درمان بی اختیاری ادرار با اسفند
درمان بی اختیاری ادرار با اسفند را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
درمان تقطیر – درمان بی اختیاری ادرار – درمان شب ادراری - «درس طب در روایات»
موضوع: درمان تقطیر – درمان بی اختیاری ادرار – درمان شب ادراری
درمان تقطیر
بحث امروز راجع به تقطیر است. تقطیر به معنای قطره قطره آمدن ادرار است. البته علت این امر خللی است که در پروستات به وجود میآید. پروستات مانند شیر آب عمل میکند. به حسب اراده شخص گاهی جلوی ادرار را میگیرد و گاهی ادرار را خارج میکند. گاهی همانطور که شیر آب خراب میشود پروستات هم کار خود را به خوبی انجام نمیدهد و ادرار قطره قطره خارج میشود.
گاهی نیز تقطیر به جهت ورم پروستات است. زمانی که پروستات ورم میکند باعث میشود که مقداری ادرار بعد از تخلی باقی بماند و زمانیکه شخص از جا بر میخیزد چند قطره ادرار باقی مانده خارج میشود.
در خانم ها چون پروستات وجود ندارد علت تقطیر یا ضعف مثانه است که توانایی تخلیه مناسب را از دست میدهد یا به جهت افتادگی مثانه است که در این صورت مثانه پایین تر از سطح مجرای ادرار قرار میگیرد و بعد از بلند شدن چند قطرهی باقی مانده خارج میشود.
تقطیر بیشتر در افراد مسن وجود دارد. بر اثر مرور زمان یا کارهایی که نباید انجام بدهند تقطیر به وجود میآید که شرح آن را قبلا دادیم. مثلا ادرار خود را نباید نگهدارند یا عمل همبستری را نباید طولانی کنند و یا بعد از همبستری باید به سمت راست بخوابند.
این بیماری تا جائی میرسد که به «سلس» تبدیل میشود که به آن بی اختیاری ادرار گفته میشود.
داروهایی است که تولید منی را کم میکند مانند کراویا و تخم کاهو و شاهدانه و سداب و مانند این ها.
تقطیر برای وضو و نماز مشکل ساز میشود یا برای نجاست و پاکی مشکل درست میکند.
درمان تقطیر در روایات متعدد است.
سنجد
در روایتی آمده است:
الْغُبَیْرَاءِ لَحْمُهُ یُنْبتُ اللَّحْمَ وَ جِلْدُهُ یُنْبتُ الْجِلْدَ وَ عَظْمُهُ یُنْبتُ الْعَظْمَ وَ مَعَ ذَلِکَ فَإِنَّهُ یُسَخِّنُ الْکُلْیَتَیْنِ وَ یَدْبُغُ الْمَعِدَةَ وَ هُوَ أَمَانٌ مِنَ الْبَوَاسیرِ وَ التَّقْطِیرِ «1» وَ یُقَوِّی السَّاقَیْنِ وَ یَقْمَعُ عِرْقَ الْجُذَام[1]
یعنی گوشت سنجد گوشت میرویاند و پوست آن پوست میرویاند و استخوان آن استخوان را میرویاند و با این حال کلیه ها را گرم میکند و معده را دباغی میکند و ایمنی از بواسیر و تقطیر است و دو ساق پار محکم میکند
در این روایت «تقطیر» دارد و در نسخهی دیگر «تقتیر» دارد که این دو معنای متضاد دارند. تقتیر به معنای عدم خروج ادرار است و تقطیر به معنای قطره قطره خارج شدن است.
شاید بین این دو دسته روایات جمع کرد زیرا هر دو بیماری علت واحدی دارد زیرا ورم پروستات باعث میشود که ادرار خارج نشود و در این صورت یک مقدار ادرار در مثانه میماند و بعد از بلند شدن یا در حال راه رفتن چند قطره خارج میشود. و گاهی هم به جهت خللی که در پروستات گاهی چند قطره ادرار خارج میشود. مهم این است که خللی که در پروستات وجود دارد را سنجد درمان میکند.
هر زمان که سنجد را مصرف کنند این خاصیت ها را دارد.
این روایت بیشتر پیشگیری را مطرح کرده است. افرادی که میخواهند مبتلا به پروستات نشوند سنجد مصرف کنند. از این که هسته هم در روایت آمده است معلوم میشود که سنجد باید با هسته آن مصرف بشود تا این آثار را داشته باشد. یعنی قدر متیقن
آسیاب شدهی سنجد یبوست میآورد ولی سویق آن سبب یبوست نمیشود.
اسپند
برای افرادی که مبتلا به تقطیر هستند و کنترلی بر ادرار ندارند مفید است. اما برای افرادی که پروستات دارند و تقطیر بعد از ادرار کردن صورت میگیرد مفید نیست چون اصلا اجازه خروج ادرار را نمیدهد. برای افرادی مفیدی است که غده پروستات آن ها به هر علتی مانند تصادف یا ام اس، شل شده است.
در روایت آمده است که اسپند به مقدار لازم مثلا 100 گرم، شش مرتبه با آب سرد شسته شود و سپس یک مرتبه با آب گرم شسته شود و بعد از آن در سایه خشک شود. معلوم میشود که بعد از هربار شستن، خشک کردن لازم نیست و فقط یک بار در انتها در سایه باید خشک شود. در یک ظرف گذاشته میشود و هم زده میشود و آب آن خارج میشود این یک مرتبه شستن محسوب میشود. بعد از خشک شدن با روغن گل سرخ آغشته شود. اسپند نباید جویده شود زیرا سمی است و باید درسته مصرف شود و درسته هم خارج بشود. البته روایت به جویده نشدن تصریح ندارد و بنده این را عرض میکنم چون از روایات استفاده میشود که اسپند نباید آسیاب شده باشد و باید درسته مصرف شود. روغن خوردن اسپند بدون جویده شدن را آسان میکند. مقدار مصرف اسپند به نظر میرسد که یک مثقال باشد که در صبح ناشتا به مدت چهارده روز است. اسپند درمان خیلی از بیماری ها است و برای همبستر شدن هم مفید است.
در زمان گذشته میگفتم که روغن جل همان روغن جلجلان یا همان کنجد است ولی بعدا متوجه شدم که روغن جل همان روغن گل است. چون در عربی گاف وجود ندارد به صورت «جل» نوشته میشود.
در روایت آمده است:
شَکَا عَمْرٌو الْأَفْرَقُ إِلَی الْبَاقِرِ ع تَقْطِیرَ الْبَوْلِ فَقَالَ خُذ الْحَرْمَلَ وَ اغْسلْهُ بالْمَاءِ الْبَارِد ستَّ مَرَّاتٍ وَ بالْمَاءِ الْحَارِّ مَرَّةً وَاحِدَةً ثُمَّ یُجَفَّفُ فِی الظِّلِّ ثُمَّ یُلَتُّ بدُهْنِ جُلٍّ خَالِصٍ ثُمَّ یُسْتَفُّ عَلَی الرِّیقِ سَفّاً فَإِنَّهُ یَقْطَعُ التَّقْطِیرَ بإِذْنِ اللَّهِ تَعَالَی[2]
یعنی عمر افرق به امام باقر (ع) از قطره قطره آمدن بول شکایت کرد امام فرمود اسپند را بگیر و شش بار با آب سرد و یک بار با آب گرم یک مرتبه بشوید سپس در سایه خشک شود سپس با روغن گل خالص چرب شود و ناشتا بدون آب و تنها خورده شود زیرا این دارو تقطیر را قطع میکند.
«سف» یعنی خشک و بدون آب خوردن
انسان تا صبحانه نخورد ناشتا محسوب میشود هرچند که دارو مصرف کرده باشد.
در نقل دیگر آمده است دهن خل و سرکه روغنی ندارد بنابراین درست همان روغن گل است.
روش تهیه روغن گل سرخ
گل سرخ را در ظرفی میگذارند و روی آن روغن زیتون یا کنجد میریزند و به مدت یک ماه میماند که میتواند در معرض آفتاب از پشت شیشه هم قرار بگیرد و بعد از آن روغن صاف شود که تبدیل به روغن گل سرخ میشود. برای بهبود کیفیت روغن میتوانند گل ها را نیم کوب کنند و همچنین میتوانند بعد از یک ماه و صاف کردن روغن دوباره گل ها را عوض کنند.
نمیدانم که اسپند فشار را بالا میبرد ولی اگر فشار را بالا میبرد میتوان در کنار آن از داروی فشار خون هم استفاده کرد.
گل سرخ گلی است که پرهای ریز و قرمز دارد و گل محمدی نیست. به گل سرخ، گل صد پر هم میگویند به نظرم همین گل هایی است که از آن گلاب میگیرند. گل محمدی رنگ های مختلفی دارد و پرهای بزرگی دارد ولی گل سرخ فقط قرمز رنگ است و پرهای ریز دارد.
گل سرخ کاشان و شهر های دیگر مسهل شدید است و عطر دارد ولی گل سرخ تبریزی عطر ندارد و اسهال ندارد و تنها فایده آن محرک شهوت زنان است که به همین جهت گران تر است.
در روغن گل سرخ از گل سرخ معطر استفاده میشود. در روایات هر جا که «ورد» بیاید یا «جل» بیاید که برای درمان گفته است مراد همین گل سرخی است که بیان کردیم.
آن هایی که نمیتوانند خود را نگه دارند و روی ادرار خود کنترل ندارند از این دارو باید مصرف کنند ولی افرادی که بعد از قضاء حاجت چند قطره خارج میشود از پروستات است و نباید از این دارو مصرف کنند زیرا ادرار آن ها که باسختی خارج میشد بعد از مصرف این دارو دیگر ادرار آن ها خارج نمیشود.
«تَنَحنُح» به معنای تکان خوردن است که به جهت همین مستحب است که اگر قطرات بول باقی مانده باشد خارج بشود.
سَلَس (عدم قطع شدن ادرار)
ادرار بدون اختیار خارج میشود و ادرار دائما جریان دارد. حکم این افراد این است که میتوانند نماز بخوانند ولی برای هر نماز باید وضوء بگیرند.
عامل سلس مشکلات پروستات است که باعث میشود پروستات شل شود و اختیاری روی ادرار وجود نداشته باشد.
درمان سلس
داروی مرکبی است به نام داروی ابن مسعود که برای تقویت حافظه نیز مفید است.
لِحِفْظِ الْقُرْآنِ وَ الْحَدیثِ وَ یَقْطَعُ الْبَوْلَ وَ الْبَلْغَمَ وَ یُقَوِّی الظَّهْرَ یُؤْخَذُ عَشْرَةُ دَرَاهِمَ قَرَنْفُلٍ وَ کَذَلِکَ مِنَ الْحَرْمَلِ وَ مِنَ الْکُنْدُرِ الْأَبْیَضِ وَ مِنَ السُّکَّرِ الْأَبْیَضِ یُسْحَقُ الْجَمِیعُ وَ یُخْلَطُ إِلَّا الْحَرْمَلَ فَإِنَّهُ یُفْرَکُ فَرْکاً بالْیَد وَ یُؤْکَلُ مِنْهُ غَدْوَةً زنَةُ درْهَمٍ وَ کَذَا عِنْدَ النَّوْم[3]
یعنی برای حفظ قرآن و حدیث و بلغم را قطع میکند و کمر را تقویت میکند ده درهم(سی و دو گرم و نیم) میخک و همین مقدار اسپند و کندر سفید و شکر سفید نیز به همین مقدار آسیاب شوند غیر از اسپند به اندازه سه گرم و بیست و پنج صدم درهم در صبح ناشتا و هنگام خواب مصرف بشود.
از مجموع روایات استفاده میشود که اسپند را نباید آسیاب کرد بلکه باید با دست مالیده بشود که اصطلاحا به آن «کف مال» میگویند. یک مواد سمی روی اسپند وجود دارد که با کف مال کردن میریزد و شستن نیازی ندارد.
این دارو در هر روز شش گرم و نیم مصرف میشود که تقریبا در چهل روز مصرف میشود.
شکر سفید همان شکر سرخ است که صاف شده است.
این دارو در کتاب طب الائمه به عنوان داروی تقطیر آمده است.
مرکب چهار
در روایت مرکب چهار آمده است:
وَ لِمَنْ لَا یَسْتَطِیعُ أَنْ یَحْبسَ بَوْلَهُ [4]
یعنی و برای کسی که نمیتواند بول خود را نگه دارد.
شب ادراری
علت بیشتر شب ادراری ایستاده نزدیکی کردن پدر و مادر است.
یُؤْخَذُ جُزْءَانِ مِنْ سُعْدٍ وَ جُزْءٌ مِنْ زَعْفَرَانٍ وَ یُدَقُ کُلُ وَاحِدٍ مِنْهُمَا عَلَی حِدَتِهِ وَ یُنْخَلُ السُّعْدُ بحَرِیرَةٍ صَفِیقَةٍ وَ یُخْلَطَانِ جَمِیعاً وَ یُعْجَنَانِ بعَسَلٍ مَنْزُوعِ الرَّغْوَةِ ثُمَّ یُبَنْدَقُ وَ یُکْتَبُ فِی جَامٍ جَدیدٍ بزَعْفَرَانٍ بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ إِنَّ اللَّهَ یُمْسکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ أَنْ تَزُولا وَ لَئِنْ زالَتا إِنْ أَمْسَکَهُما مِنْ أَحَدٍ مِنْ بَعْدهِ إِنَّهُ کانَ حَلِیماً غَفُوراً یَمْلَأُ الْجَامَ مِنْ هَذهِ الْآیَةِ مَرَّةً بَعْدَ أُخْرَی ثُمَّ یَغْسلُهُ بمَاءٍ بَارِدٍ وَ یَصُبُّ قِنِّینَةً نَظِیفَةً [وَ یُؤْخَذُ] رَقٌّ وَ یَکْتُبُ فِیهِ بمِدَادٍ هَذهِ الْآیَةَ وَ فَاتِحَةَ الْکِتَاب وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ وَ الْمُعَوِّذَتَیْنِ وَ آیَةَ الْکُرْسیِّ کَمَا أُنْزلَتْ وَ آخِرَ الْحَشْرِ وَ آخِرَ بَنِی إِسْرَائِیلَ ثُمَّ یَکْتُبُ بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ إِنَّ اللَّهَ یُمْسکُ السَّماواتِ الْآیَةَ وَ یَکْتُبُ یَا مَنْ هُوَ هَکَذَا لَا هَکَذَا غَیْرُنَا أَمْسکْ عَنْ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ مَا یَجِدُ مِنْ غَلَبَةِ الْبَوْلِ وَ یُعَلِّقُ التَّعْوِیذَ عَلَی رُکْبَتَیْهَا إِنْ کَانَتْ أُنْثَی وَ إِنْ کَانَ غُلَاماً عَلَی مَوْضِعِ الْعَانَةِ وَ عَلَی إِحْلِیلِهِ وَ یُؤْخَذُ بُنْدُقَةٌ مِنْ تِلْکَ الْبَنَادقِ وَ یَسْقِیهِ إِیَّاهَا حِینَ یَأْخُذُ مَضْجَعَهُ بشَیْءٍ مِنْ ذَلِکَ الْمَاءِ الْمُعَوَّذ وَ لْیُقِلَّ مِنْ شُرْب الْمَاءِ فَإِذَا ذَهَبَ مَا یَجِدُ مِنْ غَلَبَةِ الْبَوْلِ إِنْ شَاءَ اللَّهُ فَلْیَحُلَّ التَّعْوِیذَ لِئَلَّا یَعْتَرِیهِ الْحَصْر[5]
یعنی دو واحد سعد و یک واحد زعفران هر کدام جداگانه آسیاب شوند و سعد الک شود و با هم مخلوط شوند با عسل کف گرفته شده مخلوط شود و قرص تهیه شود و در یک ظرف شیشه ای با زعفران این آیه نوشته شود: بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ إِنَّ اللَّهَ یُمْسکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ أَنْ تَزُولا وَ لَئِنْ زالَتا إِنْ أَمْسَکَهُما مِنْ أَحَدٍ مِنْ بَعْدهِ إِنَّهُ کانَ حَلِیماً غَفُوراً چند مرتبه نوشته شود و با آب سرد شسته بشود و آب آن در ظرفی تمییز ریخته بشود و در کاغذی با مداد این آیه قبل نوشته بشود به همراه سوره حمد و توحد سه مرتبه و معوذتین و آیت الکرسی همانطور که نازل شده است و آخر سوره حشر «لو انزلنا القرآن علی جبل» تا آخر سوره، و آخر سوره بنی اسرائیل و بنویسد بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ إِنَّ اللَّهَ یُمْسکُ السَّماواتِ تا انتهای آیه و نوشته شود یَا مَنْ هُوَ هَکَذَا لَا هَکَذَا غَیْرُنَا أَمْسکْ عَنْ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ مَا یَجِدُ مِنْ غَلَبَةِ الْبَوْلِ و این تعویذ را اگر دختر است روی زانو بسته شود و اگر پسر است روی عانت او یا آلت او بسته شود و یک قرص را با آبی که تهیه شده است را در هر شب بنوشد و در مدت درمان آب کمتر بخورد و هنگامی که درمان شد تعویذ را باز کند تا اینکه مبتلا به حبس ادرار نشود.
البته روایت مکارم الاخلاق است و سند معتبری ندارد ولی ما این را تجربه کردیم و خیلی ها با همین کار درمان شده اند.
سوال: نظر شما درباره استفاده از روغن کنجد به عنوان مصرف غذایی چیست؟
جواب: روغن زیتون در قرآن ذکر شده است و به عنوان روغن خوراکی آمده است. دومین روغن «پی گاو» است که خیلی تاکید شده است. بهترین روش تهیه روغن شحم را خواندیم که با چند تکه سنگ داغ باید آب بشود. مصرف شحم با برنج درمان اسهال است. سومین روغن روغن زرد گاوی است که در روایات با نام «سمن» آمده است. چهارمین روغن، روغن زرد گوسفندی است. در مرحله آخر روغن کنجد است که تاکیدی روی آن نیست ولی در روایات آمده است.
از روایات استفاده میشود که روغن دنبه را برای روشنایی استفاده میکردند. البته برای استفاده خوراکی بهتر از روغن های موجود در بازار است زیرا این ها از نفت تهیه میشود.
سوال: درمان بیماری لثه چیست؟(از سعد کوفی هم استفاده کرده است ولی بهبودی نیافته است)
جواب: بهترین درمان لثه خمیر حنظل است که از هندوانه ابوجهل درست میشود. ترکیبی درست میشود که اگر ندازه سر ناخن روی لثه مالیده شود کل بیماری های لثه را درمان میکند حتی اگر به مرحله عمل رسیده باشد. درمان بعدی مزمزه کردن عسل و سرکه است.و همچنین مسواک زدن با خردل و عاقرقرحا و هلیله زرد نیز مفید است.
منبع مطلب : www.eshia.ir
مدیر محترم سایت www.eshia.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
درمان بی اختیاری ادرار در طب سنتی
بی اختیاری ادرار از دیدگاه طب سنتی
عملکرد مثانه به این صورت است که ادرار را نگهداری کند تا بشر نه تنها نیاز به تخلیه مداوم ادرار نداشته باشد، بلکه قادر باشد به هنگام نیاز، ادراری را که اندک اندک از کلیه و از راه حالب ها در مثانه جمع شده است، در زمان و جایگاه مناسب و به طور کاملاً اختیاری به یکباره و به طور کامل تخلیه کند.
شکل بلوطی مثانه و جنس بافت آن که از الیاف عصبی تشکیل یافته و حتی جایگاه آن که در پایین بدن است آن را مستعد می سازد که به خوبی از عهده این فعل برآمده و ادرار را که ماده دفعی به حساب می آید از نزدیکترین راه به بیرون بدن دفع نماید.
مزاج مثانه به واسطه دارا بودن بافت رباطی عصبی، سرد است این مزاج پایه و همچنین دور بودن این عضو از قلب که مرکز حرارت بدن است و سر و کار داشتن مثانه با ادرار که ماهیت مائی سرد دارد، آن را مستعد امراض سرد میکند .
یکی از مهمترین دلایل بی اختیاری ادرار از دیدگاه طب سنتی سردی و تری عارض بر مثانه و عضله آن است که یا منشأ بیرونی دارد، مثل آب و هوای سرد، وزش بادهای شمالی سرد، نشستن در مکانهای سرد، شغل خاص مثل ماهیگیران و سروکارداشتن مدام آنها با آب، استحمام مکرر با آب سرد، نوشیدن مایعات سرد، مصرف ترشیجات که سردکننده مثانه اند و وجود وسواس برای طهارت از نجاسات و کثرت استفاده از آب سرد در دستشویی و یا منشأ درونی دارد، مثل اطفال و کهنسالان که مزاج غالب بر بدن ایشان رطوبت است یا هنگام وجود بیماری های سرد و مرطوب در کل بدن که مثانه را نیز تحت تأثیرقرار دهد.
از دیگر عوامل بی اختیاری ادرار ، سوء مزاج عارض بر جرم مثانه به دلیل سردی و تری (رطوبت) است که آن نیز به نوبه خود قوت مثانه را برای نگهداری ادرار کاهش میدهد.
آخرین علت ” استرخا ” یا سستی و شلی عضله محیط بر گردن مثانه به دلیل سردی و رطوبت است که در نتیجه آن قادر به انقباض گردن مثانه و نگهداری ادرار نمی باشد.
درمان بی اختیاری ادرار
جهت درمان بی اختیاری ادرار می توان از مقطر پنج گیاه ( ضد بلغم) پارسی طب بهره گرفت.
مقطر پنج گیاه پارسی طبحاصل ترکیب عصاره گیاهان گرم و خشکی است که عملکرد درمانی آنها در مورد بی اختیاری ادرار به این صورت است که سو مزاج سرد عارض شده بر ناحیه مثانه را به سمت اعتدال سوق داده و باعث دفع خلط بلغم اضافی از بدن می شود در صورتی که محصولات مشابه معمولاً سردی و رطوبت کبد و مغز را هم دفع میکنند که موجب مشکلات عدیده دیگری می شود استفاده از مقطر ضد بلغم پارسی طب این عوارض را ندارد. و در مدت زمان کوتاهی تمام عوارض و مشکلات مربوط به غلبه خلط بلغم را برطرف می کند.
همچنین می توان ناحیه مثانه را با روغن های گرم و خشکی مثل روغن سیاهدانه ماساژ داد.
رژیم غذایی افرادی که بی اختیاری ادرار دارند باید رژیم ضد بلغم در نظر گرفته شود.از مصرف برنج سفید آب کش شده ، عدس، ماهی ، ماکارونی و لازانیا، قهوه ، نسکافه و چای، ماست و دوغ و کشک، هندوانه و قارچ ، ترشی، سماق ، گوشت گاو، نان فانتزی، سرکه و آبغوره پرهیز شود.
چند توصیه :
و در انتها:
برای مشاوره درباره راهکارهای درمان این مشکل میتوانید از طریق سامانه مشاوره آنلاین، با پزشکان مجرب طب سنتی در ارتباط باشید :
سامانه مشاوره آنلاین ایزو ویزیت
منبع مطلب : fa.parsiteb.com
مدیر محترم سایت fa.parsiteb.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
درمان بی اختیاری ادرار
معرفی
بی اختیاری ادرار یا عدم کنترل ادرار مشکلی است که فرد توانایی کنترل ارادی ادرار ندارد. برای درمان بی اختیاری ادرار با دکتر نیم همراه باشید. بی اختیاری ادرار یک اختلال اورولوژیک بسیار رایج و در بعضی موارد ناتوان کننده است.
بی اختیاری ادرار نه تنها باعث نارحتی و خجالت میشود، بلکه میتواند مضر باشد اگر ادرار که از مثانه خارج میشود، نشت کند سبب پرورش دادن گروهی از باکتریها شود. بی اختیاری ادرار خود بیماری نیست، بلکه نشانهای از وضعیت یا اختلال اساسی است.
بی اختیاری ادرار میتواند ناشی از عواملی زیادی مانند سن (عضلات مثانه با افزایش سن ضعیف شوند)، عضلات کف لگن به علت جراحی یا زایمان، افزایش پروستات، یائسگی، آسیب عصبی، سنگهای ادراری، عفونت دستگاه ادراری و یبوست باشد.
علاوه بر این، برخی غذاها، نوشیدنیها و داروها ممکن است مثانه را تحریک کنند و باعث بی اختیاری مداوم شوند.
از علائم بی اختیاری میتوان به نیاز به رفتن بیش از به دستشویی، عدم نگه داشتن ادرار، نشت پس از ادرار و نیاز به ادرار کردن چندبار در طول شب میتوان نام برد. ادرار در طول شب قطعاً سبب بهم خوردن آرامش خواهد شد و بر روی کیفیت خواب شما تأثیر گذار است.
انواع بی اختیاری ادرار
بی اختیاری اورژانسی: زمانی اتفاق می افتد که مثانه بیش از حد فعال سبب شدت ناگهانی و شدید ادرار شود و باعث از دست رفتن ادرار به صورت غیر ارادی میشود.
بی اختیاری استرسی: زمانی اتفاق می افتد که فعالیتهای جسمانی مانند ورزش شدید، پریدن، سرفه، عطسه یا حتی خنده سبب فشار به مثانه و انتشار ادرار شود.
بی اختیاری سرریز شده: پس از بند آمدن ادرار یا به علت شل بودن عضلات سبب عدم تخلیه ادرار کامل ادرار میشود و ادرار قطره قطره خارج میشود.
روشهای درمان بی اختیاری ادرار
برای خلاص شدن از این مشکل، شما باید علت اصلی آن را پیدا کنید، علاوه بر مشاوره و درمان پزشک شما میتوانید از روشهای درمان گیاهی بی اختیاری ادرار در خانه بهره ببرید و با تغییرات در شیوه زندگی آن را کنترل کنید.
اطمینان حاصل کنید که بی اختیاری ادرار شما به درستی تشخیص داده شده باشد و احتمال اینکه این بیماری یک بیماری جدیتر از قبیل سرطان باشد را رد کند.
تمرینات کف لگن (تمرینات کگل)
ورزش کردن عضلات کف لگن میتواند راه مفید برای درمان بی اختیاری ادرار، بهویژه در مراحل اولیه باشد. این ورزش به بهبود کنترل مثانه و کاهش نشت ادرار در مردان و زنان کمک میکند. این امر برای کاهش استرس و بی اختیاری ادرار ضروری است.
برای پیدا کردن عضلات کف لگن کافی است در هنگام ادرار یا مدفوع سعی کنید که آن را متوقف کنید، شما متوجه خواهید شد که در کف لگن شما ماهیچههایی وجود دارند که تکان میخوردن و سفت میشوند که به آن عضلات کف لگن گفته میشود.
توجه: درحالیکه تمرینات کف لگن را انجام میدهید، ماهیچههای شکم، ران و باسن را آرام نگهدارید. از نگهداشتن نفس در هنگام تمرین خودداری کنید و بهجای آن آزادانه نفس بکشید. قبل از شروع تمرین اطمینان حاصل کنید مثانه شما خالی است.
منیزیم
شما همچنین میتوانید از منیزیم برای کمک به درمان بی اختیاری ادرار استفاده کنید، بهویژه اگر علائم کمبود منیزیم مانند گرفتگی پاها را در شب تجربه میکنید. منیزیم برای آرامش عضلات در سراسر بدن مهم است. بنابراین، میتواند به کاهش اسپاسم عضله مثانه و اجازه به تخلیه کامل مثانه را بدهد.
شما همچنین میتوانید به مدت 15 الی 20 دقیقه، چند بار در هفته از حمام نمک اپسوم استفاده کنید، نمک اپسوم از سولفات منیزیم ساختهشده است، استفاده از حمام نمک اپسوم سبب میشود که منیزیم از طریق پوست جذب گردد. برای استفاده از این حمام 1 الی 2 فنجان نمک اپسوم را به وان حمام خود اضافه کنید.
ویتامین D
ویتامین D نیز میتوانید برای درمان بی اختیاری ادرار مورداستفاده قرار گیرد، زیرا به حفظ قدرت عضلانی کمک میکند.
یوگا
یوگا کمک میکند تا عضلات را کنترل کنید که اسفنکترهای مجرای ادرار را کنترل میکنند و مزایای شبیه تمرینات عضلات کف لگن (کگل) را فراهم میکند. علاوه بر این یوگا برای آرامش مفید است و به کاهش اضطراب و افسردگی مرتبط با بی اختیاری ادرار کمک میکند.
برای کمک به کنترل بی اختیاری ادرار میتوانید از حرکات یوگا مانند روت لاک (مولا بندها یا همان ریشه قفل)، ژست صندلی، ژست مثلث، ژست مربع استفاده کنید. شما میتوانید از مربی یوگای در مورد سلامت عضلات کف لگن برای تمرین درست کمک بگیرید.
سرکه سیب
سرکه سیب بهعنوان یک تونیک عالی برای سلامتی شما کار میکند. سرکه سیب کمک میکند تا سموم بدن شما از بین رود و عفونت مثانه را متوقف میکند. علاوه بر این به کاهش وزن کمک میکند. وزن بیشازحد باعث بی اختیاری ادرار میشود، زیرا چربی اطراف مفصل و شکم شما فشار بیشتری بر مثانه شما ایجاد میکند. بنابراین برای درمان گیاهی بی اختیاری ادرار میتوان از سرکه سیب استفاده کرد.
توجه: اگر مثانه بیشازحد فعال دارید یا مثانه شما با مصرف سرکه سیب تحریک میشود، از سرکه سیب استفاده نکنید.
مدیتیشن (ورزش مراقبه)
مدیتیشن میتواند سبب افزایش کنترل بدن شود و بی اختیاری را کاهش دهد.
شناخت درمانی که شامل تنفس عمیق و تمرینات ورزشی تصوری سازی هدایتشده (مدیتیشن) باعث کنترل مغز بر روی مثانه میشود، و به کاهش میانگین تعداد دفعات بی اختیاری ادرار در هفته از 38 بار به 12 بار کمک میکند.
طب سوزنی
طب سوزنی با تقویت سیسم ادراری و اصلاح عدم تعادل کلیه میتواند به درمان بی اختیاری ادرار کمک کند. همچنین طب سوزنی میتواند باعث افزایش توانایی شما برای نگهداری ادرار و کاهش ضرورت ادراری شود.
چه چیزهایی برای مثانه بیشازحد فعال مصرف کنیم؟
دانههای کدو تنبل داروی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که خواص ضدالتهابی دارند. روغن دانه کدو تنبل عملکرد ادراری غیرطبیعی را بهبود میبخشد.
نکات پایانی
درحالیکه ممکن است بخواهید مایعات کمتری مصرف کنید، تا مجبور نباشید اغلب ادرار کنید اما هنوز هم باید بدن خود را هیدراته نگهدارید. ادرار غلیظ سبب تحریک مثانه و باعث ادرار مکرر میشود پس باید ادرار خود را با مصرف مایعات رقیق کنید.
منبع مطلب : doctornim.ir
مدیر محترم سایت doctornim.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
سلام من ۳ ماه تکرور ادرار واحتباس ادرار دارم دکتر جان هرکس که دوست داری کمکم کن
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
واسم دعا کنید ۱۲ سالمه بی اختیاری ادرار گرفتم 😥😭😭😭