . در مرحله بعدی آب نمک را حرارت داده تا آب بخار شود و نمک در طرف باقی بماند بدین ترتیب ماسه و نمک از هم جدا میشوند.

    میزان حل شدن مواد مختلف در آب به چه عواملی بستگی دارد ؟

    1 - دمای آب

    2 - نوع حل شونده

    3 - فشار ( برای گازها )

    آیا دما بر میزان حل شدن مواد تاثیر دارد؟

    بله -  در اثر گرم شدن حلال ، حل شونده سریعتر در حلال حل میشود .

    مانند آب و نبات : اگر آب گرم باشد نبات سریعتر و به میزان بیشتری در آب حل میشود ولی اگر آب سرد باشد نبات خیلی دیرتر و کمتر در آب حل میشود.

    نکته : در 100 میلی لیتر آب در دمای 20 درجه – 38 گرم نمک حل میشود ولی اگر دما به 30 درجه برسد اثر چندانی بر حل شدن نمک در آب ندارد .

    ماهی ها در آب سرد اکسیژن بیشتری در اختیار دارند یا در آب گرم ؟ چرا؟

    در آب سرد - زیرا میزان حل شدن گاز در آب سرد بیشتر از آب گرم است .

    نکته : بعضی از مواد مانند شکر ، با افزایش دما سریعتر و به میزان بیشتری در آب حل میشوند . در حالی که بعضی از مواد مانند اکسیژن ، با افزایش دما کند تر و به میزان کمتری در آب حل میشوند.

    چرا هنگام باز کردن در بطری نوشابه حجم زیادی گاز همراه مقداری نوشابه از بطری بیرون میریزد؟

    زیرا گاز کربن دی اکسید که تحت فشار زیاد در نوشابه حل شده است با باز شدن درپوش بطری و برداشته شدن فشار به سرعت از محلول خارج میشود.

    روغن های مایع یا گیاهی چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند؟

    1 - روغن های مایع کلسترول کمتری دارند

    2 - روغن های مایع در خون رسوب نمیکنند و مانع تنگ شدن رگها نمی شوند

    3 - روغن های مایع به راحتی هضم میشوند.

    4 - چربی بد را کاهش میدهند و برای بدن مفید هستند

    ویژگی های اسیدها را بیان کنید ؟

    1 - ترش مزه هستند

    2 - PH  آنها کمتر از 7 است

    مانند : آب پرتقال

    ویژگی های بازها را بیان کنید؟

    1 - تلخ مزه هستند

    2 -PH  آنها بیشتر از 7 است

    مانند : مایع ظرفشویی

    منبع مطلب : arshakrazvan.blogfa.com

    مدیر محترم سایت arshakrazvan.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 15 روز قبل
    2

    حلال چیست؟ به ماده ای که حل میکند حلال میگویند.

    زهرا 2 ماه قبل
    1

    چرا جواب سوال رو ندارن

    -1
    (◔‿◔) 27 روز قبل

    به تو چه

    فتاح 3 ماه قبل
    1

    چه معنی چه موادی برای حل شدن در آب اثر دارد

    -2
    (◔‿◔) 27 روز قبل

    هیچی

    آیلین 3 ماه قبل
    1

    چه کارهایی برای حل شدن مواد در آب اثر دارد

    -2
    (◔‿◔) 27 روز قبل

    ناشناس 4 ماه قبل
    1

    چه عواملی برای حل شدن مواد در اب است

    ناشناس 4 ماه قبل
    1

    سلام من سوالم اینکه برای حل کردن نبات درآب چکار کنیم

    1
    (◔‿◔) 27 روز قبل

    زمان سنج

    مهدی 7 ماه قبل
    1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید