توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    طرز تهیه کیک تولد خانگی بدون فر

    1 بازدید

    طرز تهیه کیک تولد خانگی بدون فر را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    طرز تهیه “کیک اسفنجی بدون فر” (قابلمه ای ) در خانه + مرحله به مرحله

    طرز تهیه “کیک اسفنجی بدون فر” (قابلمه ای ) در خانه + مرحله به مرحله

    طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر ساده خانگی:

    خیلی از کدبانوها با داشتن وسایل کامل آشپزی می توانند کیک های مختلف مانند کیک ساده، کیک تولد، کیک شکلاتی ، کیک خیس و ... را تهیه کنند ولی هنر آشپزی به این است که شما بتوانید بدون داشتن وسایل کامل این کیک های خوشمزه را تهیه کنید پس با نمناک همراه باشید تا طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر یا همان کیک اسفنجی قابلمه ای را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.

    کیک اسفنجی بدون فر

    مواد لازم تهیه کیک اسفنجی قابلمه ای ساده:

    دستور پخت کیک اسفنجی بدون فر خانگی:

    نکته ای که باید اول گفته شود این است که شما باید هم قالب مناسب و هم اینکه یک قابلمه مناسب برای قالب خود داشته باشید تا بتوانید این کیک خوشمزه را با بهترین کیفیت تهیه کنید.

    در مرحله اول برای اینکه کیک اسفنجی به خوبی پف کند و حالت خوبی بگیرد زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا می کنیم و در ظروف مناسب نگهداری می کنیم.سپس سفیده تخم مرغ را با هم زن برقی می زنیم و سپس نصف پیمانه شکر را درون آن می ریزیم و به خوبی به مدت ده الی پانزده دقیقه می زنیم و سپس در یخچال می گذاریم.

    کیک اسفنجی قابلمه ای

    نکته 1 :برای آموزش ترفند جدا کردن زرده تخم مرغ کلیک کنید.

    نکته 2:سفیده را تا زمانی بزنید تا به خوبی سفت شود و با برگرداندن ظرف سفیده از ظرف نریزد.

    در این مرحله به سراغ زرده تخم مرغ می رویم و شکر باقیمانده و وانیل را اضافه می کنیم و هم می زنیم و وقتی زرده شروع به رنگ عوض کردن کرد آب داغ(جوش) را کم کم و در چند نوبت به آن اضافه می کنیم و به خوبی و با سرعت بالا هم می زنیم تا زرده سفت نشود.

    به سراغ آرد بروید و آن را با بکینگ پودر و مقدار کمی نمک مخلوط کنید و چندین بار از صافی عبور دهید (برای پف کردن زیاد کیک لازم می باشد) و سپس آن را کم کم و در چند مرحله به زرده اضافه کنید و به خوبی به وسیله لیسک  به صورت دورانی و در یک جهت مخلوط کنید.

    وقتی مواد در مرحله سوم به خوبی مخلوط شدند به سراغ سفیده که درون یخچال گذاشته ایم می رویم و آن را از یخچال خارج می کنیم و کم کم به مواد اصلی اضافه می کنیم و به آرامی مخلوط میکنیم، نیازی نیست که مواد هم زده شوند فقط باید با یکدیگر و در یک جهت ترکیب شوند.در این مرحله کار آماده سازی مواد اولیه به پایان می رسد.

    کیک اسفنجی ساده بدون فر

    در این مرحله قالب خود را انتخاب کنید و کف قالب را مقداری با روغن چرب کنید و کاغذ روغنی را کف آن بگذارید و سپس مواد کیک را درون قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید و چند ضربه به قالب بزنید تا هوای موجود درون مواد کیک خارج شود.سپس قابلمه ای که قالب بتواند در آن جای بگیرد را انتخاب کنید و روی شعله زیاد قرار دهید تا گرم شود و وقتی گرم شد شعله را کم کنید و کف قابلمه یک پایه فلزی بگذارید و قالب را روی آن قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید و حدود 45 الی 60 دقیقه منتظر بمانید تا کیک آماده شود.

    کیک بدون فر

    بعد از اینکه مطمئن شدید کیک پخته است شعله را خاموش کنید و قالب را از آن خارج کنید و به مدت 10 دقیقه کنار بگذارید تا دمای آن کم شود و کیک به راحتی از قالب جدا شود.سپس می توانید کیک را در کنار عزیزان خود میل بفرمایید.

    نکات پایانی کیک اسفنجی قابلمه ای:

    نکات تکمیلی در مورد کیک اسفنجی بدون فر

    منبع مطلب : namnak.com

    مدیر محترم سایت namnak.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    8 گام تا کیک اسفنجی بدون فر همراه با تهیه و تزیین خامه

    مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.

    یکی از کیک های خانگی رایج در کشورهای آمریکایی و اروپایی کیک اسفنجی ( Sponge Cake ) است. به گزارش تحریره مجله قنادباشی کیک اسفنجی به خاطر پوک بودن و لایه های اسفنج مانندی که دارد به کیک اسفنجی معروف است و یکی از آسان ترین روش های پخت را دارد. کیک اسفنجی با تزیین خامه را می توان با داشتن تعدادی تخم مرغ و مقداری آرد و کمی شکر تهیه و طبخ کرد و کیک های اسفنجی خاصیت بسیار زیادی برای بدن انسان دارند. در ادامه با طرز درست کردن کیک اسفنجی ساده آشنا خواهیم شد.

    تاریخچه کیک اسفنجی

    کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge Cake ) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌ دهد. در کیک اسفنجی با استفاده از خاصیت کف کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌ شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری کیک اسفنجی این است که هنگامی که کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌ های هوایی تشکیل شده‌است.

    خواص کیک اسفنجی

    کیک اسفنجی یکی از غنی‌ ترین کیک‌ ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌ های اصلی و پایه در شیرینی‌ پزی آمریکایی – اروپایی به شمار می‌آید. کیک‌ های غیر چرب یا کیک‌ های فوم به نام کیک‌ های اسفنجی نیز خوانده می‌ شوند.

    مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی ساده

    8 گام تا کیک اسفنجی با تزیین خامه

    کیک اسفنجی یکی از کیک های اصلی در شیرینی‌ پزی آمریکایی به شمار می‌آید. روش تهیه کیک اسفنجی در این مطلب بدون استفاده از فر است.

    آماده سازی تخم مرغ برای پخت کیک اسفنجیتخم مرغ ها را نیم ساعتی بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط بشوند و سرد نباشند. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را در آب ولرم بذارید تا کمی از سرمای آنها کاسته شود.

    جداسازی زرده از سفیده تخم مرغبرای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتوانیم بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدهیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشوند. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها را از سفیده جدا کنید. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشوند و با سفیده مخلوط نشوند. در ابتدای کار سفیده ها را کنار بگذارید و سراغ زرده های تخم مرغ بروید. ابتدا زرده های تخم مرغ را در یک ظرف گود حدود 3 دقیقه با دور تند بزنید تا کف کند. حالا وانیل و شکر را آرام آرام به آن اضافه کنید و آن قدر بزنید تا رنگ آن کرم روشن شده و کاملا کف کند.

    همزمان آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک شوند خیلی بهتر است.

    هم زدن شیر داغ و مایه زرده تخم مرغبعد شیر رو حسابی داغ کن بعد خاموش کنید و گلاب رو بهش اضافه کنید، مخلوط شیر و گلاب رو به تخم مرغ ها اضافه کنید و یک دقیقه همبزن با دور تند. بعد روغن را اضافه کرده و هشت ثانیه هم بزنید.

    مخلوط آرد و بکینگ پودر با مایه کیکمعمولا مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را روی مایه کیک مستقیم الک می کنیم. ابتدا مقداری از مخلوط رو بریزید و با دور آروم حدود 7 ثانیه همزن بزنید ( می توانید در این مرحله همزن را کنار گذاشته و با یک قاشق یا لیسک هم زدن را ادامه بدید ) تا کاملا آردها به خورد مایع بروند. بعد مقداری دیگه از مخلوط را اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند و باز این کار را تکرار کنید تا آرد تمام شود. همانطور که گفته شد خیلی بهتر می شود اگه در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر را مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک می کند.

    در صورت همزدن بیش از حد مایه به خمیر تبدیل می شود و عملا کیک اسفنجی بافت حفره ای خود را از دست خواهد داد.

    حالا میرویم سراغ سفیده ها. سفیده ها را در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن آن قدر بزنید تا کاملا پف کند و سفید رنگ بشود. بعد یک قاشق از شکر را هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنید تا رنگش براق شود.

    در این روش کیک در یک قالب که درون یک قابلمه قرار دارد تهیه می شود. ابتدا قالب را کمی گرم کرده و سپس کف قالب کاغذ روغنی گذاشته و روی آن را با روغن چرب می کنیم. همزمان قابلمه نیز بطور جداگانه بایستی گرم شود. چون قالب فلزی بوده و حرارت مستقیم کیک را می سوزاند، با گذاشتن یک 3 پایه درون قابلمه، قالب را روی آن قرار می دهیم. البته اگر قابلمه شما تفلون باشد نیازی به 3 پایه ندارید و می توانید قالب را مستقیم داخل قابلمه قرار دهید. حالا مایه کیک را داخل قالب بریزید.

    در این مرحله سفیده تخم مرغ را روی مایه قبلی ریخته و به آرومی با قاشق ( ترجیحا فلزی نباشد) به یک سمت هم می زنیم. حتی اگه اینکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتان را تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایه به آرامی به یک سمت مواد را هم بزنید (این مهمترین قسمت کیک اسفنجی است). نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک این که حواستان باشد مایع کیک را در یک نقطه نریزید و در تمام سطح قالب پخشش کنید تا بعد از پخت گنبدی نشود.

    حالا روی قابلمه دم کنی گذاشته و اجازه دهید تا مایه نهایی به مدت 50 دقیقه با حرارت ملایم بپزد. توجه شود که در قابلمه به هیچ عنوان نبایستی باز شود. سپس بگذارد تا قابلمه خنک شود.

    البته در صورتیکه بخواهید از فر استفاده کنید، می توانید قالب را در دمای  170 – 180 درجه سانتی گراد در فر  قرار دهیه تا کاملا بپزد. کیک اسفنجی تقریبا 20-25 دقیقه ای می پزد ولی باز بسته به فرتان ممکن است متفاوت باشد.

    چون که کیک اسفنجی حاصل، کمی خشک است، بعد از اینکه کیک اسفنجی خنک شد می توانید آن را از عرض با چاقو ببرید و کمی شیر کاکائو توی بافت کیک بزنید. حالا کیک آماده تزیین است.

    به گزارش مجله قنادباشی معمولاً کیک اسفنجی پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌ شود و با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا  انواع میوه ترکیب می‌ شود. خامه کیک اسفنجی چیزی است که بسیاری از خانم ها دوست دارند آن را خودشان تهیه کنند. در این مرحله که آخرین گام تا یک کیک خوشمزهاست، می توانید تمام سلیقه خو را به کار ببندید و با کمک گردو و موز تزیین کرده و در نهایت با خامه فرم گرفته کیک آن را تزئین کنید. کیک حاصل بایستی حداقل 4 ساعت در یخچال بماند تا بافتش نرم شده و بعد می توانید آن را نوشجان کنید.

    در ادامه فیلمی از تهیه کیک اسفنجی شیفون به کمک فر را می بینیم:

    طرز تهیه خامه کیک اسفنجی

    البته لازم به ذکر است که مراحل و روشهای تهیه خامه کیک قبلا در مطلب '' طرز تهیه خامه فرم گرفته عالی ، یک خامه رولت '' آموزش داده شده است و در ادامه بصورت خلاصه آورده شده است.

    همزن خامه و تهیه خامه فرم گرفتهبرای هر 75 گرم خامه یک قاشق سوپخوری خاک قند (در حدود 25 گرم) در نظر می گیریم خامه و خاک قند را مخلوط می کنیم و ظرف خامه را روی یخ می گذاریم و خامه را می زنیم تا سفت شود و فرم بگیرد (فرم گرفتن خامه حدی است که اگر با قاشق روی خامه را خط بیاندازیم خط قاشق محو نشود، در صورتی که خامه را پیش از حد فرم گرفتن بزنیم کره می شود) ممکن است به این خامه مقداری سفیده تخم مرغ مخلوط کنیم در این صورت به نسبت هر 75 گرم خامه یک عدد سفیده تخم مرغ در نظر می گیریم. سفیده را جداگانه آنقدر می زنیم تا سفت شود به طوری که از تخم مرغ زنی نریزد، به نسبت هر دو سفیده تخم مرغ یک قاشق سوپخوری خاک قند با آن مخلوط می نمائیم و این سفیده را کم کم داخل خامه زده شده می ریزیم خوب مخلوط می کنیم.

    تزئین کیک با خامه فرم گرفتهخامه کیک اسفنجی آماده برای تزئین کیک اسفنجی است.

    البته در صورتی که فرصت کمی برای تهیه کیک دارید، پیشنهاد می کنیم از پودرهای کیک و شیرینی که در فروشگاه آنلاین قنادباشی عرضه شده است استفاده کرده تا به کیک هایی با تنوع بسیار بالا و خوش طعم دست بیابید.

    منبع مطلب : ghanadbashi.com

    مدیر محترم سایت ghanadbashi.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    سرآشپز پاپیون

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید