شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان
شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور در محدوده اتوبان آزادگان خمینی شهر و جنب دانشگاه صنعتی اصفهان، و نزدیک به شهرکهای صنعتی و مناطق نمونه گردشگری خمینی شهر از جمله چشمه لادر ضمن حمایت از راهاندازی و توسعه شرکتها و موسسات دانش بنیان توانسته است گامهای مؤثری در توسعه تولید و صادرات محصولات دانش بنیان و اشتغال پایدار دانش آموختگان دانشگاهی بردارد. دکتر سید مهدی ابطحی فروشانی رئیس فعلی دانشگاه صنعتی اصفهان از تاریخ ۲ تیرماه ۱۳۹۷ تا پیش از عهده دار شدن این منصب، ریاست شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را بر عهده داشت[۱]. در ۱ تیر ۱۳۹۸ و با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دکتر جعفر قیصری به سمت سرپرست شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان منصوب شد[۲].
وظایف قانونی[ویرایش]
طرح جامع[ویرایش]
زمینهای موردنظر برای احداث شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با وسعت ۵۲۰ هکتار در شهر خمینی شهر و در فاصله 5 کیلومتری از شمال غربی اصفهان و در مجاورت دانشگاه صنعتی اصفهان وجود دارد؛ بنابراین موقعیت، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در منطقهای است که به لحاظ عوامل دسترسی در ارتباط ویژهای با محورهای صنعتی _ شهری، صنایع بزرگ و اصلی و موسسات آموزشی و پژوهشی از جمله دانشگاه آزاد خمینی شهر قرار دارد. این موقعیت امکان برقراری ارتباطات علمی تحقیقاتی و تأمین نیازهای متقابل را بین شهرک علمی و تحقیقاتی، صنایع و موسسات آموزشی فراهم میآورد.
عناصر تشکیل دهنده ساخت کالبدی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان عبارتند از:
اجزای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
موقعیت جغرافیایی
وجود دانشگاههای معتبر، صنایع بزرگ، مناطق وسیع کشاورزی و جاذبههای توریستی فراوان، شهر اصفهان را به یکی از قطبهای اصلی اقتصادی کشور تبدیل کردهاست. مجاورت شهرک علمی و تحقیقاتی با این قطب علمی _ اقتصادی کشور موقعیت ممتازی را برای شرکتها و واحدهای مستقر در شهرک برای توسعه فعالیتهای اقتصادی و ایجاد ارتباطات مناسب با دانشگاههای منطقه و صنایع ایجاد مینماید. علاوه بر عوامل فوق، احداث شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در مجاورت شهر تاریخی و زیبای خمینی شهر(ماربین سابق) و اصفهان، موقعیت مناسبی را برای زندگی محققان شاغل در واحدهای تحقیقاتی و شرکتهای مهندسی فراهم نموده است.
پذیرش در دوره رشد مقدماتی[ویرایش]
دوره رشد مقدماتی برای متقاضیان راهاندازی کسب و کارهای دانش بنیان یک فرصت زمانی برای کسب آمادگی جهت ورود به مرکز رشد میباشد. در این دوره امکان آشنایی کارآفرینان با بازار، تکمیل تیم کاری، تثبیت ایده و در صورت لزوم ثبت شرکت و کسب هویت حقوقی فراهم میگردد به نحوی که به متقاضیان کمک میکند تا ریسکهای دوره رشد کاهش یابد. هستههای فناوری در صورت موفقیت میتوانند پس از طی مراحل پذیرش در مراکز رشد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر گردند. زمان این دوره شش ماه است که با تأیید مدیر مرکز رشد حداکثر به مدت سه ماه قابل تمدید میباشد.
تیمهای متقاضی متشکل از تعدادی دانشآموخته با زمینه کاری مشخص که در صدد تشکیل یک شرکت مستقل حقوقی و ایجاد یک حرفه در زمینهای هدفمند باشند هستههای فناوری تعریف میشود.
شرایط پذیرش:
حمایتهای دوره رشد مقدماتی
پذیرش در دوره رشد[ویرایش]
واحدهای فناوری کوچک و متوسط در رونق اقتصادی، توسعه فناوری و به تبع آن، کارآفرینی نقش بسزایی دارند. رشد و توسعه واحدهای فناوری در گرو ایجاد زیرساختهای لازم برای کاهش خطرپذیری آنها در دوران شروع فعالیت خود میباشد. یکی از این زیرساختها، مراکز رشد علم و فناوری میباشد. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با داشتن مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و مرکز رشد جامع فناوری، اطلاعات و مشاورههای ضروری و نیز خدمات و تجهیزات مناسب برای رشد و ارتقای واحدهای فناوری نوپا را ارائه مینماید.
معیارهای پذیرش: ۱. ایده مبتنی بر فناوری و با رویکرد اقتصادی ۲. برنامه کاری مناسب و متناسب با موضوع فعالیت ۳. تیم کاری مناسب
ترکیب نیروهای همکار و سهامداران واحد: ۳–۱. حداقل دو نفر اعضای تمام وقت یک نفر کارشناس ارشد (عضو مؤسس با دارا بودن حداقل ۲۰٪ از سهام واحد) یک نفر کارشناس یا کارشناس ارشد (عضو مؤسس یا همکار)
۳–۲. حداقل یک نفر کارشناس خبره یا محقق با سابقه پژوهشی در زمینه تخصصی فعالیت واحد (مشاور یا مؤسس)
حمایتهای مرکز رشد
پذیرش در پارک علم و فناوری شیخ بهایی[ویرایش]
پذیرش شرکتها در پارک علم و فناوری شیخ بهایی در دو بخش ساختمانهای چند مستاجره و اراضی پارک میباشد. پذیرش شرکتها در پارک علم و فناوری شیخ بهایی در شورای پذیرش و ارزیابی بر اساس بررسی مدارک متقاضی، بازدید ازفعالیتهای شرکت و برگزاری جلسات مصاحبه صورت میپذیرد.
واحدهای قابل پذیرش
شرایط پذیرش
ویژگیهای موسسات دانش محور
شاخصهای موسسات دانش محور در سه گروه: نوع فعالیت و سطح تکنولوژی، سطح علمی کارکنان و بودجه تحقیق و توسعه تقسیمبندی میگردد:
الف) زمینه فعالیت:
ب) ترکیب پرسنل:
منابع[ویرایش]
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.