توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    غذای مخصوص شب یلدا در تهران

    1 بازدید

    غذای مخصوص شب یلدا در تهران را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    چه غذایی برای شب یلدا تهیه کنیم؟+ تصاویر

    چه غذایی برای شب یلدا تهیه کنیم؟+ تصاویر

    چه غذایی برای شب یلدا تهیه کنیم؟+ تصاویر

    خَشیل

    خَشیل یکی از غذاهای زمستانی مردم آذربایجان است که کنار دیگر غذاها سرو می شود. این  غذا به دلیل کالری بالا مقاومت بدن را  در برابر هوای سرد افزایش می دهد.

    این  دستور غذا  برای ۴ نفر است که شما می‌توانید به نسبت جمعیت مقدار آن را افزایش بدهید.

    مواد لازم برای پخت خَشیل

    یک پیمانه بلغور گندم، ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم، یک لیتر آب سرد، شیر و عسل و کره

    بلغور را به مقدار دلخواه  چند ساعت قبل از شروع برای تدارک شب یلدا با آب سرد خیس کنید و بگذارید با حرارت ملایم پخته شود. آرد را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدهید تا بوی خامی آن از بین برود و بعد آب و بلغور را به آن اضافه کنید. آن را کامل هم بزنید تا غلیط شود.

    وقتی این دسر حسابی غلیظ شد، آن را در ظرف گودی بریزید و شیر و عسل گرم را به آن اضافه کنید.

    چاشنی این غذا شیره است اما برخی کره آب شده را هم روی این غذا می‌ریزند.

    غذا های مخصوص شب یلدا

    انارپلو

    انارپلو غذای مخصوص شب چله قزوین است.ترکیب انار و برنج با کشمش و خلال پسته طعم عجیب وجالبی به این غذا می‌دهد.

    مواد لازم برای پخت انارپلو

    چهار پیمانه برنج، یک و نیم کیلو انار دون شده، نصف لیوان خلال پسته ، یک لیوان گشنیز تازه خرد شده، یک قاشق پودر تخم گشنیز، نصف لیوان کشمش پلویی و کمی زعفران آب‌کرده برای این غذا لازم است.

    برنج را به روش معمول آبکش و انار،خلال پسته و کشمش را  با هم سرخ کنید.

    کف قابلمه روغن بریزید و ته‌دیگ سیب‌زمینی یا نان بگذارید. برنج و مواد را لایه لایه روی هم بریزید و مانند تمام مخلوط پلوها بگذارید تا دَم بکشد.

    چه غذایی برای شب یلدا تهیه کنیم؟+ تصاویر

     خاگینه خرما

    خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان برای شب یلداست. این غذای شیرین و خوشمزه جزء غذاهایی است که زنجانی‌ها سالی یکبار و فقط برای این شب درست می‌کنند. 

    طرز تهیه این غذا راحت است، فقط کمی حوصله می‌خواهد، چون مرحله به مرحله مواد را سرخ می‌کنند و روی هم می‌چینند.

     یک کیلو پیاز را باید به ظرافت خُرد و تا مرحله طلایی شدن سرخ کنید. بعد از اینکه پیازها طلایی شد کمی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین و نمک به آن بزنید و کناربگذارید.

    در همان تابه نیم کیلو خرما زاهدی خشک که هسته آن را گرفته اید، سرخ کنید؛ خرما نیاز زیادی به پختن ندارد و تفت چند دقیقه‌ای برای آن کافی است. وقتی که آماده شد آن را کنار بگذارید.

    غذا های مخصوص شب یلدا

    پس از آن نیم کیلو کشمش پلویی و مقداری خلال پسته و بادام را  تفت بدهید و کنار بذارید.حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل را در ظرف بریزید و روی ظرف دو تا تخم‌مرغ بشکنید بعد کمی ادویه و نمک و زعفران روی تخم‌مرغ بپاشید و روی حرارت بگذارید.بعد از ده دقیقه  خاگینه خرما آماده می شود.

    غذا های مخصوص شب یلدا

     کلم‌پلو

    کلم‌پلوغذای خوشمزه شیرازی هاست. این غذا با کوفته قلقلی درست می‌شود، ولی می‌توانید از گوشت قیمه هم استفاده کنید.

    مواد لازم برای پخت کلم پلو

    نیم کیلو گوشت چرخ‌کرده را با ادویه، نمک، یک پیاز رنده شده و دو قاشق آرد نخودچی مخلوط کنید و کوفته‌های ریز درست کنید و در روغن سرخ کنید.
    حالا یک دانه کلم‌برگ بزرگ سفید را رشته رشته خرد کنید و یک تفت مختصری به آن بدهید تا کمی نرم شود. یک پیاز وسه قاشق رب گوجه به آن اضافه کنید. 

    یک لیوان آب‌گوشت روی این مواد بریزید و بگذارید تا چند دقیقه بپزد و بعد کوفته‌های سرخ شده را بریزید. یک ربع پخت تا تمام شدن آب این مایه زمان مناسبی است. نمک و فلفل و پودر دارچین و زعفران دم‌کرده را قبل از تمام شدن آب مایه در آن بریزید.

    در زمان پخت مایه غذا، برنج را آبکش کنید و لایه لایه از مایه گوشت و برنج در قابلمه بچینید. برای اینکه غذا خوب دم‌بکشد یک قاشق روغن داغ و نصف لیوان آب داغ در آن بریزید  و روی حرارت ملایم برنج را دم کنید.

    غذا های مخصوص شب یلدا

     خورش ناردون

    غذای اصلی شام یلدا در شمال کشور و در مازندران هم با انار درست می‌شود. «کِرک اِنار تیم پهلو» اسم این غذاست که به اسم خورش ناردون هم معروف شده است. این غذا با مرغ یا با گوشت پرنده‌های بومی مثل اردک و مرغابی درست می‌شود.

    مواد لازم برای پخت خورش ناردون

     یک مرغ، پیاز درشت، سه عدد انار ترش دون شده، ادویه (فلفل، زردچوبه، دارچین) ، نمک و در صورت تمایل مقداری بادمجون سرخ شده برای کنار غذا

    مرغ را با کمی ادویه، پیاز و یک حبه سیر بپزید. در مدت پخت این مواد، پیاز را ریز و سرخ کنید و وقتی پیاز طلایی شد دونه‌های انار را بریزید و تفت بدهید، اگه انار به اندازه کافی سرخ نشد، می‌توانید یک قاشق رب انار یا رب گوجه‌فرنگی به آن اضافه کنید.

    حالا مرغ پخته شده را در فر بگذارید یا سرخ کنید. بگذارید مایه انار آرام بپزد و غلیظ شود و برای اینکه رنگ خورش تغییر نکند روی تابه در نگذارید.

    غلظت آب خورش باید مثل فسنجون شود. وقتی خورش جا افتاد آن را کف ظرف بریزید و مرغ را روی آن  بگذارید. اگر دوست داشته باشید، می‌توانید بادمجون‌های سرخ شده را هم کنار آن بچینید.

    غذا های مخصوص شب یلدا

    ۴۵۴۲

    منبع مطلب : www.khabaronline.ir

    مدیر محترم سایت www.khabaronline.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    غذای شب یلدا در تهران و ایران + دستور پخت

    غذای شب یلدا در تهران و ایران + دستور پخت

     یلدای آذری یا خَشیل

    شب یلدا، در شهرهای آذربایجان و بین مردم ترک، شب طولانی و شادیه که از غروب آفتاب مراسم مختلفی برای این شب اجرا می‌شه. البته تدارکات مربوط به شکم و خوراکی محور همه برنامه‌هاست.

    خشیل یکی از غذاهاییه که کنار غذاهای دیگه تو سفره شب یلدا چیده می‌شه. این یکی از غذاهای زمستونی مردم آذربایجانه که به خاطر کالری بالایی که داره مقاومت بدن رو هم در مقابل هوای سرد این مناطق بالا می‌بره.

    هرچند همه فامیل تو این شب بلند دور هم جمع می‌شن و مقدار بسیاری غذا باید پخته بشه، اما دستور غذا رو برای ۴ نفر می‌نویسیم که بتونید به نسبت جمعیت کم و بسیارش کنید.

    یک پیمانه بلغور گندم، ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم، یک لیتر آب سرد، شیر و عسل و کره به مقدار دلخواه کنار بذارید. بلغور رو چند ساعت قبل از آغاز بدو بدو برای تدارک شب یلدا با آب سرد خیس کنید. بذارید با حرارت ملایم بپزه و بعد

    که خوب پخت و آبش رو کشید، بذاریدش کنار. حالا آرد رو برای

    چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا بوی خامش از بین بره و بعد آب و بلغور رو بهش اضافه کنید. هم بزنید تا حسابی غلیظ بشه.

    وقتی این دسر ساده حسابی غلیظ شد، برای سرو اونو تو ظرف گودی بریزید و شیر و عسل گرم رو وسطش خالی کنید. بعضی‌ها کره آب شده هم روی این غذا می‌ریزن و شما هم می‌تونید امتحانش کنید. چاشنی این غذا شیره

    انگوره و به غیر از شب یلدا معمولا به عنوان صبحونه تو روزای سرد

     نارپلو، شام چله‌ی قزوین

    اگه تو بچگی و بازی “اسم و فامیل” اسم انارپلو رو می‌نوشتیم، حتما داد همبازی‌هامون درمیومد که انارپلو غذا نیست. اما واقعا این اسم یه غذای مخصوص شب چله تو شهر قزوینه. تا وقتی این غذا رو نخورید، نمی‌تونید حدس بزنید

    ترکیب انار و برنج با کشمش و خلال پسته چه طعم عجیب و

    جالبیه. چطوره واسه چله امسال یه قابلمه از این غذای خوش‌رنگ درست کنیم و یه طعم تازه رو تجربه کنیم؟

    فکر نمی‌کنم پختن این غذا بیشتر از یک ساعت زمان بخواد. ۴ پیمونه برنج رو پاک کنید و بشورید، یک و نیم‌ کیلو انار دون شده هم و نصف لیوان خلال پسته هم می‌خواهیم. اندازه یک لیوان گشنیز تازه خرد شده، یک قاشق پودر تخم

    گشنیز، نصف لیوان کشمش پلویی و کمی زعفرون آب‌کرده هم لازم داریم.

    برنج رو به روش معمول آبکش کنید. همه مواد بالا با یک درجه حرارت پخته می‌شن. اگرچه دون کردن و خرد کردن این مواد وقت برده، اما همه رو با هم سرخ می‌کنیم و این‌طوری تو مصرف زمان صرفه‌جویی می‌کنیم.

    حالا ته قابلمه روغن بریزید و ته‌دیگ سیب‌زمینی یا نان بذارید و یک لایه برنج و یک لایه از مایه خوشمزه و خوش‌رنگ‌تون رو بریزید تا قابلمه پر شه و بذارید مثل همه مخلوط پلوهایی که تا حالا درست کردید، دم بکشه.

    حالا اگه تو برنامه بازی‌های شب یلدا اسم و فامیل رو هم دارید، انارپلو رو برای اسم غذا با حرف الف بنویسید و مطمئن باشید داد کسی به هوا نمی‌ره.

    خرما از زاهدان، خاگینه در زنجان

    خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان برای شب یلداست. این غذای شیرین و خوشمزه جزو غذاهاییه که زنجانی‌ها سالی یکبار و فقط برای این شب درست می‌کنن. غذای پر انرژی و مقویه که اگه زنجانی‌ها سبب قانع‌کننده‌ای

    برای پخت اون فقط برای یکبار در سال نداشته باشن، می‌شه

    همیشه یا اقلا تو ماه‌های سرد سال درست‌ش کرد.

    طرز تهیه این غذا راحته و فقط کمی حوصله می‌خواد چون مرحله به مرحله مواد رو سرخ می‌کنن و روی هم می‌چینن.

    اولین قدم سرخ کردن مقدار بسیاری پیاز خلال شده است. هر چقدر مقدار پیازتون بسیار باشه، بهتره. پس اگه امشب مهمون دارید حدود یک کیلو پیاز رو باید به ظرافت خرد و تا مرحله طلایی شدن سرخ کنید. بعد از اینکه پیازها طلایی شد،

    کمی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین و نمک بهش بزنید و کناربذارید.

    تو همون تابه نیم کیلو خرما زاهدی خشک رو که هسته گرفتید سرخ کنید. خرما نیاز بسیاری به پختن نداره و یه تفت چند دقیقه‌ای براش کافیه. اینم تو یه ظرف دیگه کنار بذارید.

    حالا نوبت نیم کیلو کشمش پلویی، و مقداری خلال پسته و بادومه که باید به سرعت تفت بدید و کنار بذاریدش.

    حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل رو توی ظرف شیشه‌ای بچینید و روی ظرف دو تا تخم‌مرغ بشکنید، و کمی ادویه و نمک و زعفرون روی تخم‌مرغ بپاشید و در ظرف رو بذارید. ده دقیقه بعد خاگینه خرما آماده است

    یلدا با حافظ و کلم‌پلوی شیرازی

    حافظ‌خوانی یکی از سنت‌های شب چله است. به نظرتون همشهری‌های خواجه تو شب یلدا چه غذایی درست می‌کنن! یه غذای خوشمزه به اسم کلم‌پلو. شاید امسال شما هم امسال به سنت‌های قومی خودتون تغییری دادید و

    خواستید این غذا رو هم به سفره یلدا اضافه کنید.

    این غذا با کوفته قلقلی درست می‌شه ولی می‌تونید از گوشت قیمه هم اضافه کنید. نیم کیلو گوشت چرخ‌کرده رو با ادویه، نمک، یک پیاز رنده شده و دو قاشق آرد نخودچی ورز بدید و کوفته‌های ریز درست کنید و توی روغن سرخ کنید.

    حالا یه دونه کلم‌برگ بزرگ سفید رو رشته رشته خرد کنید و یه تفت مختصری بهش بدید تا کمی نرم بشه. یک پیاز وسه قاشق رب گوجه بهش اضافه کنید. اندازه یک لیوان آب‌گوشت روی این مواد بریزید و بذارید چند دقیقه بپزه و بعد

    کوفته‌های سرخ شده رو توش بریزید. یک ربع پخت تا کشیدن آب

    این مایه زمان مناسبیه. نمک و فلفل و پودر دارچین و زعفران دم‌کرده رو قبل از کشیده شدن آب مایه توش بریزید.

    تو مدتی که مایه غذا می‌پزه، برنج رو آبکش کنید و برنج‌ها رو کمی زودتر از موقعی که برنج سفید می‌پزید آبکش کنید و لایه لایه از مایه گوشت و برنج توی قابلمه بچینید. برای اینکه غذاتون خوب دم‌بکشه یک قاشق روغن داغ و نصف

    لیوان آب داغ روش بریزید و دم‌کنی بذارید و روی حرارت ملایم برنج رو دم کنید.

    ۴۵ دقیقه بعد شما با هزاران شیرازی دیگه یک غذای خوشمزه سر میز شام یلدا دارید.

    مازندران و یلدا و خورش ناردون

    هر جای ایران که باشیم، انار یکی از میوه‌های اصلی شب یلداست. اما اگه تو شمال کشور و تو مازندران باشیم، غذای اصلی شام یلدا هم با انار درست می‌شه. “کِرک اِنار تیم پهلو” اسم این غذاست و چون جز شمالی‌ها کسی

    نمی‌تونه اسمش رو سریع به یاد بیاره، به اسم خورش ناردون هم

    معروف شده. این غذا با مرغ یا با گوشت پرنده‌های بومی مثل اردک و مرغابی درست می‌شه.

    اگه می‌خواهید این غذا رو شب یلدا درست کنید به این مواد نیاز دارید: یه مرغ چاق و چله، یه پیاز درشت، سه تا انار ترش دون شده، ادویه (فلفل، زردچوبه، دارچین) و نمک و اگه دوست داشته باشید مقداری بادمجون سرخ شده برای کنار

    غذا.مرغ رو با کمی ادویه، پیاز و یه حبه سیر بپزید. تو این مدت پیاز رو ریز و سرخ کنید و وقتی پیاز طلایی شد دونه‌های انار رو بریزید توش و تفت بدید، اگه انارتون به اندازه کافی سرخ نبود، می‌تونید یک قاشق رب انار یا رب گوجه‌فرنگی

    بهش اضافه کنید.حالا مرغ پخته شده رو توی فر بذارید یا سرخ کنید. بذارید مایه انار‌تون آروم بپزه و غلیظ بشه. برای اینکه رنگ خورش تغییر نکنه روی تابه در نذارید. غلظت آب خورش باید مثل فسنجون بشه.وقتی خورش جا افتاد اونو کف

    ظرف بریزید و مرغ رو روش بذارید. اگه دوست داشته باشید، می‌تونید بادمجون‌های سرخ شده رو هم کنارش بچینید.
    باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

    منبع مطلب : www.momtaznews.com

    مدیر محترم سایت www.momtaznews.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    غذاهای مخصوص شب یلدا در استانهای کشور+طرز تهیه

    غذاهای مخصوص شب یلدا در استانهای کشور+طرز تهیه

    به گزارش خبرگزاری برنا؛ بلندترین شب سال بهانه‌ای است برای دورهمی و این جمع‌شدن‌ها بهانه‌ای است برای درست‌کردن خوراکی‌ها و غذا‌های جذاب. هر شهری هم برای شب یلدا غذای مخصوص خودش را دارد که دانستن درباره آن‌ها و آموزش‌شان می‌تواند تنوع شب یلدا را برای ما بیشتر کند.

    گیلان و آوکونوس

    آوکونوس یکی از خوردنی‌هایی است که در این منطقه در شب یلدا رواج دارد و به روش خاصی تهیه می‌شود. در فصل پاییز، ازگیل خام را در خمره می‌ریزند، خمره را پر از آب می‌کنند و کمی نمک هم به آن اضافه می‌کنند و در خمره را می‌بندند و در گوشه‌ای خارج از هوای گرم اطاق می‌گذارند. ازگیل سفت و خام، پس از مدتی پخته و آبدار و خوشمزه می‌شود. آوکونوس در اغلب خانه‌های گیلان تا بهار آینده پیدا می‌شود و هر وقت هوس کنند ازگیل‌تر و تازه و پخته و رسیده و خوشمزه را از خمره بیرون می‌آورند و آن را با گلپر و نمک در سینه‌کش آفتاب می‌خورند.

    در شهرهای شب یلدا چگونه می‌گذرد؟

    شیراز و کلم‌پلو

    مواد لازم:

    کلم قمری یا کلم برگ خرد شده: ۱ کیلو گرم

    برنج: ۱ کیلوگرم

    پیاز: ۲ عدد

    سبزی مخصوص کلم پلو (تره – ترخان- ریحان- شوید) خرد شده: ۵۰۰ گرم

    روغن: به میزان لازم

    نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

    آبلیمو: ۲ قاشق

    مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه:

    آرد نخودچی: ۴ قاشق غذاخوری

    گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم

    پیاز: ۱ عدد

    روغن: به میزان لازم

    نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

    طرز تهیه و دستور پخت:

    ۱. در مرحله اول دستور پخت کلم پلو شیرازی، ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را به مدت چند ساعت قبل از پخت کلم پلو خیس کنید.

    ۲. سپس کلم قمری‌ها را پوست بگیرید و آن‌ها را به صورت خلالی شکل خرد کنید. سبزی‌های تمیز شده مخصوص کلم پلو را هم خرد کنید.

    ۳. کلم‌های خرد شده را با مقداری روغن در تابه مناسبی سرخ کنید و آبلیمو را به کلم‌ها در حین سرخ شدن اضافه کنید.

    ۴. سبزی‌های خرد شده را هم به کلم اضافه کنید و سبزی‌ها را تفت دهید. در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید. سپس ته چین مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.

    ۵. در قابلمه را با کمک دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج دم بکشد. در مرحله بعدی گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی بریزید و سپس پیاز را روی گوشت با دنده ریز رنده کنید و آرد نخود چی را به همراه فلفل و زردچوبه و نمک به گوشت اضافه کنید.

    ۶. مخلوط گوشت چرخ کرده را به خوبی ورز دهید. سپس مخلوط گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته‌های ریزی در آورید. در تابه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید. سپس کوفته‌های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با پلو دم بکشند.

    در شهرهای شب یلدا چگونه می‌گذرد؟

    آذربایجان و خشیل

    مواد لازم:

    بلغور گندم: ۲۰۰ گرم

    آرد سبوس‌دار گندم: ۱۰۰ گرم

    آب: ۲۵۰ گرم

    شیر: ۲۵۰ گرم

    عسل، شکر، دارچین و یا شیره: به میزان لازم

    کره: به میزان لازم

    طرز تهیه و دستور پخت:

    ۱. اولین مرحله برای درست کردن این غذا یا دسر، خیساندن بلغور است. بلغور‌ها را قبل از پختن برای چند ساعت در آب بگذارید تا خیس بخوردند.

    ۲. در این مرحله بلغور‌ها را با مقداری آب در قابلمه‌ای قرار دهید. شعله زیر آن را کم کنید و اجازه دهید بپزد و آبش کشیده شود. پختن بلغور‌ها حدود یک ساعت زمان می‌برد.

    ۳. بعد از پخته شدن بلغورها، بلغور‌ها را آبکش کنید. بعضی در این مرحله آرد را با آب سرد و شیر مخلوط کرده و سپس به بلغور‌ها اضافه می‌کنند و روی حرارت قرار می‌دهند و هم می‌زنند تا غلیظ شود و بوی خامی آرد گرفته شود.

    ۴. اگر می‌خواهید خشیلتان را به شکل سنتی سرو کنید آن را در ظرف‌های گودی بریزید و وسط آن به دلخواه شیره انگور، شکر یا عسل بریزید اطراف آن هم کره ذوب شده بریزید، کمی دارچین بپاشید و با گردو ریز شده تزیین کنید.

    در شهرهای شب یلدا چگونه می‌گذرد؟

    قزوین و انارپلو

    مواد لازم:

    برنج: ۴ پیمانه

    دانه انار: ۲ پیمانه

    سینه مرغ: ۳ عدد

    پیاز متوسط: ۲ عدد

    چوب دارچین: ۱ عدد

    خلال پسته: نصف پیمانه

    گشنیز خرد شده: ۱٫۵ پیمانه

    زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری

    نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی

    طرز تهیه و دستور پخت:

    ۱. برای تهیه انار پلوی مجلسی ابتدا در قابلمه‌ای آب می‌ریزیم و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا آب به جوش بیاید و بعد ۱ عدد از پیاز‌ها را پوست می‌گیریم و به ۴ قسمت تقسیم می‌کنیم و داخل آب جوش می‌ریزیم و چوب دارچین و سینه مرغ‌ها را با هم در آب در حال جوش قرار می‌دهیم.

    ۲. حرارت را ملایم می‌کنیم و در قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم تا خوب پخته شوند. سپس سینه مرغ‌های پخته شده را از قابلمه بیرون می‌آوریم و اجازه می‌دهیم تا خنک شوند و بعد آن‌ها را ریش ریش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

    ۳. پیاز باقی مانده را پوست می‌گیریم و روی تخته نگینی ریز خرد می‌کنیم و در تابه‌ای روغن می‌ریزیم و پیاز‌ها را داخل روغن تفت می‌دهیم تا نرم شوند و بعد گشنیز، سینه مرغ‌های ریش شده و خلال پسته و دانه‌های انار را به مواد اضافه می‌کنیم و با هم تفت می‌دهیم تا خوب مخلوط شوند و پس از ۵ دقیقه تابه را از روی حرارت بر می‌داریم. داخل قابلمه‌ای آب می‌ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب به جوش بیاید و بعد برنج را می‌شوییم و می‌پزیم. وقتی برنج را آبکش کردیم به نوبت برنج و مواد انار را لابلای برنج دم می‌کنیم.

    در شهرهای شب یلدا چگونه می‌گذرد؟

    زنجان و خاگینه خرما

    مواد لازم:

    تخم مرغ درشت: ۴ عدد

    خرما بدون هسته و پوست: ۴۰۰ گرم

    آرد: ۴۵ گرم

    ماست: ۵۰ گرم

    پودر گردو: ۱۰۰ گرم

    روغن مایع: ۲ قاشق سوپخوری

    بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

    پودر هل: ۱ قاشق چایخوری

    پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری

    وانیل: ۱/۸ قاشق چایخوری

    مواد شربت:

    آب: ۱ پیمانه

    شکر: ۴۰۰ گرم

    گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

    زعفران دم شده: ۱ قاشق غذاخوری

    طرز تهیه و دستور پخت:

    ۱. برای شروع کار خرمای بدون هسته و پوست را به خوبی با چنگال له کنید (می‌توانید با استفاده از میکسر یا چرخ گوشت این کار را انجام دهید). خرمای له شده را با هل، دارچین و پودر گردو و روغن مایع مخلوط کنید و کنار بگذارید.

    ۲. تخم مرغ‌ها را همراه وانیل با همزن برقی بزنید تا به خوبی روان شود. ماست و بیکینگ را در طرفی مخلوط کنید تا زمانی که حجم ماست دو برابر شود، آن را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.

    ۳. آرد الک شده را در دو یا سه مرحله به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه کنید تا زمانی که یک‌دست شود (اگر نیاز بود مایه را از صافی رد کنید.)

    ۴. مایه خاگینه خرما را در تابه‌ای نچسب ترجیحا به ابعاد (۲۵ در ۳۰) که کمی چرب کرده‌اید بریزید و آن را روی شعله به مدت پانزده تا بیست دقیقه قرار دهید تا مایه به خوبی بسته شود.

    ۵. خاگینه که آماده شد اجازه دهید کمی حرارت آن کم شود و بعد مایه خرمایی را به وسیله قاشق یا لیسک رو خاگینه پخش کنید و به آرامی از یک طرف، خاگینه را رول کنید (رولت را کاملا محکم و منسجم بپیچید.) شربت آماده شده را نیز روی دسرتان بریزید و در یخچال قرار دهید و خوب که خودش را گرفت سرو کنید.

    طرز تهیه شربت:

    - شکر و آب را روی شعله قرار دهید تا به جوش آید و شکر کاملا حل شود. زعفران دم شده را اضافه کنید. یکی دو جوش که خورد شعله را خاموش کنید و گلاب را اضافه کنید.

    - شربت را به صورت ولرم روی خاگینه بریزید (شربت داغ نباشد، چون باعث خمیر شدن رولت خاگینه می‌شود.)

    در شهرهای شب یلدا چگونه می‌گذرد؟

    منبع مطلب : www.borna.news

    مدیر محترم سایت www.borna.news لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید