توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    هر کیلو گل زعفران چند مثقال میدهد

    1 بازدید

    هر کیلو گل زعفران چند مثقال میدهد را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    هر کیلو گل زعفران چند مثقال زعفران می دهد؟

    تبدیل وزنی زعفران

    مثقال چیست؟


    مثقال یکی از واحد های اندازه گیری جرم است که بیشتر برای اندازه گیری جرم اجسام گران قیمت استفاده می شود.

    طلا و زعفران از جمله مواردی هستند که جرم آن ها توسط واحد مثقال سنجیده می شود. مثقال یکی از واحدهای اندازه گیری هست که در کشور های اسلامی استفاده میشود.


    انواع مثقال!


    برای اینکه بدانیم یک مثقال چند گرم است ، ابتدا باید انواع این یکای جرم را بشناسیم، مثقال انواع مختلفی دارد که از مهمترین انواع آن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:


    • مثقال شرعی.
    • مثقال صیرفی.
    • مثقال معمولی.


    که هر کدام از این مثقال ها جرم متفاوتی دارند. علم فقه اسلامی به ما می گوید که هر مثقال شرعی به اندازه وزن ۱۸ نخود است که این مثقال به گرم می شود۳٫۴۵۸٫ .هر مثقال صیرفی برابر میشود با چهار سوم مثقال شرعی یعنی ۲۴ نخود. که این مثقال به گرم میشود ۴٫۶۰۸ گرم. اما از مثقال معمولی که بیشتر در فروش زعفران استفاده میشود معادل یک شانزدهم سیر(یک واحد اندازه گیری قدیمی) که میشود ۴٫۶۸۷۵ گرم در نظر می گیرند. البته برخی هم مثقال معمولی را معادل ۴٫۵ و یا ۵ گرم هم در نظر می گیرند.این کار برای اندازه گیری جرم کالاهای ارزان قیمت به کار میرود. البته مواردی هم دیده شده که هر مثقال معمولی را برابر ۴٫۲۵ گرم هم در نظر گرفتند!!
    مثقال را بر اساس وزن گندم و جو هم محاسبه می کنند. از آنجایی که هر جو ،چهار سوم گندم است ، هر مثقال صیرفی را برابر ۷۲ جو و مثقال شرعی را برابر ۷۲ گندم میشود در نظر گرفت.
    بالاخره هر مثقال چند گرم است ؟
    با توجه به اینکه از مثقال بیشتر برای اندازه گیری زعفران و طلا استفاده میشود شما می توانید جرم آن را از نوع صیرفی یعنی معادل ۴٫۶۰۸ در نظر بگیرید.

    هر یک مثقال زعفران چند گرم است؟

    مثقال زعفران

    خرید و فروش زعفران در ایران معمولا بر اساس واحد “مثقال” انجام می شود. در حالیکه کشاورز بر اساس گرم و کیلوگرم کار می کند. 

    یعنی اگر به کشاورز بگوییم که یک مثقال زعفران چقدر می شود، احتمالا از شما بپرسد که “یک مثقال زعفران چند گرم است“. در این قسمت ما درباره سوالات متداول مربوط به زعفران (مثل هر یک مثقال زعفران چند گرم است؟ هر یک گرم زعفران چند قاشق است؟ هر یک کیلو زعفران چند مثقال است؟) صحبت می کنیم.

    .
    هر کیلو گل زعفران چند مثقال زعفران می دهد؟

    بر حسب تجارب یادداشت شده از طریق کارشناسان ایرانی تعداد ۲۱۷۳ گل زعفران تازه معادل یک کیلو گرم وزن دارد. از ۱۰۵٫۴ کیلوگرم گل زعفران تازه چیزی معادل یک کیلوگرم زعفران نوع سرگل خشک بدست می آید که حاوی ۲۳۰۰۰۰ عدد گل می باشد. از ۷۸٫۵ کیلوگرم گل زعفران تازه، چیزی معادل یک کیلوگرم زعفران دخترپیچ یا دسته حاصل می شود، که تعداد گل های آن به ۱۷۰۰۰۰ عدد می رسد. از ۱۰۱٫۸ کیلوگرم گل زعفران تازه، چیزی معادل یک کیلوگرم زعفران با طول خامه و کلاله به میزان کمتر از ۵ میلیمتر بدست می آید که شامل ۲۲۱۰۰۰ گل می باشد.
    هر کیلوگرم برداشت زعفران حدود ۲۷۰۰ – ۲۰۰۰ عدد گل دارد هر کیلوگرم بین ۳٫۷ – ۲٫۷ مثقال (۱۶٫۳۷ – ۱۲٫۵۵ گرم) یا بطور متوسط سه مثقال زعفران می دهد.
    گفتنی است که نسبت تقریبی وزن گل به زعفران تر و خشک مثل ۷۰ به ۷ و به ۱ می باشد ضمناً بطور متوسط از هر ۱۶۷ گل (۱۶۷ خامه + ۵۰۱ کلاله) یک گرم زعفران خشک به دست میاید.
    نسبت وزن کلاله ها به زعفران مثل ۶ به ۱۰ است یعنی کمی بیشتر از نصف زعفران که البته این نسبت از یک محل به محل دیگر فرق می کند و وضع آب و هوا و جنس زمین و مقدار کود و وضع چیدن گل در کیل زعفران اثر گذار می باشد.
    در پژوهشی عنوان شده است که، از هر کیلو ۷۷ کیلو کلاله تازه، یک کیلو کلاله خشک بدست می آید و از هر کیلو گل تازه زعفران حدود ۴۵ گرم کلاله تازه (زعفران تَر) بدست می آیدکه پس از خشک شدن در حدود ۱۰ گرم زعفران خشک حاصل می شود از اینرو می توان به علت گرانی این دارو پی برد.
    همچنین گزارش شده است که هر ۵۰ عدد از الیاف زعفران باید ۳۷۷ میلی گرم وزن داشته باشد. از هر ده هزار گل زعفران ۶۷۵ گرم محصول قابل عرضه به بازار تجارت بدست می آید.

    هریک گرم زعفران چند مثقال است؟


    گرم واحد کوچکتری از مثقال است، ۴.۶ گرم زعفران، برابر با یک مثقال است. پس هر یک گرم زعفران، تقریبا برابر با ۲۱ صدم یک مثقال زعفران می باشد.


    هر یک مثقال زعفران چند قاشق است؟


    واقعیت اینست که جواب یکسانی نمی توان به این سئوال داد. در اصل، جواب این سئوال به خیلی چیزها بستگی دارد. نوع قاشق و نوع زعفرانی که دارید، بسیار مهم است. اما یک مثقال زعفران تقریبا اندازه یک کف دست است و حداقل باید بین ۱.۵ تا ۲ قاشق غذا خوری باشد.

    زعفران آقاگل

    همه چیز درباره زعفران

    روش های دم کردن زعفران

    کشت گلخانه ای زعفران

    آموزش شناخت زعفران اصلی

    ماسک های زعفران برای انواع پوست

    منبع مطلب : www.avijheh.com

    مدیر محترم سایت www.avijheh.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    هر۱۵۰ گل یک گرم زعفران!

    هر۱۵۰ گل یک گرم زعفران!

    زعفران به‌علت طعم و رنگ و عطر عالی، کاربردهای فراوانی در تولید فراورده‌های غذایی، دارویی و شیمیایی دارد و با توجه به محدودیت کشت و تولید، گران‌قیمت است و شباهتش به طلا، جدای از قیمت، در این است که کشاورزها از هر ۱۵۰ گل، یک گرم زعفران و از حدود ۱۴۷ هزار گل تازه، یک‌کیلو زعفران خشک به‌دست می‌آورند. همین نکته هم باعث شده که این ماده درمعرض تقلب‌های گوناگون باشد، به‌ویژه اینکه شناسایی زعفران اصل از تقلبی ساده نیست و احتیاج به دانستن چند اصل دارد. بیایید ضمن آشنایی با بازار زعفران، با تعدادی از این اصول آشنا شویم.

    یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تشخیص زعفران اصل، ظاهر آن است. برای این کار هم باید به چند نکته توجه کنید؛ نکته‌هایی که تشخیص زعفران اصل را در یک نگاه برای شما فراهم می‌کنند.

    شکل رشته‌ها: گل «گلرنگ» بیشترین نمونه تقلب در مورد زعفران است که حتی برخی به این گیاه عنوان زعفران مصنوعی را می‌دهند. کاکل ذرت و حتی گوشت‌های رشته رشته شده که توسط رنگ زعفران رنگ‌آمیزی شده‌اند هم از نمونه‌های دیگر تقلب در زعفران هستند. برای تشخیص زعفران اصل باید بدانید که زعفران اصل سرشاخه‌هایی کلاله‌مانند و سه‌‌شاخه دارد که در قسمت بالا به شکل شیپور و در قسمت‌های پایین‌تر باریک‌تر است. در کل شکل ظاهری زعفران شبیه میخک است، به‌گونه‌ای که پایین گیاه میله‌ای و انتهای آن دندانه‌دار، پهن و قیچی شکل است.

    کلاله‌ها: یکی دیگر از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند تا هم وزن آن را افزایش دهند و هم رنگ مصنوعی به آن اضافه کنند. اگر کلاله‌های زعفران براق بود باید به آن شک کنید. برای اطمینان از اصل بودن آن، پس از مشاهده این ظاهر غیرطبیعی مقداری از زعفران را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کنید. اگر بعد از له‌شدن کاغذ یا انگشت دست‌تان چرب شد، اطمینان داشته باشید که زعفران به چربی یا مواد خاص دیگری آغشته شده تا وزنش اضافه شود.

    رنگ: یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تشخیص زعفران اصل در یک نگاه رنگ آن است. رنگ زعفران باید قرمز تند باشد و اگر به زعفران‌هایی برخورد کردید که رنگ آنها طلایی یا قرمز روشن بود، بدانید که زعفران انتخابی‌تان تقلبی است.

    اگر با بررسی ظاهری به نتیجه درست نرسیدید، ترفندهای دیگری هم وجود دارد که احتمالا با به‌کارگیری آنها می‌توانید تشخیص درست دهید. بررسی محتوایی شامل طعم و بوی زعفران است که آن هم به سادگی و در همان فروشگاه قابل بررسی است.

    طعم: یکی از راه‌های تشخیص زعفران اصل مزه کردن آن است. زعفران اصل برخلاف ظاهرش تلخ مزه است. اگر مزه‌ای جز این را احساس کردید، قطعا زعفران انتخابی شما تقلبی است. اگر همراه با مزه تلخی، مزه‌های دیگری مثل شیرینی یا شوری خفیفی احساس کردید یا متوجه شدید که زعفران اندکی چرب است، بدانید که زعفران انتخابی‌تان دارای ناخالصی است و متقلبین برای افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن زعفران به چربی، شکر یا نمک و یا اضافه کردن عسل به آن، قصد افزودن وزن آن را داشته‌اند.

    بو: بوی زعفران یکی از آشناترین بوها به مشام ماست. گل زعفران هم دارای بویی تازه، تند و نافذ است. اگر زعفران انتخابی شما بوی کمی داشت، این قضیه را علامت کهنگی یا ناخالص بودن آن بدانید.

    اکثر تولیدکنندگان زعفران‌های تقلبی، از بسته‌بندی‌هایی فاقد مشخصات کامل و صحیح تولیدکننده استفاده می‌کنند، به همین دلیل هم پیش از هرچیز حین خرید از ذکر اطلاعاتی چون نشانی کامل کارخانه، شماره تلفن، شماره پروانه ساخت، نام و ثبت تجاری، سری ساخت یا تولید، تاریخ تولید و انقضا، وزن خالص، نوع و درجه‌بندی زعفران، علامت استاندارد و علامت تأیید وزارت بهداشت روی بسته‌بندی مطمئن شوید. البته خیلی‌ها هم زعفران را تنها برای رنگش می‌خواهند، به همین دلیل هم حتی مایلند از ماده‌ای به نام «رنگ زعفران» که ارزان است استفاده کنند. این ماده در چند سال اخیر به یکی از مواد اصلی برخی از رستوران‌ها هم تبدیل شده.

    رنگ زعفران که عمدتا از عربستان وارد ایران می‌شود نه‌تنها هیچ‌یک از خواص زعفران را ندارد که به واسطه‌ وجود رنگ‌های شیمیایی در ساختار اصلی خود سرطان‌زاست. جالب اینکه مواد مورد استفاده در ساخت این رنگ‌ها روی قوطی‌ها درج شده که یکی از خطرناک‌ترین آنها «تارترازین» است. مصرف این ماده، بیماری‌هایی از قبیل بیش‌فعالی در کودکان، معضلات گوارشی و آسمی، تومورهای تیروئیدی، تشدید میگرن، تاری دید، حساسیت‌ها و مشکلات پوستی نظیر پورپورا به همراه دارد. اگر قصد خرید زعفران در حجم انبوه دارید یا برای خرید فرصتی به اندازه چند آزمایش کوچک به شما داده می‌شود، پیشنهاد ما حل‌کردن زعفران در آب گرم و قرار دادن آن روی حرارت است.

    اگر آن را در آب حل کنید: زعفران خالص درصورت حل شدن در آب، رنگ آن را زرد می‌کند اما زعفران تقلبی به‌دلیل همه ماده‌هایی که برای تولید کردن شکل طبیعی یا وزن بیشتر به آن افزوده‌اند رنگی قرمز یا نارنجی تیره در آب ایجاد می‌کند.

    اگر آن را روی حرارت قرار دهید: زعفران خالص بسته به پتاسیم موجود که در انواع زعفران متفاوت است، تحت حرارت به رنگ بنفش یا نارنجی تبدیل می‌شود اما زعفران تقلبی تحت‌تأثیر حرارت زردرنگ می‌شود.

    ایران با متوسط تولید ۱۰۰ تن زعفران در سال، مقام اول را در جهان دارد. مرکز اصلی پرورش این گیاه، مناطق کویری و کم‌آب جنوب خراسان است و سابقه زعفران‌کاری در این منطقه به ۷۰۰ سال پیش‌بازمی‌گردد. بعد از کشور ما اسپانیا با تولید متوسط ۲۵تن، مقام دوم و کشورهای هندوستان، جزایر اسپرون روسیه، سنگاپور، مالزی، ژاپن، تایوان، چین، فرانسه، ایتالیا، آلمان، استرالیا و یونان با تولید متوسط کمتر از ۲۵ تن، مجموعا مقام سوم را به‌خود اختصاص می‌دهند.

    گل زعفران از 2قسمت کلاله و خامه تشکیل می‌شود. کلاله درواقع قسمت قرمز رنگ زعفران است و خامه، قسمت سفیدرنگ آن. زعفران را براساس شکل کلاله و همچنین درصد وجود خامه در آن به چند دسته عمده تقسیم می‌کنند:

    نگین: در این نوع زعفران 3رشته کلاله به هم متصل است که باعث می‌شود رشته‌های کلاله داخل هم کلاف ‌شوند تا هم زیباتر به‌نظر برسند و هم حجم بیشتری داشته باشند. به همین دلیل این نوع زعفران نسبت به سایر انواع از اقبال بهتری در بازار برخوردار است و البته قیمت بیشتری دارد.

    زعفران سرگل: در این زعفران، خامه‌ها کاملا حذف می‌شوند و زعفران خالص حاصل می‌شود. این نوع زعفران را سرگل، سرقلم، سرریشه و ممتاز می‌نامند (زعفران رشته‌ای بریده)؛ شکستگی بین رشته‌ها دیده نمی‌شود و در زبان بین‌الملل به آن زعفران coupe می‌گویند.

