ماده چرب درون گوش چه فایده ای دارد
ماده چرب درون گوش چه فایده ای دارد را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
جرم گوش
جرم گوش مادهای زرد رنگ و چرب بوده و دارای حالت چسبندگی است که برای نرم نگه داشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی ضروری میباشد . جرم گوش دارای خاصیت اسیدیته میباشد که مانع از رشد باکتری و قارچ میشود.
جرم گوش بهطور طبیعی و خودبهخود به سمت بیرون گوش حرکت میکند و از مجرای گوش خارج میشود بنابراین نیازی به دستکاری برای خروج آن از گوش وجود ندارد. البته در برخی از موارد، ترشح بیش از حد بهخصوص در افراد مستعد موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی میشود که در این صورت بایستی بیمار جهت شستشوی گوش و اقدامهای لازم به پزشک مراجعه کند.
چرا گوش ما جرم تولید می کند؟[ویرایش]
جرم گوش که به آن واکس گوش هم گفته میشود بهطور طبیعی توسط غددی که در پوست کانال گوش قرار دارند ترشح میشود و نقش محافظت کننده، نرمکننده و خاصیت ضدباکتریایی دارد. فقدان جرم گوش ممکن است منجر به خشکی گوش و خارش آن شود. بهطور طبیعی جرم تولید شده به تدریج و مداوماً از طرف پرده گوش به سمت بیرون حرکت میکند و با حرکات فک این ذرات جرم خشک شده از کانال گوش خارج میشوند.[نیازمند منبع] جرم گوش در قسمت عمقی کانال گوش یعنی در نزدیکی پرده گوش تولید نمیشود بلکه در نیمهٔ بیرونی کانال گوش تولید میشود لذا وقتی گوشی را معاینه میکنیم و مشاهده میکنیم که جرم گوش در نزدیکی پرده گوش قرار دارد این بدان معناست که بیمار سعی کردهاست با گوش پاک کن جرم گوشش را خارج کند. وی قسمتهای بیرونی تر را خارج کردهاست و قسمتهای عمقی تر را فشرده کردهاست مثل برفی که فشرده شده باشد.[نیازمند منبع]
خطرات گوش پاککن[ویرایش]
بر اثر فروبردن جسم خارجی به داخل گوش، علاوه بر خطر آسیبرسانی به پرده گوش، امکان ایجاد خراشهای ظریف میکروسکوپی در مجرای گوش وجود دارد. در این صورت و با توجه به احتمال وجود میکروب و یا قارچ در سطح گوش، چنانچه کودک زمینه آلودگی را پیدا کند، مبتلا به عفونت گوش خواهد شد.بررسیها نشان میدهند کودکانی که از گوش پاککن استفاده میکنند بیش از سایرین در معرض خطر پارگی پرده گوش قرار دارند. استفاده از گوش پاککن با تضعیف سیستم دفاعی گوش موجب افزایش خطر ابتلا به خشکی و خارش گوش میشود.
تمیز کردن گوش خارجی[ویرایش]
بهترین روش توصیه شده جهت تمیز کردن گوش خارجی این است که لاله گوش و قسمت بیرونی گوش خارجی را با استفاده از یک پارچه نخی نرم و مرطوب که بهدور انگشت اشارهتان پیچیدهاید تمیز کنید، بدون آنکه انگشت خود را داخل مجرا ببرید. هیچ گاه سوراخ گوش را با چیزی که قطرش کوچکتر از قطر انگشت کوچکتان باشد تمیز نکنید. این بدین معنی است که شما مجاز نیستید بیش از یک سانتی متر از مجرای داخلی گوش را نظافت کنید
تمیز کردن گوش خارجی در مطب[ویرایش]
سه روش برای تمیز کردن مجرای گوش وجود دارد. سادهترین راه این است که در زیر دید مستقیم از طریق اسپکولوم گوش، مواد توسط یک قاشقک سرومن یا ترشحات گوش برداشته شوند. قاشقک سرومن باید در بالای واکس یا موم متراکم داخل گوش جای داده شود؛ بیرون کشیدن دقیق قاشقک که در واکس فرو رفتهاست، باعث جابجائی واکس خواهد شد. چون سطح پوشاننده درون گوش فوقالعاده حساس است، بنابراین باید در چنین دستکاریهایی دقت کامل به عمل آید تا از ایجاد درد و خونریزی جلوگیری شود.
روش دوم تمیز کردن مجرای گوش، شستشو دادن آن است. برای این کار از آب ولرم که حرارتی همانند حرارت بدن دارد استفاده میشود، زیرا در صورتی که آب از حرارت دیگری برخوردار باشد، باعث تحریک گوش داخلی و ایجاد حالت سرگیجه میشود.
اگر موم یا سرومنی که قرار است خارج شود کاملاً متراکم باشد و به ویژه اگر حالت خشک و سفت داشته باشد، ممکن است عمل شستشو موفقیت آمیز نباشد، مگر اینکه بیمار به مدت ۴–۳ روز قبل از شستشو، روزی چندبار چند قطره روغن معدنی و یا قطره گلیسیرین فنیکه در گوش خود چکانیده باشد. این روغن باعث نرم شدن سرومن (جرم گوش) میشود و بیرون آوردن آن توسط عمل شستشو را آسان میسازد. فراوردههای مختلفی که سبب نرم شدن جرم گوش میشوند، در دسترس هستند. اغلب این فراوردهها بیضرر هستند، اما روشن شدهاست که برخی از آنها سبب ایجاد یک واکنش التهابی موضعی میشوند.
سومین روش برای تمیز کردن مجرای گوش، استفاده از یک لوله مکش کوچک و زاویه دار برای بیرون کشیدن چرک و سایر مواد مایع از مجرای گوش است. این روش به ویژه هنگامی کارساز است که چرک از طریق یک پرده پاره شده بیرون آمده و علاوه بر مجرای گوش، گوش میانی را نیز پر کرده باشد. سپس فرد معاینهکننده میتواند با به پیش بردن دقیق لوله مکش، مجرای گوش و در نهایت فضای گوش میانی را از چرک پاک کند تا گوش قابل معاینه شود.
در حال حاضر استفاده از دستگاه مکش (suction) رایج شدهاست اما گاه ترشحات سفت و به پایه خود محکم چسبیدهاند. در این موارد مخصوصاً اگر بدون نرمکنندههایی مثل گلیسیرین فنیکه بلافاصله اقدام به مکش شود، باعث خونریزی زیر موضع و تشکیل هماتوم یا توده خونی میشود؛ بنابراین حتماً در واکسهای سفت، از مواد نرمکننده مثل گلیسیرین فنیکه یا آب اکسیژنه باید استفاده نمود.
جستارهای وابسته[ویرایش]
گلیسیرین فنیکه
منابع[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جرم گوش چیست، از کجا می آید و کار چرک گوش چیست؟
جرم گوش از کجا به وجود می آید؟
جرم گوش را با نام موم گوش می شناسند که از بخش خارجی گوش ترشح می شود دو غده بانام sebaceous و apocrine موم تولید می کند. موم معمولا با گرد و خاک و مو همراه است و چون کانال گوش مثل یک تنگنا عمل می کند هرچه از گرد و خاک و مو باشد در آن قسمت گیر می کند.
این جرم حالت چسبنده و درخشان دارد.اما این جرم از چیست و کجا به وجود می آید؟ پاسخ را همراه با توضیحات بیشتر در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواهید خواند.
جرم یا همان به اصطلاح چرک گوش از لایه بیرونی گوش ساخته شده است که فضایی است بین قسمت گوشتی گوش و لایه میانی . پوست لایه بیرونی گوش غده های ترشح کننده موم یا چرک را دارد. این ماده چسپنده بعد از تولید راهی به بیرون باز می کند که هنگام شست و شو خارج می شود.
چرا به موم و جرم گوش نیاز داریم؟ وظیفه موم گوش چیست؟
جرم گوش وظایف مهمی ایفا می کند:
1- حفظ رطوبت کانال گوش که خشکی و خارش گوش جلوگیری می کند
2- حاوی مواد شیمیایی است که عفونت های داخلی گوش را از بین می برد
3- مثل پوششی بین پرده گوش و خارج عمل می کند وقتی گرد و خاک و چیزهایی دیگر وارد گوش می شوند اجازه نمی دهند کاملا به گوش برسند.
آیا پاک کردن جرم گوش نیاز است؟
کودکان نیازی به پاک کردن گوش ندارند و اگر منظم موها شسته شود برای شست و شوی گوش ها هم کافی است. شما میتوانید گوش هایتان را با لیف بشویید اما از گوش پاک کن های پنبه ای ، اجسام نوک تیز برای پاک کردن گوش استفاده نکنید ، پرده ی گوش بسیار نازک و حساس است و ممکن است آسیب ببینند یا خون بیفتد و استفاده از اجسام نوک تیز باعث می شود چرک ها عقب تر برود.
در بعضی کودکان از یک یا هر دو گوش چرک زیادی تولید می شود اگر شما هم اینطور هستید به پزشک مراجعه کنید.
چیزهایی که درمورد جرم گوش نمی دانید :
جرم گوش یکی از آن چیزهایی است که اغلب توجه کمی به آن می کنیم تا زمانی که عفونت گوش یا انسداد را تجربه کنیم در ادامه بحث این بخش از سلامت نمناک برخی واقعیات جالب موم گوش وجود دارند که ممکن است چیزی در این رابطه ندانیم .
جرم گوش نیز با عبارت صحیح پزشکی خود به نام cerumen کاربرد دارد.
چرا گوش هایمان جرم می گیرند؟
نام خود را از بافت مومی و چسبناک می گیرد اما موم نیست. جرم گوش به مقدار زیادی چربی نیاز دارد (ترشح بدن که بیشتر از چربی تشکیل می شود)، سلول های پوست، عرق و گرد و خاک.
جرم توسط گوش برای تمیز کردن و محافظت از خودش تولید و توسط غدد در پوست ترشح می شود که نیمه بیرونی مجاری شنوایی را تشکیل می دهند. موم و موهای ریز در این مسیرها غبار و دیگر ذرات خارجی را به دام می اندازند که ممکن است به ساختارهای عمیق تر مانند پرده گوش آسیب بزنند.
می توانید خیلی چیزهای خوب داشته باشید
در حالی که افراد با جرم کم به احتمال زیاد خارش گوش هایی را تجربه می کنند که بیشتر مستعد عفونت هستند، مجرای گوش مسدود شده با موم می تواند باعث سردرد ، ناشنوایی خفیف، احساس پری در گوش، عفونت و مشکلات دیگر شود.
در حقیقت دو نوع موم خشک و مرطوب وجود دارد. موم مرطوب در میان مردم قفقاز و آفریقا رایج تر است و عموما زرد و چسبناک است. برای آن هایی که اهل اسیای شرقی یا بومی آمریکایی هستند موم گوش معمولا به رنگ روشن و خشک است.
سفتی جرم بسته به محیط و رژیم غذایی متفاوت خواهد بود. اگر در یک محیط کثیف کار کنید ممکن است موم تیره تر شود. موم که در گوش قرار دارد به طور کلی تیره تر خواهد بود، چون کثیفی بیشتری در آنجا به دام افتاده است.
تاثیر جرم گوش در شنوایی
هرگز نباید چیزی را در گوش های خود نگه دارید
توصیه نمی شود که چیزی را در گوش ها فرو برید تا موم گوش را بردارید. نه تنها استفاده از گوش پاکن، سنجاق ها یا هر چیز دیگری در گوش خطرناک است، همچنین می تواند باعث ایجاد مشکلاتی بیشتری شود واینکه موم را بیشتر در مجاری شنوایی فشار می دهید.
موم یکی از علل شایع مشکلات شنوایی است
موم می تواند مشکلاتی برای شنوایی ایجاد کند زمانی که شروع به ساختن در گوش های می کند، فرآیندی به نام بهم فشردگی ایجاد می کند.
علائم بهم فشردگی موم گوش از دست دادن شنوایی، ، احساس پری گوش، خارش ، سرگیجه، زنگ زدن در گوش و سرفه کردن است.
چگونه داخل گوش را به درستی تمیز کنید
در واقع نیازی نیست داخل گوش های خود را تمیز کنید. گوش ها تمیز هستند و باید به طور طبیعی راهش را از گوش به طور طبیعی بیرون بکشد که در این صورت می توانید آن را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید
اگر جرم گوش به حدی باشد که باعث بروز مشکل گوش شود، پزشک عمومی تان را ملاقات کنید تا آن را از بین ببرد هم چنین می توانید قطره بریزید تا آن را شل کنید. به طور کلی این قطره را دو بار در هفته به کار برید تا از موم گوش خلاص شوید قبل از اینها دستور تولید کننده قطره را دنبال کنید.
اجتناب از شمع های گوش
شمع های درون گوش به عنوان راه حلی برای از بین بردن موم از کانال های گوش به بازار عرضه می شوند، اما اغلب ضرر بیشتری نسبت به فایده آن دارند جای تعجب نیست، برای اینکار روشن کردن یک شعله نزدیک سر می تواند باعث سوختگی صورت، گوش بیرونی، پرده گوش و گوش داخلی شود. آن ها همچنین می توانند موم گوش را بدتر کنند و توصیه نمی شوند.
جرم گوش چه عملکردی در بدن دارد؟
در حالی که جرم گوش اغلب موضوع مکالمه نیست،اما برخی از عملکردهای مهم را انجام می دهد. موم با سلول های مرده پوست، کیسه های ترشحی مو و گرد و غبار مخلوط می شود و آهسته موم را از مجرای گوش بیرون می کشد.
از آنجا که مجرای گوش بن بستی ایجاد می کند، سلول های مرده را می توان به دام انداخت اگر به خاطر نوع منحصر به فرد از سلول های مهاجر نباشد این سلول ها به طور مداوم از داخل مجرای گوش به بیرون حرکت می کنند این به معنای تمیز کردن خود هستند این سلول ها در طول هفته ها با حرکت طبیعی فک مثل غذا خوردن ، صحبت، عطسه و سرفه، به انتقال سلول های مجرای گوش در امتداد مسیر کمک می کند
در تمام این مدت، موم پوست را در مجرای گوش چرب کرده و باعث جلوگیری ازایجاد ترک می شود، بنابراین میکروب ها نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند. موم تعادل پ هاش اسیدی کمی دارد که باکتری ها و قارچ ها را از ماندن در این فضا پشیمان می کند موم گوش مانع حشرات کوچک از ساختن خانه های راحت در مجرای گوش می شود.
نوع موم و ویژگی های آن می تواند با توجه به آرایش ژنتیکی تغییر کند. مردم آسیای میانه انواع مختلفی از موم دارند که به عنوان "مرطوب" یا "خشک" شناخته می شوند و بر این باورند که جهش ژنی در ژن مسئول خشک کردن موم است و به طور اتفاقی بو زیر بغل و موم را در مردم چینی، ژاپنی و کره ای کاهش می دهد.
اگر چه علت کمی برای این باور وجود دارد که موم انسان مورد مطالعه قرار می گیرد تا اثرات محیط را نشان دهد، می تواند تجمع فلزات سنگین را در بدن نشان دهد. در حال حاضر سرنخ هایی را در مورد اختلالات متابولیکی نادر ارائه می دهد.
مثلا، افرادی که مبتلا به بیماری ادراری می شوند (یک بیماری ارثی است که در آن بدن نمی تواند بخش های خاصی از پروتئین ها را به درستی تجزیه کند ( نیز دارای موم گوش است که بو مشخصی را خارج می کند دانشمندان با درک اینکه موم از کجا می آید، توانایی شناسایی عناصر طبیعی و غیر طبیعی را دارند.
منبع مطلب : namnak.com
مدیر محترم سایت namnak.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
10 واقعیت درباره جرم گوش
10 واقعیت درباره جرم گوش
10 واقعیت درباره جرم گوش
جرم گوش ماده ای چسبناک، زردرنگ و چرب است که توسط سلول های موجود در کانال گوش ترشح می شود و مجرای گوش را از گزند آلودگی ها و میکروب ها حفظ می کند. در این مطلب با 10 حقیقت درباره جرم گوش آشنا می شوید.
1- جرم گوش چه موادی دارد؟
جرم گوش که به آن واکس گوش، موم یا سرومن نیز گفته می شود، ترکیبی از چربی (مترشحه از غدد چربی پوست)، سلول های پوستی جدا شده از داخل گوش و ترشحات غدد سرومن در کانال گوش خارجی است.
2- آیا نوع جرم گوش خود را می دانید؟
جرم گوش دو نوع خشک و مرطوب است. نوع آن بستگی به ژنتیک شما دارد. ژنتیک مردم آسیای شمال شرقی مخصوصا مردم کشورهای چین یا کره طوری است که جرم گوش خشک دارند، در حالی که جرم گوش افراد سایر کشورها مرطوب است.
3- چطور جرم گوش شبیه موی بینی است؟
جرم گوش یکی از عوامل محافظتی بدن است. جرم گوش همانند مژه های چشم و موهای بینی از بدن ما در برابر عوامل مزاحم مثل گردوغبار، باکتری ها و سایر میکروارگانیسم ها محافظت می کند. این عوامل با ورود به بدن باعث بروز ناراحتی، التهاب و عفونت می شوند.
اگر در اثر تجمع جرم گوش، شنوایی شما کم شده است و صداها را به سختی می شنوید، برای معاینه نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بروید.
4- چطور جرم گوش شبیه اشک است؟
جرم گوش، گوش های ما را لیز و نرم می کند، همان طور که اشک، چشم های ما لیز و مرطوب می کند. اگر مقدار جرم گوش کم باشد، گوش ها دچار خشکی و خارش می شوند.
5- جرم گوش بعد از پاک کردن گوش، برطرف می شود.
گوش ها با لطف جرم گوش، خودشان را پاک و تمیز می کنند. هر وقت شما فک یا چانه خود را تکان می دهید، جرم گوش به آرامی از طرف پرده گوش به سمت سوراخ گوش می آید. سپس خشک شده و بیرون می افتد.
6- داخل گوش خود را دستکاری نکنید.
برای تمیز کردن گوش نبایستی چیزی داخل گوشتان فرو کنید، زیرا گوش ها خودشان را تمیز می کنند.
برای خاراندن گوش یا خارج کردن جرم گوش، گوش پاک کن، سنجاق، انگشت دست و هر چیز دیگری را وارد گوشتان نکنید، زیرا با این کار جرم را بیشتر به سمت داخل گوش هل می دهید که می تواند گوش را کیپ کند و شنوایی شما کم شود.
7- از شمع گوش استفاده نکنید.
برخی افراد برای پاک کردن جرم گوش از شمع گوش استفاده می کنند. در این روش، فرد روی یک طرف بدن خود دراز می کشد و شمعی مخروطی شکل و تو خالی در داخل کانال گوش قرار می گیرد. سپس شمع را روشن می کنند.
گفته می شود حرارت شمع، جرم گوش را نرم می کند و بیرون می آورد.در حالی که این کار هیچ فایده اثبات شده ای ندارد و در عین حال باعث سوختگی گوش، گرفتگی گوش در اثر تجمع جرم و سوراخ شدن پرده گوش می شود.
8- چطور جرم گوش روی شنوایی موثر است؟
تجمع و سفت شدن جرم گوش، شایع ترین دلیل کاهش شنوایی است. ممکن است گاهی اوقات جرم گوش به طرف پرده گوش هل داده شود و یا گوش ها بیش از حد مورد نیاز، جرم تولید کنند.علائم تجمع و سفت شدن جرم گوش عبارتند از درد گوش، احساس سنگینی و پری گوش، احساس کیپ شدن گوش و زنگ زدن گوش.
همچنین ممکن است گوش های شما دچار خارش، بوی نامطبوع و ترشحات شوند.
9- چطور جرم گوش را تمیز کنیم؟
اگر احساس می کنید گوش های شما در اثر تجمع جرم گوش بسته شده اند، نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بروید تا جرم گوش شما را تمیز کند. برای این کار:
- ابتدا لازم است جرم گوش را نرم کنید. طبق دستور پزشک برای مدت چند روز، دو تا سه بار در روز چند قطره روغن گلسیرین فنیکه را داخل سوراخ گوش خود بریزید. این روغن جرم گوش را نرم می کند و باعث خروج راحت تر آن می شود.
- بعد از چند روز نزد پزشک می روید. پزشک با استفاده از یک سرنگ پر از آب گرم، داخل گوش شما را شستشو می دهد تا جرم گوش ها خارج شود.
- سپس بیرون گوش خود را با دستمال کاغذی تمیز خشک می کنید. یا اینکه می توانید با باد ملایم سشوار داخل آن را به آرامی خشک کنید.
بیماران مبتلا به دیابت و یا اختلال سیستم ایمنی بدن بایستی قبل از این کار، بیماری خود را به پزشک بگویند.
10- چه موقع نزد پزشک برویم؟
اگر در اثر تجمع جرم گوش، شنوایی شما کم شده است و صداها را به سختی می شنوید، برای معاینه نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بروید.اگر بعد از شستشوی گوش توسط پزشک، دچار مشکلی در گوش های خود گشتید، مجددا نزد پزشک بروید، مثلا اگر دچار درد گوش شدید و یا اینکه همچنان صداها را خیلی کم می شنیدید.
اگر از وسایل کمک شنوایی مثل سمعک استفاده می کنید و یا هر چند مدت یک بار گوش های شما در اثر تجمع جرم کیپ می شوند، بایستی هر چند مدت یک بار برای تمیز کردن گوش های خود نزد پزشک بروید.
منبع: tebyan.net
منبع مطلب : www.beytoote.com
مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
بدرد نمی خورد
بدرد نمی خورد
بدرد نمی خورد
ماده چرب درون گوش چه فایده ای دارد
من هیچ جوابی را پیدا نکردم 😖
عالی🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
ماده ی چرب گوش باعت میشه حیوانات ریز مانند مورچه و... وقتی وارد گوش شدن همانجا بمیرند. این ماده تلخی خاصی داره تلخی آن مثل سم می ماندو به همین خاطر مورچه و... میمیرند.
سلام ببخشید من هرچی میدونم رو مینویسم
به نظرم اولشو ننویسین سلام دوست خوبم
مثلاً بنویسیم سلام
اسمم هم مستعاره
سلام ببخشید من هرچی میدونم رو مینویسم
به نظر من اول این متن رو ننویسین سلام دوست خوبم
مثلاًبنویسین سلام
بای
بای
علیک
سلام
منم رفتم خدافظ
من دیگه پیام نمیدم
خداحافظ
توکه رفته بودی
خب برو
من رفتم
نه
باشه بابا من پرو
حالا میشه بگی نکنی بری ؟؟؟؟
پرو
اسمت مستقاره فاطمه زهرا؟؟؟
عالی🌟🌟🌟🌟🌟
عالی بود خیلی مطالب مفیدی داشت
ماده چرب درون گوش چه فایدهای دارد
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
بدرد نمی خورد