توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    دلیل نامگذاری روز خانواده چیست

    1 بازدید

    دلیل نامگذاری روز خانواده چیست را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    دلیل نامگذاری روز ۲۵ ذی الحجه به عنوان روز خانواده و تکریم ب

    دلیل نامگذاری روز ۲۵ ذی الحجه به عنوان روز خانواده و تکریم ب

    خانواده در جوامع بشری به گروهی از افراد که با یکدیگر به دلیل هم خونی، تمایل سببی یا مکان زندگی مشترک، وابستگی دارند، گفته می شود. سازمان ملل متحد نهاد خانواده را چنین تعریف می کند: خانواده یا خانوار به گروهی شکل گرفته از دو یا چند تن می گویند که با هم زندگی می کنند و برای غذا و دیگر لوازم زندگی درآمد مشترک دارند و به وسیله خون، فرزندخواندگی یا ازدواج با هم نسبت پیدا کرده اند.
    خانواده به عنوان نخستین واحد زندگی اجتماعی، از اساسی ترین نهادهای جامعه به شمار می رود که وظیفه جامعه پذیری فرزندان را نیز برعهده دارد.
    این نهاد مهم ترین کانونی محسوب می شود که فرد نخستین تاثیرهای محیطی را از جامعه دریافت می کند و پایه گذار قسمت اصلی از شخصیت و ویژگی های انسان است و در تعیین سبک و خط مشی زندگی آینده، اخلاق، سلامت و عملکرد فرد در آینده نقش بزرگی بر عهده دارد.
    خانواده هایی که به لحاظ نداشتن سلامت روانی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی با انواع انحراف ها و آسیب ها مواجه هستند، زمینه ناهنجاری هایی را در جامعه فراهم می آورند چراکه افرادی که در این گونه کانون ها پرورش یافته اند وارد اجتماع می شوند و ویژگی های سالم یا ناسالم خود را به محیط های دیگر نیز انتقال می دهند بنابراین سعادت یک جامعه به سلامت خانواده های آن وابسته است.
    خانواده در جهان بینی اسلامی از اهمیت و جایگاه ممتازی برخوردار است، نهادی که بخش مهمی از آینده و سرنوشت انسان در آن شکل می گیرد و خداوند در آیه ۲۳ از سوره اسراء چنین می فرماید: «و پروردگارت فرمان داده که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید. هر گاه یکی از آن دو یا هر دوی آنان نزد تو به سن پیری رسیدند کم ترین اهانتی نسبت به آنان روا مدار و واکنشی چون اوه (خسته شدم) نگو و بر آنان فریاد مزن و با خشونت رفتار مکن و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه بگو.»
    دلیل نامگذاری روز ۲۵ ذی الحجه به نام روز خانواده و تکریم بازنشستگان، شان نزول سوره «هل اتی» است. این سوره در منزلت اهل بیت پیامبر(ص) نازل شد که پس از سه روز روزه داری و بخشیدن افطار خود از طرف خداوند مورد لطف قرار گرفتند.
    شورای فرهنگ عمومی در ۱۳۸۶ هجری خورشیدی «روز خانواده و تکریم بازنشستگان» را در تقویم رسمی کشور ثبت کرد. در این شورا اتفاق نظر بر این بود که روز بازنشستگان با یک روز در تقویم رسمی کشور تلفیق شود و بهترین روز برای این منظور ۲۵ ذی الحجه یعنی روز خانواده در نظر گرفته شد.
    بازنشستگی رخداد مهمی در چرخه زندگی هر فردی به شمار می رود، افراد پس از سال ها تلاش و فعالیت در جهت خدمت به جامعه، بازنشسته می شوند که باید شرایط مناسبی برای آنها فراهم شود تا آنها بتوانند، زمان بیشتری را در کنار اعضای خانواده بگذرانند و به استراحت بپردازند.
    بازنشستگان به دلیل افزایش سن و کاهش توانایی از گروه های آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند. مسوولان باید با برنامه ریزی صحیح، پاسخگوی نیازهای جسمی، اجتماعی و روحی آنها باشند و از آنان حمایت های لازم را به عمل آورند. آنچه در مورد بازنشستگان اهمیت فراوانی دارد، نگاه و وظیفه خانواده و مسوولان نسبت به شرایط شان است. افرادی که پس از سال ها تلاش و خدمت با کوله باری از دانش و تجربه، انتظار دارند، شان و جایگاهشان حفظ شود.

    منبع مطلب : shamiim.ir

    مدیر محترم سایت shamiim.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    به مناسبت 20 آبان، روز خانواده وتکریم بازنشستگان

    به مناسبت 20 آبان، روز خانواده وتکریم بازنشستگان

    به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،از سال 86 روز 25 ذیحجه به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شده است

     علت انتخاب این روز شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره الانسان که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن است، عنوان شده است. سوره هل اتی در روز 25 ذیحجه در شان اهل بیت پیامبر (ص) نازل شد که پس از سه روز روزه و انفاق افطار خود، از طرف خداوند اطعام شدند.

    خانواده به عنوان کوچک‌ترین نهاد اجتماعی، آسیب پذیرترین گروه در برابر آسیب‌های اجتماعی است به طوری که اکثر مشکلات و آسیب‌ها ابتدا در خانواده‌ها بروز پیدا می‌کند و در صورت عدم پیشگیری و برخورد ناصحیح با آنها، به درون جامعه نیز رسوخ می‌کند و در این شرایط دشوار دیگر نمی‌توان به راحتی مشکلات و آسیب‌ها را کنترل کرد.بی شک با انجام فرامین دینی اسلام در مورد خانواده و درنظر گرفتن آنها تا حد زیادی زمینه سلامت خانوادگی و سعادت و جاودانگی را برای خویش فراهم سازیم.در دین مقدس اسلام و مکتب انسان سازش در مقایسه با ادیان دیگر بیشترین عنایت، توجه، احترام، پاکی و تعالی خانواده را به این نهاد مقدس داده شده است و بزرگانش آن را کانون تربیت و رحمت عنوان نمودند و سعادت و شقاوت جوامع بشری را وابسته به این نهاد می دانند و شقاوت جامعه بشری وابسته به تربیت صحیح آن خانواده است.
    در دین اسلام هدف از تشکیل خانواده را تامین کردن نیازهای معنوی، عاطفی، روحی، مادی، انسان برای رسیدن به آرامش و سکون می دانند که دستیابی به این اهداف، نیازمند توجه جدی به

    خانواده و پیاده کردن قوانین مربوط به آن است که با رعایت هر یک از این وظایف محیط خانواده، محیطی پر بار و سالم و رو به ترقی خواهد بود.

    چرا امروز روز خانواده است؟
    خانواده، همین سرپناهی است که سرشار از عطر لبخندهای من و توست. خانواده، همین شانه‌های مهربانی است که تکیه‌گاه دلتنگی‌های ناگهانی من و توست. خانواده، آغوش گرمی است که تمام عمر، پناه لحظه‌های تنهایی است.خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی در جامعه می‌تواند بنای توسعه منابع انسانی را پایه‌ریزی کند و تکریم این نهاد موجب استحکام این واحد اجتماعی شده است و این در حالی است که حضور بازنشستگان به عنوان افرادی، با تجربه که سالها عمر خود را در مسیر خدمت به مردم و سازندگی کشور صرف کرده‌اند نباید فراموش شوند و باید از تجربیات گرانبهای آنان برای ساختن آینده‌ای بهتر بهره برد و جوانان را باید با سوق دادن به سوی این عزیزان به آینده کاری خود امیدوار ساخت.
    25 ذی‌الحجه (15 دی ماه) مصادف است با روز «تکریم خانواده و تکریم بازنشستگان»، علت انتخاب این روز شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره الانسان که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن است عنوان شده است.گفتنی است این سوره در روز 25 ذی‌الحجه در شأن اهل‌بیت پیامبر(ص) نازل شد که پس از سه روز روزه و انفاق افطا خود، از طرف خداوند اطعام شدند اما این در حالی است که در شورای فرهنگی عمومی اتفاق نظر بر این بود که روز بازنشستگان با یک روز در تقویم رسمی کشور تلفیق شود که بهترین روز برای این منظور روز 25 ذی‌الحجه یعنی روز «خانواده» بود چرا که در دین مبین اسلام خانواده یکی از مهمترین ارکان جامعه محسوب می‌گردد و پایبندی به خانواده و جلوگیری از بی‌بند و باری و همچنین ارتقای جایگاه و تحکیم بنیان خانواده، از جمله مسائلی است که به آن سفارش فراوان شده است./س

    منبع مطلب : www.yjc.ir

    مدیر محترم سایت www.yjc.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 1 ماه قبل
    0

    روزی است که امام علی با حضرت فاطمه ازدواج می کند

    د خ خ 2 ماه قبل
    0

    لطفا خلاصه کنید

    ناشناس 1 سال قبل
    -2

    تعریف روز خانواده

    -1
    ملیسا 1 سال قبل

    تعریف روز خانواده

    ناشناس 1 سال قبل
    -1

    🙄🙄🙄

    مهرانه بی نیاز 1 سال قبل
    -2

    درمورد شب یلدا کجا میشه مطالب پیدا کرد برای چند سال دیگه می خوام

    مهرانه بی نیاز 1 سال قبل
    -2

    چون کودکان برای مطالبی که معلم می گه درمورد روز خانواده بگن نمی دونند برای همین خلاصه رو هم بسازین ممنون خیلی برای شما کار ساز شد

    بمدتلتدمیندنیتدمیتبمبتبن 1 سال قبل
    2

    😐😐

    0
    مهرانه بی نیاز 1 سال قبل

    لطفا لطفا امروز شروع کنید تا مطالب ادامه پیدا کنه چون خیلی نیاز مندن بچه ها چون نصفی از بچه ها نمیدونند روز خانواده چی هستش ؟ خانم یا آقا ی نویسنده لطفا متن ها تون رو ادامه بدین ممنون

    مهرانه بی نیاز

    مهدی 2 سال قبل
    2

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    3
    مهرانه بی نیاز 1 سال قبل

    ببخشید مطالب برای کودکان هم بسازید

    برای ارسال نظر کلیک کنید