توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    طرز تهیه کیک در قابلمه روی گاز

    1 بازدید

    طرز تهیه کیک در قابلمه روی گاز را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    کیک بدون فر (قابلمه ای) 🍰

    پخت کیک در قابلمه با ۳ روش متفاوت کیک قابلمه ای بدون فر

    پخت کیک در قابلمه با ۳ روش متفاوت کیک قابلمه ای بدون فر

    روش پخت کیک در قابلمه روی گاز بدون فر شاید یکی از دلایلی که باعث می شود دور درست کردن کیک خانگی را خط بکشید این است که به فر دسترسی ندارید. اما برای این هم راهکاری وجود دارد و می توانی در قابلمه و بدون فر یک کیک قابلمه ای خوشگل و خوشمزه درست کنی. در ادامه سعی می کنم تمام نکاتی که لازم است برای پخت کیک در قابلمه را رعایت کنی، بنویسم و امیدوارم بهت کمک کنه تا کیک های عالی بدون فر درست کنی. پس با من همراه باشید با نکات و طرز تهیه کیک بدون فر روی اجاق گاز؛

    قبلاً در پستی جداگانه در مورد نکات کلیدی برای پف کردن کیک و اسفنجی شدن آن و همچنین چند دستور برای درست کردن کیک را نوشتم. که از این نکات و این دستور می توانید برای درست کردن کیک در قابلمه استفاده کنید.

    دیگه آنها را در این نوشته تکرار نمی کنم و فقط لینک های آن ها پست رو قرار میدم. دستور و نکات پف دار شدن کیک را بخوانید و بعد ادامه این پست را مطالعه کنید تا یک کیک قابلمه ای پف دار و عالی درست کنید.

    ۱- برای پف کردن کیک نکات گفته شده در مطلب ۸ نکته اساسی برای پف کردن و پوک شدن کیک را بخوانید.

    ۲-  اگر دنبال دستور کیک برای تهیه کیک بدون فر روی اجاق گاز هستید، می توانید از دستور کیک های زیر برای پخت کیک در قابلمه استفاده کنید:

    البته بیشتر دستورهای کیک که در فر آماده می شود می توانید در قابلمه هم استفاده کنید. حتی با مواد آماده کیک هم می توانید در قابلمه کیک درست کنید.

    ۳- روش دیگر درست کردن کیک در قابلمه که در قابلمه نچسب و دو طرفه تهیه می شود: دستور تهیه کیک گلاب و نارگیل ماهیتابه ای است. دستور تهیه کیک گلاب خیلی راحت هست و بدون وسلیه خاصی در کم ترین زمان یک کیک خوشمزه درست می کنید. اما این دستور مثل کیک اسفنجی پف دار نمی شود. اگر یک کیک پف دار دوست دارید درست کنید. مواد کیکتون رو طبق دستور کیک اسفنجی آماده کنید. بعد با یکی از سه روش زیر کیکتون رو در قابلمه بدون نیاز به فر بپزید.

    نکات لازم برای پخت کیک در قابلمه

    برای پخت کیک در قابلمه ۳ روش وجود دارد که نکات آنها را براتون جدا می نویسم:

    روش اول : کیک قابلمه ای روی حرارت مستقیم گاز

    پخت کیک در قابلمه روی حرارت گاز بدون نیاز به فر

    برای پخت کیک در قابلمه روی حرارت مستقیم، بهتر است از قابلمه نسوز استفاده کنید تا کیک به قابلمه نچسبد.

    از یکی از  دستورات بالا را انتخاب کنید و شروع به درست کردن کیک روی گاز کنید.

    توجه: البته از هر دستور دیگه‌ای هم که دارید می توانید استفاده کنید. فقط بجای فر از قابلمه استفاده می کنید با رعایت نکات زیر:

    ۱- ابتدا مواد کیک را با رعایت نکات لازم برای پف کردن کیک که در بالا لینک آن قرار داده شده آماده کنید. اندازه قابلمه باید دو برابر مواد کیک باشد تا هم جا برای پف کیک داشته باشد و هم اینکه وسط کیک خوب بپزد. (حداقل باید بعد از ریختن مواد کیک، یک سوم قابلمه خالی باشد.)

    ۲- قبل از قرار دادن قابلمه روی حرارت بدنه و کف آن را خوب چرب کنید و کمی آردپاشی کنید تا کیک به قابلمه نچسبد.

    ۳- یکی از نکات مهم برای پخت کیک در قابلمه این است که حتما باید قابلمه کاملاً داغ باشد و بعد مواد کیک را داخل آن بریزید. ۱۰ دقیقه قبل از ریختن مواد کیک زیر قابلمه را با حرارت کم روشن کنید. درب قابلمه را ببندید تا خوب داغ شود.

    ۴- خمیر کیک را بطور یکنواخت در قابلمه داغ بریزید و روی در آن را حتماً دمی قرار دهید. حرارت گاز را ۲ دقیقه اول زیاد کنید تا مواد کیک گرم شود و بعد حرارت را خیلی کم در حد دم گذاشتن برنج قرار دهید و حتماً از شعله پخش کن استفاده کنید. وگرنه ممکن است ته کیک بسوزد.

    ۵- درب قابلمه را در ۴۰ دقیقه اول به هیچ وجه باز نکنید تا پف کیک نخوابد. بعد از نیم ساعت با خلال دندان کیک را تست کنید. خلال را وسط کیک بزنید. اگر چیزی به آن نچسبد یعنی کیک آماده است وگرنه دوباره دمی را روی قابلمه قرار دهید تا کیک کاملاً بپزد.

    توجه: شاید کیک شما یک ساعت و حتی بیشتر طول بکشد تا بپزد. بستگی به قابلمه شما دارد که چقدر حرارت را انتقال می دهد یا به میزان حجم مواد کیک و یا شعله گاز وابسته است. بنابراین نمی توان زمان دقیق به آن داد و خودتان بعد از چند بار پخت کیک در قابلمه و توجه به زمان دستتان می آید که چقدر زمان برای آن لازم است. بهتر است تا جایی که امکان دارد درب قابلمه را زود بر ندارید تا کیکتان اسفنجی و پف دار باشد. برای مثال اگر کیک شما بعد از یک ساعت می پزد تا ۵۰ دقیقه درب قابلمه را بر ندارید.

    ۶- اگر پودر نارگیل یا انواع مغز ها را دوست دارید روی کیک بریزید قبل از اینکه درب قابلمه را بگذارید آن را روی کیک بریزید.

    ۷- در صورتی که دوست دارید روی کیک هم برشته شود وقتی کیک کاملاً پخت آن را در قابلمه دیگری که بزرگ تر یا هم اندازه قابلمه کیکتان است؛ برگردانید تا روی کیک در کف قابلمه قرار بگیرد و ۴ الی ۵ دقیقه صبر کنید تا روی کیک هم برشته شود.

    روش دوم : پخت کیک قابلمه ای با آب در حال جوشیدن

    در این روش هم می توانید از یکی از دستورات بالا یا هر دستور کیکی که دارید استفاده کنید:

    پخت کیک در قابلمه با آب در حال جوشیدن بدون نیاز به فر کیک قابلمه ای

    ۱- ابتدا یک قابلمه بزرگ تر از قابلمه ای که قرار است مواد کیک را در آن بریزید آب کنید و داخل آن یک پایه قرار دهید. تا قابلمه حاوی خمیر کیک را روی آن قرار دهید. حرارت قابلمه را زیاد کنید تا آب آن به جوش بیاید. (اگر پایه ندارید می توانید از یک آب کش استفاده کنید و آن را برعکس داخل قابلمه قرار دهید.)

    ۲- آب قابلمه باید در حدی باشد که وقتی قابلمه یا قالب مواد کیک را داخل آن قرار دادید آب قابلمه که در حال جوشیدن است وارد قابلمه حاوی مواد کیک نشود. (تقریباً تا روی پایه آب بگیرد.)

    ۳- روی در قابلمه حاوی آب دمی قرار دهید و تا ۴۰ دقیقه درب آن را باز نکنید. بعد از ۴۰ دقیقه با خلال دندان چک کنید تا کیک کاملاً پخته باشد.

    ۴- قابلمه یا قالبی که قرار است مواد کیک را داخل آن بریزید کف و اطراف آن را خوب چرب و آرد پاشی کنید.

    ۵- قبل از ۴۰ دقیقه اصلاً درب قابلمه را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.

    ۶- حرارت گاز باید در حدی باشد که آب داخل قابلمه بزرگ تر بجوشد.

    خوبی این روش نسبت به روش قبل این است که می توانید از قالب های کیک هم استفاده کنید.

    ۳- روش سوم برای پخت کیک قابلمه ای

    این روش مثل روش دوم است با این تفاوت که دیگه در قابلمه آب نمی ریزید. باید یک پایه فلزی زیر قالب یا قابلمه کوچکتر قرار دهید. حرارت به قابلمه بزرگتر می خورد به پایه منتقل می شود پایه این حرارت را به قالب کیک که روی پایه است منتقل می کند و کیک کم کم می پزد.

    تمام نکات پخت کیک در قابلمه هم مانند روش قبل است فقط نباید آب بریزید.

    (این پست با توجه به درخواست دوستان که به دنبال راهکاری برای پخت کیک بدون فر بودن و به کمک تجربیات زهرا و مونا عزیز در پست نکات لازم برای پف کردن کیک آماده شده )

    و بازهم نوبت شماست که لطف کنید و تجربه خودتون از پخت کیک در قابلمه روی گاز با هر کدام از روش های بالا و نکاتی که به نظرتون مهم هستند را در کامنت ها برای همه ما بنویسید.

    پرفروشترین کیک پزهای دیجیکالا

    منبع مطلب : www.chaaredan.com

    مدیر محترم سایت www.chaaredan.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    پیوند با آشپزی

    همیشه دستور هر کیکی رو میذارم ، اولین سوال کدبانوها اینه : اینو بدون فر چجوری میشه پخت؟ تو قابلمه هم در میاد ؟ واقعا سوال به جایی هم هست چون این روزا اجاق گازهای کابینتی معمولا فر نداره و مایکروفر هم جایگزین جالبی برای فر نیست

    پس باید دستور کیکی پیدا کرد که با قلبی سرشار و روانی مطمعن روی گاز پخت و روسفید از آب دراومد

    من خیلی از دستور کیک هایی که توی سایت گذاشتم ،روی گاز هم امتحان کردم ، بعضی هاش رضایتبخش نبوده و برای همینم اینجا منتشر نکردم ، اما این یکی رو چندبار با جنس مختلف قابلمه و گازهای مختلف تست کردم و جواب داده ، با رعایت نکات میتونید یک کیک عالی به دست بیارید

    مواد لازم :

    آرد ۰۰۰: ۲ پیمانه

    شکر : یک و یک چهارم پیمانه

    روغن مایع: یک چهارم پیمانه

    شیر ولرم: سه چهارم پیمانه

    تخم مرغ: ۳ عدد

    بیکینگ پودر : ۲ ق چ

    وانیل: نصف ق چ

    نمک : یک ذره ، در حد نوک ق چ

    روش کار :

    بیکینگ پودر و نمک رو با آرد الک میکنیم و کنار میذاریم :

    تخم مرغهارو توی کاسه گود میشکنیم ، وانیل رو اضافه میکنیم ، بهتره نطفه تخم مرغ رو با نوک قاشق بردارید که عطر کیک بهتر بشه

    این لخته سفید که توی عکس با قاشق برداشتمو میگم:

    حالا میریم سراغ همزن برقی، اول با دور کند شروع میکنیم و به تدریج سرعتو افزایش میدیم

    تقریا ۴ دقیقه لازمه تا تخم مرغ رنگ پریده و کف آلود بشه ،این موقع شکر رو اضافه میکنیم و به هم زدن ۳ دقیقه دیگه ادامه میدیم

    یک کرِم سبک به دست میاد ، روغن رو بهش اضافه میکنیم و ۱ دقیقه دیگه هم میزنیم :

    آخر همه شیر ولرم رو میریزیم و مخلوط که شد همزن رو خاموش میکنیم

    آرد رو  یکباره به کرِمی که درست کردیم اضافه میکنیم

    با حرکاتی مثل تا زدن با قاشق آرد رو به خورد مایع بدید، منظورم این نیست که وسواس به خرج بدید ها! فقط یعنی حرکت قاشق مثل هم زدن چای شیرین دورانی نباشه ، زیادی هم نزنید ،

    یک قابلمه ای که کف ضخیم داره انتخاب کنید، من با چدن و سرامیک امتحان کردم جواب داد، با تفلون هم میشه منتها تفلونتون نازک نباشه

    دیواره قابلمه رو با کره یا روغن جامد چرب کنید،روغن مایع مناسب اینکار نیست ، اگه فقط روغن مایع دارید، کمی آرد هم با الک تو قابلمه بپاشید و اضافیشو بتکونید

    مایع کیک رو توی قابلمه میریزیم:

    در قابلمه رو همراه دم کنی روش قرار میدیم :

    قابلمه رو روی شعله گاز قرار میدیم ، اول مستقیم میذاریمش روی شعله پلوپز گاز ، ۳۰ ثانیه شعله زیاد ،بعد تا آخر کم ِ کم ، تا ۲۵ دقیقه

    حالا سر ۲۵ دقیقه ، یک شعله پخش کن رو میذاریم روی کوچکترین شعله کاملا داغ بشه ، داغ که شد شعله رو کم میکنیم و قابلمه کیک رو فوری انتقال میدیم به اون شعله

    از دقیقه ۳۰ میتونید در قابلمه رو بازکنید و پخت اون رو به کمک خلال دندون چک کنید،هرموقع تمیز در بیاد کیک حاضره

    اصولا نباید کیک به قابلمه چسبیده باشه ، آروم با قاشق چوبی لبه کیک رو آزاد کنید و یک بشقاب بزرگ سر قابلمه بذارید و قابلمه رو برگردونید ، کیکه خیلی مشتاقانه میاد روی بشقاب :

    من برای اینکه روی کیک هم کمی برشته بشه ، وارونه داخل قابلمه برگردوندم و ۳ دقیقه با شعله زیاد حرارت دادم:

    خب دیگه کیک خوشمزمون حاضره ،

    من با روش شابلون تزئینش کردم که در ادامه توضیح میدم

    برای اینکار شما از هر شی طرحدار تمیزی میتونید استفاده کنید ،

    از جمله شابلون مخصوص طراحی کیک یا اجسام خلاقانه ای مثل توری زیر کیک ، توری سینی یا تکه گیپور شسته و اتو کشیده ، حتی طرح دست ساز خودتون روی کاغذ

    من از توری زیر کیک استفاده کردم،

    برای اینکه پودر قند روی سطح کیک جابجا نشه ، اول سطح کیکو یک لایه برس تر کشیدم ( فقط تر باشه ،آب شره نکنه )

    برای اینکه توری خوب روی سطح کیک بشینه، قسمتهایی که از کیک فاصله گرفته بود کمی (فقط کمی) با فرچه آغشته به آب تر کردم که به سطح کیک بچسبه :

    بعد با الک پودر قند رو همه سطح کیک پخش کردم:

    همه سطح کیک باید یکسان با پودر قند پوشیده بشه :

    و دو دستی دو طرف شابلون رو گرفتم و مستقیم برداشتم:

    همینجوری سریع و ساده ، کیک جان خوشگل شد:

    اینم بافت کیکِ بدون فر ما،کاملا اسفنجی و مغزپخت،بدون اینکه زیرش بسوزه :

    جای شما خالی، یه عصر زمستونی با کیک خونگی و چای و ورق زدن مجله مورد علاقم

    خیلی میچسبه نه ؟

    دست به کار شید و لحظه های ناب خلق کنید

    نوش جان

    پ.ن: اینم عکس اون گوگولی های ته قاشق، برای دوستانی که سوال کردن:

    منبع مطلب : pvchef.ir

    مدیر محترم سایت pvchef.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    😊 21 روز قبل
    0

    عالی

    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید