اعمال شب شهادت حضرت فاطمه زهرا
اعمال شب شهادت حضرت فاطمه زهرا را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
اعمال روز شهادت حضرت فاطمه (س) چیست ؟
اعمال روز شهادت حضرت فاطمه (س)
یکی از وظایف اصلی شیعیان برگزاری مراسمهای عزاداری در روز شهادت حضرت فاطمه (س) است. مقاله حاضر بیانگر برخی از اعمال مستحب در روز شهادت بانو دوعالم حضرت فاطمه (س) خواهد بود.
شهادت حضرت فاطمه (س)
روز شهادت حضرت فاطمه (س) یکی از روزهای مهم در صفحههای کتاب تاریخ است و اعمال مخصوص به خود را دارد. چند نمونه از این اعمال را در ادامه میخوانیم:
۱) اقامه عزا
اقامه عزا به این معناست که هر کس با هر میزان توانایی و وسعی که دارد در روز شهادت حضرت فاطمه (س) مراسم عزای ایشان را برگزار کند. این کار فواید بسیاری دارد و از جمله این فواید میتوان به ترویج فرهنگ شیعی و گرامیداشت شخصیتی مهمی مانند حضرت فاطمه (س) اشاره کرد. با حفظ حرمت برای چنین بزرگانی ریشههای اسلام پایدارتر خواهند بود و بازگو کردن این وقایع تلخ به ماندگاری حقیقتهای تاریخی در اذهان عمومی کمک میکند.
حضرت محمد (ص) در روایتی درباره حضرت فاطمه (ص) میفرمایند:
شایسته است شیعیان هر ساله با توجه به مقامی که حضرت فاطمه (س) نزد پدر گرامیشان داشتند و حساسیتی که نبی مکرم نسبت به دخترشان داشتند با اقامه عزای فاطمی به عنوان یکی از اعمال روز شهادت حضرت فاطمه (س) مرحمی بر زخمهای جگر امام زمان (عج) میگذارند.
۲) زیارت
قرائت زیارت برای حضرت فاطمه (س) در این رو بسیار مورد تاکید علما و بزرگان دین بوده است. سید ابن طاووس در کتاب «اقبال» زیارتی برای وجود مبارک حضرت زهرا (س) ذکر میکند که از جمله اعمال روز شهادت حضرت فاطمه (س) و ماه جمادی الثانی است. متن و ترجمه این زیارت بسیار زیبا و بخشی از کتاب را در ادامه خواهیم خواند:
سلام بر توای بانوی زنان جهانیان سلام بر توای مادر حجتهای الهی بر مردم همگی سلام بر توای ستم دیدهای که از حق او جلوگیری کردند خدایا درود فرست بر کنیزت و دختر پیامبر و همسر وصی پیامبرت درودی که منزلت و مقامی به او دهد. برتر از منزلت بندگان گرامیت از اهل آسمانها و اهل زمین.
به یقین روایت شده: هرکه آن حضرت را به این شیوه زیارت کند، و از خدا آمرزش بخواهد، حق تعالی گناهانش را بیامرزد و او را داخل بهشت کند.
فرزند سید ابن طاووس نیز در کتابی دیگر این زیارت را نقل کرده است و آن را مختص به روز شهادت حضرت فاطمه (س) بیان کرده است. نقل آن بدین شرح وارد شده است:
«که نماز بجا میآوری نماز زیارت، یا نماز خود آن حضرت را که دو رکعت است و در هر رکعت پس از سوره حمد شصت مرتبه سوره توحید و اگر نتوانستی در رکعت اول پس از سوره حمد سوره توحید و در رکعت دوم سوره کافرون را میخوانی و، چون سلام دادی بگو: السّلام علیک تا آخر زیارت یاد شده». همچنین زیارتهای دیگری برای وجود مبارک حضرت فاطمه نقل شده است که در کتب ادعیه و زیارات قابل دسترسی هستند.
۳) گریه بر فاطمه (س)
گریه بر مصائبی که بر معصومین (ع) وارد شده است مستحب است و یکی از سنتهای رایج در میان شیعیان است. یکی از روایاتی که در این باره وارد شده است از این قرار است:
مفضل به امام صادق (ع) عرض کرد: گریه چه پاداش و ثوابی دارد؟ حضرت فرمودند: اگر گریه بر حق باشد، ثواب آن قابل احصا نیست. آنگاه مفضل گریه شدید و طولانی نمود و گفت:ای پسر رسول خدا! روز انتقام شما [از جنایتکاران] بزرگتر از روز محنت و غصه شما خواهد بود. پس حضرت صادق (ع) فرمودند:
بیشتر بخوانید :
روز شهادت فاطمه زهرا (س) در تقویم سال ۹۷ و ۹۸ چه روزی است ؟
در مورد تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) چند روایت وجود دارد ؟
منبع مطلب : www.delgarm.com
مدیر محترم سایت www.delgarm.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
نماز حضرت فاطمه(س)
نماز حضرت فاطمه(س)
در روایتی آمده است، حضرت زهرا(علیها السلام) دو رکعت نماز می خواند که جبرئیل به وی آموخته بود.کیفیّت این نماز بدین گونه است که در رکعت اوّل بعد از حمد، صد مرتبه سوره «انّاانزلناه» و در رکعت دوم بعد از حمد، صد مرتبه سوره «توحید» می خواند و پس از سلام این دعا رامی خواند:
سُبحانَ ذی الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذی الْجَلالِ الْباذخِ الْعَظیمِ،
منزه است (خدای) صاحب عزت بسیار بلند و مرتفع منزه است (خدای) صاحب جلال والای بزرگ،
سُبحانَ ذی الْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبحانَ مَنْ لَبسَ الْبَهْجَةَ وَ الْجَمالَ،
منزه است (خدای) صاحب فرمانروایی فاخر قدیم منزه است کسی که در بردارد خرّمی و زیبایی را
سُبحانَ مَنْ تَرَدّی بالنُّورِ وَالْوَقارِ، سُبحانَ مَنْ یَری اَثَرَ النَّمْلِ فِی الصَّفا،
منزه است آن که به ردای نور و وقار خود را آراسته منزه است آن که جای پای مور را در روی سنگ صاف ببیند
سُبحانَ مَنْ یَری وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَواءِ، سُبحانَ مَنْ هُوَ هکَذ الا هکَذا غَیْرُهُ.(1)
منزه است آن که گذرگاه پرنده را در هوا ببیند منزه است آن که او این چنین است و دیگری چنین نیست.
در روایت دیگری آمده است که بعد از این نماز، تسبیح مشهور حضرت زهرا(علیها السلام) را که پس از هر نمازی مستحب است، بگوید و بعد از آن صد مرتبه صلوات بفرستد.(2)
1. همان مدرک، صفحه 180، حدیث 7.
2. همان مدرک، صفحه 181، حدیث 8.
منبع:persian.makarem.ir
منبع مطلب : www.beytoote.com
مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
تبتکد
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
انااه