در چه صورت تعادل طبیعت به هم میخورد
در چه صورت تعادل طبیعت به هم میخورد را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
وقتی انسان تعادل طبیعت را به هم میزند - ایسنا
به گزارش ایسنا، بیست و دوم ماه مه (MAY) مصادف با اول خردادماه از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی تنوع زیستی نام گرفته است.
موضوع روز جهانی تنوع زیستی در سال ۲۰۱۹ «تنوع زیستی ما، غذای ما، سلامتی ما » شده است. هدف از انتخاب موضوع امسال روز جهانی تنوع زیستی تمرکز بر روی حفظ تنوع زیستی به عنوان پایهای برای حفظ تنوع غذایی و در نتیجه حفظ سلامتی انسان است.
در واقع هدف این است که مردم و دولتها آگاه شوند و بدانند که زنجیره غذایی، تغذیه سالم و در نتیجه سلامت ما به تنوع زیستی و اکوسیستمهای سالم وابسته است.
از بین رفتن تنوع مواد غذایی و عدم دسترسی به رژیم غذایی متنوع با بیماریها و عوامل تهدید کننده سلامت مانند دیابت، چاقی و سوء تغذیه ارتباط مستقیم دارد.
از طرفی با توجه به وضیعت نابسمان منابع تولید نظیر آب، خاک و انرژی راهکاری جز حرکت به سمت کشاورزی حفاظتی و پایدار وجود ندارد. هدیه طبیعت به سیاره ما میلیونها گونه است که میشناسیم و بسیاری گونههای دیگر که هنوز کشف نشدهاند.
متأسفانه انسانها به طور غیرقابل برگشتی تعادل طبیعت را به هم زدهاند و در نتیجه جهان با بیشترین میزان انقراض مواجه است. تخریب بیسابقه زمین و کاهش سریع جمعیت گیاهان و حیوانات اهلی به طور مستقیم با فعالیتهای انسان مرتبط است.
تغییرات آب و هوایی، جنگل زدایی، از دست دادن زیستگاه، قاچاق و شکار، کشاورزی نامناسب، آلودگی و آفت کش ها از جمله آنهاست.
برابر اعلام شورای جهانی تنوع زیستی متاسفانه یک میلیون گونه جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض می باشند.
البته خبر نسبتا خوب این است که روند انقراض هنوز هم می تواند کند شود و جمعیت بسیاری از گونههای کاهش یافته، در معرض تهدید و در معرض خطر ما هنوز هم میتوانند بهبود پیدا کند، اگر هم اکنون برای ایجاد یک جنبش متحد جهانی از مصرف کنندگان، رای دهندگان، معلمان، جامعه دانشگاهی، رهبران مذهبی و دانشمندان درخواست اقدام فوری کنیم تا این اهداف را تحقق بخشند.
وضعیت تنوع زیستی در خراسان جنوبی
حسن اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی با وسعتی بالغ بر 15میلیون هکتار 9 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: اقلیم استان از نوع خشک و بیابانی است، اما با توجه به موقعیت قرارگیری مناطق پست یا مرتفع، به دو دسته خشک و گرم و خشک و ملایم تقسیم میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهارکرد: شرایط توپوگرافیک و تشکیلات زمینشناسی منجر به پیدایش تنوع بیولوژیک بینظیر و متنوعی در استان شده است.
شناسایی بیش از 1۰۰۰ گونه گیاهی و 253 گونه جانوری
اکبری اظهارکرد: به طوری که در زیستگاههای استان، بیش از 1۰۰۰ گونه گیاهی، حدود 253 گونه جانوری شامل 60گونه از رده پستانداران، 197 گونه پرنده،50 گونه از رده خزندگان و 3 دوزیست شناسایی شدهاند.
وی ادامه داد: از جمله گونههای شاخص استان میتوان به یوزپلنگ ایرانی، پلنگ، آهو، قوچ و میش، کل و بز، جبیر، انواع گربه سانان کوچک، روباه شنی، خرگوش، روباه معمولی، گرگ، کفتار، هوبره، زاغ بور، انواع پرندگان شکاری، آگامای سر وزغی ایرانی، انواع مارها، لاک پشت آسیایی و لاک پشت مهمیزدار اشاره کرد.
اکبری تصریح کرد: اگرچه اغلب مناطق استان دارای اقلیم بسیار خشک میباشد، ولی تالاب ها و آبگیرهای استان از جمله پناهگاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار نهبندان علاوه بر پرندگان ساکن همه ساله میزبان جمعیتهای بزرگ از پرندگان مهاجر از قبیل انواع آبچلیک، انواع حواصیل، آنقوت، خوتکا و انواع اردک، فالاروپ، پاشلک، سنقر، دم جنبانک ابلق، انواع کشیم و ... هستند که در میسر خود به طرف مناطق زمستان گذرانیشان در قاره آفریقا و شبه قاره هند، در تالابهای استان مستقر میشوند.
تهدیدات تنوع زیستی در خراسان جنوبی
وی افزود: متاسفانه عوامل متعددی مانند رشد جمعیت، بهرهبرداری ناپایدار از منابع پایه و فعالیتهای انسانی مخرب به ویژه در نواحی روستایی، تنوع زیستی استان را به شدت تهدید میکند.
اکبری گفت: ورود و استقرار گونههای مهاجم، جمعیتهای گیاهان را به طور جدی تضعیف و شکننده کرده و چرای مفرط دامها صدمات زیادی را به زیست توده گیاهی وارد کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: انحراف مسیرهای آبی و تداوم خشکسالی، در حال خشک کردن منابع محدود آبی استان است.
اکبری افزود: شکار بیرویه و تلهگذاری برای پرندگان آبزی درتالابها و نیز سایر پرندگان در دیگر زیستگاهها، جمعیت آنها را کاهش داده و بسیاری از این پرندگان در فهرست گونههای در معرض خطر واقع شدهاند.
به منظور حفاظت از تنوع زیستی موجود، نمونه هایی شاخص از طبیعت و زیستگاههای استان در قالب 3 پناهگاه حیات وحش و 4 منطقه حفاظت شده و نیز مناطق شکار ممنوع حفاظت میگردند.
تهیه و تنظیم: سپیده قلندری اسفدن
انتهای پیام
منبع مطلب : www.isna.ir
مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
اقدامات عمرانی انسان ها در ایجاد یا برهم خوردن تعادل در طبیعت و محیط زندگی چه تاثیری دارد صفحه 63 تفکر و پژوهش هفتم
جواب فعالیت در خانه صفحه ۶۳ کتاب تفکر و پژوهش هفتم اقدامات عمرانی انسان ها مانند درختکاری سد سازی راه سازی و … در ایجاد یا برهم خوردن تعادل در طبیعت و محیط زندگی چه تاثیری دارد جواب از سایت نکس لود دریافت کنید.
جواب بچه ها در نظرات پایین سایت
مهدی : استفاده درست از امکانات و وسالیس که در اختیار انسان این جواب توسط ناشناس ارسال شده است.
فاطمه : قدامات عمرانی در شهر بسیار است مانند هرس کردن درختان وکاشت درخچه ها در نقاط بسیار زیادی که در سطوح شهر انجام میشود واسفالت خیابان ها وکوچه ها جزوه اقدا مات عمرانی است این متن را محنا برای ما فرستاده است با تشکر از محنای عزیز.
ناشناس : امروزه انسان ها عامل به هم زدن تعادل طبیعی طبیعت می شوند ، راهی برای جلو گیری از این عامل وجود ندارد ، و به وجود هم نمی اید. زیرا ما هر کاری که می کنیم هر چیزی که مصرف می کنیممواد ان از طبیعت می بلشد و این دلیلم باعث به هم زدن تعادل طبیعت می شود.
حدیثه : انسان ها می توانند با ایجاد تغییراتی در محیط طبیعت موجب به هم زدن تعادل و نظم آن گردند به عنوان مثال بستن سد بر روی رودخانه هایی که به دریاچه ارومیه می ریزند موجب خشک شدن دریاچه گردیده است یا با ساختن راه ها در دل کوه ها موجب تغییراتی در طبیعت شده است از طرفی اقدامات عمرانی انسان ها مانند کاشت درختان در مسیر سیلاب ها می تواند از نواحی مختلف در برابر آسیب سیلاب محافظت کند. باعث به هم خوردن نظم میشود در جامعه و هیچ چیزی در جای خود قرار ندارد و کلا همه ی موجودات زنده و غیر زنده از بین می روند این جواب توسط حدیثه برای ما ارسال شده.
علی : ما در بهره برداری از طبیعت و رفع نیاز های خود بایر طوری برنه ریزی و عمل کنیم که کمترین آسیب به محیط وارد شود. برای مثال، کشیدن راه وساختن خانه ها یا شهر ها، بدون تفکر و برنامه ریزی، جنگل ها یا مراتع را از بین می برد، برخی برای تامین زغال و سوخت، درختان را قطع می کنند وقتی درختان جنگلی در یک ناحیه نابود میشود، جانورانی نیز که غذایشان را در این جنگل ها به دست می آورند، ازبین می روند و تعادل طبیعت به هم می خورد.
ناشناس : بنظر من انسان می تواند اقدامات زیادی هم برای ایجادطبیعت و هم برای برهم خوردن طبیعت نیز نقش داریم و ما با فعالیت های درست می توانیم سبب ایجاد تعادل باشیم و با فعالیت های نادرست باعث برهم خوردن تعادل می شویم.
مهدیه حسینی : آثار،اندیشمندان،پایداری،أثیرگذار،تحقیق،جاودانگی،جمع آوری،یادگار سعدی برای آثاری که داشت زحمت های بسیاری کشیده بوداوطی این۳۰ سال تحقیق کرده بود این آثار به یاد ماندنی او یادگاری از او است و اندیشمندان معتقدند آثار او یک آثار جاودان تأثیر گذار است. وجاودانگی او در همه جا آشکار است..
منتظر شما هستیم …
منبع مطلب : nexload.ir
مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمی دونم
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
اره