    زعفران پوشالی: در این نوع زعفران خامه را از زیر گل جدا می‌کنند و به همین دلیل کلاله‌ها یک تا ۳میلی‌متر خامه دارند. برخی از مصرف‌کنندگان این نوع زعفران را به لحاظ اتصال کلاله‌ها به خامه که دلیلی بر اصالت زعفران است، بیشتر می‌پسندند.

    زعفران دسته: این نوع زعفران شامل کلاله به همراه 4تا 5میلی‌متر خامه است. رشته‌ها به 2صورت تک‌سویه و دوسویه دسته‌بندی می‌شوند. در مدل تک‌سویه، خامه‌ها روی یکدیگر و کلاله‌ها هم روی یکدیگر قرار می‌گیرند اما در مدل دوسویه سعی می‌شود کلاله‌ها در 2سمت و خامه‌ها در وسط روی یکدیگر قرار بگیرند. در این مدل چون خامه‌ها در وسط قرار می‌گیرند کلاله بیشتر جلب توجه می‌کند. در ضمن چون امر دسته‌بندی توسط بانوان انجام می‌شود، به دسته‌بندی «دخترپیچ» موسوم است.

    کنج یا سفید: هنگامی که سرگل را از دسته جدا می‌کنند، قسمت ریشه یا سفید که در ایران به آن کنج یا سفید زعفران گفته می‌شود، باقی می‌ماند که البته نمی‌توان آن را زعفران تلقی کرد. این قسمت در اروپا به white یا (سفید) یا style (خامه) معروف است.

    اگر دنبال قیمت تجاری زعفران باشید، با قیمت‌هایی حدود 7میلیون برای هر کیلو زعفران مواجه می‌شوید. اما اگر حتی یک‌بار هم موقع آشپزی کنار مادر یا همسر حضور داشته باشید، خواهید فهمید که هنگام استفاده از این ماده باارزش، بحث کیلو مطرح نیست و با کمتر از گرم و مثقال طرف خواهید بود. هر گرم زعفران درجه یک در بازار قیمتی حدود 8هزار تومان دارد اما اگر مغازه‌ای بسته‌بندی نیم گرمی هم داشت، می‌توانید با قیمت 3800 تا 4200تومان آن را تهیه کنید. قیمت زعفران بسته‌بندی حدود 2گرمی یا به قول اهالی فن، نیم‌مثقالی هم حداقل 15هزار تومان است. زعفران 3گرمی هم بین 20تا 25هزار تومان قیمت دارد و درنهایت هر مثقال زعفران درجه یک به‌طور میانگین 30هزار تومان است. اما اگر از مشهد یا اماکن مذهبی می‌خواهید به‌عنوان سوغات یا هدیه زعفران تهیه کنید، جعبه فانتزی 1/5گرمی 12هزار تومان، نیم مثقالی 17هزار تومان، 3گرمی 28هزار تومان، یک مثقالی 35هزار تومان، 2مثقالی 70هزار تومان و 5مثقالی 170هزار تومان قیمت دارد. اگر هم می‌خواهید برای تجارت کیلویی خریداری کنید، خوب است بدانید که زعفران نگین صادراتی درجه یک، به کیلویی 7میلیون تومان رسیده است. اما زعفران سفیدی یا ریشه، همچنان با قیمت کمتر از 3میلیون تومان در بازار موجود است.

    یک پیشنهاد متفاوت هم اسپری‌ زعفران است؛ محصول جدید بازار که با ترکیب زعفران و آب آشامیدنی، با استفاده از فناوری نانو درست شده این امکان را فراهم می‌کند که بدون نیاز به سائیدن و دم کردن زعفران از آن به اقتصادی‌ترین شکل ممکن استفاده کنیم. این محصول دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پروانه ساخت از اداره کل نظارت بر مواد غذایی، استاندارد بین‌المللی ISO 9001 و گواهینامه حلال و گواهینامه FDA از سازمان غذا و داروی آمریکا است.

    منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir

    مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید