توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    انواع گیرنده های مزه های اصلی را در زبان نام ببرید علوم پنجم

    1 بازدید

    انواع گیرنده های مزه های اصلی را در زبان نام ببرید علوم پنجم را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    کلاس پنجم

    کلاس پنجم

    سوالات فصل هفتم علوم تجربی پنجم : بینی، زبان و پوست

      با یاد و نام خدا

      سوالات فصل هفتم : بینی، زبان و پوست

    =============

    1- چگونه مزه ای را حس می کنیم ؟ هرگاه تکه هایی ( ذره هایی ) از جسم در آب دهان ما  حل شود ما مزه ی آن را حس می کنیم.

    2- بر جستگی های روی زبان چه نام دارد ؟ پرز های چشایی.

    3- نام دیگر آب دهان چیست ؟ بزاق دهان

    4-چگونه مزه ی غذا را تشخیص می دهیم ؟ بعد از اینکه غذا در آب دهان ما حل شد، توسط پرزهای چشایی و عصب چشایی به مغز پیام فرستاده می شود و ما مزه ی غذا را تشخیص می دهیم.

    5- مزه های اصلی کدامند ؟ شوری - ترشی - تلخی - شیرینی

    6- آیا همه ی قسمت های زیان یک مزه را حس می کنند ؟ خیر هر بخشی از زبان یک مزه را حس می کنند .

    7- زبان اندام چه حسی است ؟ حس چشایی

    8- آیا همه ی زبان طعم چیزی را احساس می کند ؟ خیر وسط زبان هیچ طعمی را حس نمی کند

    9- قسمت های کناره ی زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شوری و ترشی

    10- نوک زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شیرینی

    11- ته زبان چه طعمی را حس می کند ؟ تلخی

    ---------------  

    1- اندام حس بویایی چه نام دارد ؟ بینی

    2- چگونه بوی چیزی را حس می کنیم ؟ ذراتی از جسم به همراه هوا وارد بینی ما می شود و در بخش نمناک بالای بینی حل می شود . توسطاعصابهای به مغز پیام می فرستاده می شود و ما بوی چیزی را حس می کنیم .

    3- چرا وقتی که سرما می خوریمبوی مواد را حس نمی کنیم؟ هنگامی که سرما می خوریم بخش داخلی بینی خشک می شودو ذرات اجسام در آن حل نمی شود و ما بوی اجسام را حس نمی کنیم .

    4-چرا وقتی سرما می خوریم طعم غذا را به خوبی حس نمی کنیم ؟ زیرا در زمان سرما خوردگی سطح داخلی زبان و روی زبان خشک می شود و ذرات غذا روی زبان حل نمی شود و ما طعم آن را حس نمی کنیم

    ------------------

    1- کار غده ی چربی چیست ؟ ترشح چربی از غده ی های چربی سبب می شود که پوست ما نرم بماند و خشک نشود .

    2- کار غده های عرق چیست ؟ بخشی از موادزاید بدن ازطریق عرق کردن از بدن خارج می شود - تبخیر عرق پوست بدن را خنک نگه می دارد .

    3- پوست چه چیزهایی را حس می کند؟ پوست گرمی و سردی و نرمی و زبری وفشار و درد را حس می کند .

    4- چگونه چیزی را حس می کنیم ؟ وقتی چیزی روی پوست ما حرکت می کند یا با پوست ما تماس می گیرد و گیرنده ها به مغز پیام می فرستد .

    5- احساس درد چه فایده ای دارد؟ احساس درد سبب می شود که بدن ما نسبت به عامل ایجاد کننده ی درد واکنش نشان می دهد.

    6- وسیله ای را نام ببرید که با حالتی شبیه به عرق کردن خنک می شود؟ کوزه - مشک آب.

    7- چرا باید پوست را تمیز نگه داریم؟ تمیز نگه داشتن پوست سبب می شود که بخشی از مواد زاید بدن به همراه عرق دفع شود. تبخیر عرق سبب می شود بدن خنک گردد. ترشح جربی پوست را نرم نگه دارد.

    8- فایده ی پوست چیست؟ اولین سپر دفاعی بدن است و از ورود میکروب به بدن جلوگیری می کند.

    9- چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟ مواظب باشیم زخم نشود تا میکروبها وارد بدن نشوند. سطح پوست را تمیز نگه داریم تا عرق و چربی از بدن دفع شود. شستن مرتب پوست سبب می شود که چربی، عرق و سلولهای مرده ی پوست بیرونی روی پوست نمانده و بوی بد ایجاد نکنند. مواظب باشیم پوست دچار سوختگی توسط آب جوش یا اجسام داغ و یا نور شدید آفتاب نشود. 

    10- پوست چند بخش دارد؟ دو بخش، پوست درونی، پوست بیرونی نیز که دو بخش دارد، بخش درونی و بخش بیرونی که از سلولهای مرده تشکیل شده است. 

    11- پوست چه بخشهایی از بدن حساس تر هستند؟ چرا؟ نوک انگشتان و لبها حساس تر هستند زیرا در نوک انگشتان و لبها گیرنده های حسی بیشتری وجود دارد.

    12- نابینایان با کمک چه حسی خواندن الفبای بریل را یاد می گیرند؟ خس لامسه.

    13- چرا نابینایان برای خواندن حروف الفبای برجسته ی بریل از نوک انگشتان استفاده می کنند؟ چون پوست نوک انگشتان گیرنده های حسی بیشتری دارد و حساس تر است.

    توجه : تنها به این سوالات اکتفا نکنید و حتما کتاب درسی خود را نیز به دقت بخوانید.

    منبع مطلب : kelase5-5.blogsky.com

    مدیر محترم سایت kelase5-5.blogsky.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    تحقیق درباره انواع مزه های اصلی

    همه چیز درباره مزه های اصلی و جایگاه آن ها بر روی زبان

    تحقیق درباره انواع مزه های اصلی

    مزه چیست؟

    مزه یا طعم هایی که خوراکی ها دارند، توسط حس چشایی زبان درک می شود. در واقع هرآن چه را که حس چشایی احساس کند مزه دارد و هرآن چه را که احساس نکند مزه ندارد. مزه ها عبارتند از شور، شیرین، ترش، تلخ و … که زبان، آن را حس می کند. در ادامه با این مزه ها آشنا می شوید. با دانشچی همراه باشید.

    مزه‌های کلی را (به عبارت دیگر احساسات محسوس شده از حس چشایی را به صورت کلی) با کلماتی چون شیرینی (مزه)، تلخی (مزه)، ترشی (مزه)، شوری (مزه)، ملسی و … بیان می‌کنند. مزه‌ای به نام تندی در دهان وجود ندارد. این احساس مربوط به ماده‌ای است به نام کاپسی سین که در فلفل‌های تند وجود دارد. تندی یک مزه نیست چون مربوط به حس لامسه می‌شود.

    مزه اومامی چیست؟

    در بعضی از دسته بندی‌ها مزه اومامی را به عنوان مزه پنجم ذکر میکنند، اومامی کلمه ای ژاپنی به معنای لذیذ است که برای توصیف یک مزه مطلوب که با چهار مزه دیگر تفاوت دارد، بکار میرود. اومامی مزه غالب غذاهایی است که آمینو اسید گلوتامات دارند، مانند عصاره گوشت و گوجه فرنگی.

    مزه های اصلی

    مزه های اصلی عبارتند از :

    شیرینی یا مزهٔ شیرین یکی از مزه‌های پنج‌گانه است که اغلب در دنیا تجربه‌ای لذت‌بخش قلمداد می‌شود. این مزه را بیش از هر چیز با غذاهایی که شامل مقدار زیادی کربوهیدراتساده مثل شکر هستند همبسته می‌دانند.

    تلخی یا مزهٔ تلخ لغتی است برای توصیف طیفی از مزه یا احساسی مدروک شده توسط حس چشایی که در گیاهانی همچون ترخون و دانهٔ قهوه وجود دارد. به ماده‌ای که مزهٔ تلخ دارد، تلخ گفته‌می‌شود.

    تلخی کمک می‌کند تا بعضی جانداران مانند پستانداران غذای مسموم را تشخیص دهند معمولاً خوراکی‌های مسموم در طبیعت تلخ هستند. از این رو این جانداران بی‌تمایلی غریزی نسبت به مزهٔ تلخ دارند.

    به عنوان نمونه دانهٔ سیب که مزه تلخی دارد سمی است و مقداری سیانور در خود دارد و خوردن ۲۰۰ عدد دانهٔ سیب برای کشتن انسان کافی است. همچنین بادام‌های تلخ و هستهٔ هلوو برخی دیگر که تلخ هستند دارای سیانور بوده و خوردن کافی آن‌ها کشنده است. غذاهایی که طعم تلخی دارند عبارتند از:قهوه، آبجو، زیتون، کاسنی

    ترشی یا مزهٔ ترش لغتی است برای توصیف طیفی از مزه یا احساسی مدروک شده توسط حس چشایی. به ماده‌ای که مزهٔ ترش دارد ترش گفته‌می‌شود. لیمو ترش میوه‌ای است که به نماد خوراکی‌های ترش تبدیل شده‌است.

    مزهٔ ترش کمک می‌کند که بعضی جانداران چون پستاندارانخوراکی مناسب برای هضم غذا را بعد از خوردن غذا تشخیص دهند چراکه خوراکی‌های ترش معمولاً خاصیت اسیدی دارند.
    شوری
    سدیم کلرید یا نمک خوراکی ماده خوردنی است که امروزه به نماد مزهٔ شوری شناخته می‌شود که توسط یک دستگاه چشایی نرمال مزه‌ای که از آن درک می‌شود شوری یا مزهٔ شور نام دارد.

    شوری یا مزهٔ شور لغتی است برای توصیف طیفی از مزه یا احساسی مدروک شده توسط حس چشایی. به ماده‌ای که مزهٔ شور دارد، شور گفته می‌شود. امروزه نمک خوراکی به عنوان نمادی برای مزهٔ شور تبدیل شده‌است.

    تاریخچه شناخت انواع مزه‌ها

    در غرب حدود ۳۵۰ سال قبل از میلاد ارسطو دو طعم شیرین و تلخ به عنوان پایه‌ترین طعم‌ها معرفی کرد. در هندوستان در علم شفا طعم‌های اصلی عبارتند از تلخ، تند، شور، ترش و شیرین. چندی پیش طعم «خوشمزه» نیز به‌عنوان طعم پنجم روی زبان معرفی شد، اما اخیراً دانشمندان دریافته‌اند که چربی یک طعم محسوب می‌شود و با زبان قابل تشخیص است.

    تیمی از دانشمندان آمریکایی موفق به شناسایی یک گیرنده شیمیایی روی جوانه‌های چشایی شده‌اند که مولکول‌های چربی را شناسایی می‌کند و دریافتند میزان حساسیت آن‌ها در افراد مختلف متفاوت است.

    جایگاه مزه ها روی زبان

    ⇐ گیرنده‌های شیرینی اغلب در نوک زبان تمرکز کرده اند (به کودک توجه کنید که ترجیح می‌دهد آب نبات را به جای جویدن، لیس بزند).

    ⇐ گیرنده‌های ترشی اغلب در نواحی کناری زبان قرار دارند و اکثراً توسط اسید‌ها تحریک می‌شوند.

    ⇐ گیرنده‌های شوری غالباً در نیمه جلویی زبان و سطح بالایی و کناره‌های آن حضور دارند. این گیرنده‌ها معمولاً توسط شوری‌های غیرارگانیک تحریک می‌شوند.

    ⇐ گیرنده‌های تلخ در قسمت‌های داخلی‌تر (انتهای) زبان واقع شده اند. این گیرنده‌ها توسط مواد شیمیایی مختلفی تحریک می‌شوند. هرچند تعدادی از شوری‌های غیرارکانیک منیزیمو کلسیمنیز حس تلخی را تولید می‌کنند، اما اغلب این مواد‌های شیمیایی ترکیباتی ارگانیک هستند.

    منبع: ویکی پدیا-ستاره

    منبع مطلب : www.daneshchi.ir

    مدیر محترم سایت www.daneshchi.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میلاد : ماهیچه هارا به چند دسته تقسیم میکنند

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    عالی 5 ماه قبل
    0

    عالی خیلی ممنون از این سایت مخصوصا توی وقت کرونا

    میلاد 8 ماه قبل
    3

    ماهیچه ها را به چند دسته تقسیم میکنند نام ببرید

    4
    میلاد 8 ماه قبل

    ماهیچه هارا به چند دسته تقسیم میکنند

    مرینت یا لیدی 8 ماه قبل
    3

    خیلی عالی بود واسم خیلی ممنونم از این سایت توی این اوضاع کرونایی

    2
    مرینت یا لیدی 8 ماه قبل

    واسم خیلی خوب بود

    رها 9 ماه قبل
    0

    عالی عالی

    برای ارسال نظر کلیک کنید