توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    آهنربای الکتریکی چیست کلاس چهارم

    1 بازدید

    آهنربای الکتریکی چیست کلاس چهارم را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    ساخت آهن‎ربای الکتریکی، علوم پایه‎ی چهارم

    آهنربای الکتریکی نوعی آهنربا است که در آن میدان مغناطیسی توسط جریان الکتریکی تولید می‌شود. زمانی که جریان قطع شود، میدان مغناطیسی ناپدید می‌شود. آهنرباهای الکتریکی موارد استفاده‎ی گسترده‌ای به عنوان اجزای دیگر وسایل الکتریکی دارند. مانند موتورها، مولدها، رله‌ها، بلندگوها، دیسک‌های سخت، دستگاه‌های ام آر آی، ابزارهای علمی و دستگاه‌های جداسازی مغناطیسی و همچنین به عنوان آهنرباهای صنعتی در جرثقیل‌ها برای بلند کردن و جابجا کردن قطعه‌های سنگین آهن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    دانش‎آموزان پایه‎ی چهارم، با راهنمایی آموزگاران محترم‎شان، سرکار خانم الماسپور و سرکار خانم منتظری همراه با شناخت عملکرد آهن‎ربا، به وسیله‎ی میخ، سیم و باطری، آهن‎رباهای الکتریکی ساختند.

    تاریخ انتشار: 1395/11/03

    منبع مطلب : www.hodaschools.ir

    مدیر محترم سایت www.hodaschools.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    آهنربای الکتریکی

    آهنربای الکتریکی

    آهنربای الکتریکی نوعی آهنربا است که در آن میدان مغناطیسی توسط جریان الکتریکی تولید می‌شود. زمانی که جریان قطع شود، میدان مغناطیسی ناپدید می‌شود. آهنرباهای الکتریکی موارد استفاده گسترده‌ای به عنوان اجزای دیگر وسایل الکتریکی دارند. مانند موتورها، مولدها، رله‌ها، بلندگوها، دیسک‌های سخت، دستگاه‌های ام آر آی، ابزارهای علمی و دستگاه‌های جداسازی مغناطیسی و همچنین به عنوان آهنرباهای صنعتی در جرثقیل‌ها برای بلند کردن و جابه‌جا کردن قطعه‌های سنگین آهن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    جریان الکتریکی جاری در یک سیم، میدانی مغناطیسی اطراف سیم ایجاد می‌کند. (شکل را ببینید).

    برای متمرکز کردن میدان مغناطیسی درون آهنربای الکتریکی، سیم به صورت سیم پیچ (چند دور سیم که در کنار هم قرار گرفته‌اند) درآورده شده‌است. میدان مغناطیسی هر دور سیم از مرکز هسته می‌گذرد و میدان مغناطیسی قوی ایجاد می‌کند. سیم پیچ به شکل لوله را سیم لوله می‌نامند (solenoid). سیم لوله‌ای که به شکل یک چنبره درآمده‌است، یعنی دو انتهای آن به هم متصل شده‌اند را سیم پیچ حلقوی (toroid) می‌نامند. اگر هسته‌ای فرو مغناطیس مانند آهن نرم استفاده شود، میدان‌های مغناطیسی بسیار قوی تری ایجاد می‌شود. هسته فرو مغناطیس میدان ناشی از سیم پیچ را تا هزاران برابر تقویت می‌کند؛ که این ناشی از ضریب گذر دهی مغناطیسی بسیار بالای مواد فرو مغناطیس است. این آهن‌ربا را آهن‌ربای فرو مغناطیسی می‌نامند. جهت میدان مغناطیسی گذرنده از میان یک سیم پیچ را می‌توان توسط قانون دست راست تعیین کرد. اگر انگشتان دست راست را به دور سیم پیچ و در جهت جریان (جریان قراردادی) خم کنید، انگشت شست جهت جریان در مرکز سیم پیچ را نشان می‌دهد. سمتی که خطوط میدان مغناطیسی از آن خارج می‌شود قطب N آهن‌ربا تعریف می‌شود. برتری اصلی یک آهن‌ربای الکتریکی بر یک آهنربای دائمی این است که میدان مغناطیسی می‌تواند با کنترل مقدار جریان الکتریکی، به مقدار زیادی تغییر داده شود. هرچند، برای حفظ میدان مغناطیسی، جریان الکتریکی دایمی مورد نیاز است.

    هسته آهنی چگونه کار می‌کند[ویرایش]

    هسته آهنربا (معمولاً آهن) از فازهای کوچکی به نام حوضه مغناطیسی تشکیل شده‌است که مانند آهنرباهای کوچکی عمل می‌کنند. قبل از ایجاد جریان در آهنربای الکتریکی، حوضه‌های مغناطیسی در جهات تصادفی قرار دارند، بنابراین میدان‌های مغناطیسی کوچک یکدیگر را خنثی می‌کنند و هسته آهنی در کل میدان مغناطیسی قابل توجهی ندارد. زمانی که جریان الکتریکی در سیمی که دور هسته پیچیده‌است، برقرار می‌شود، میدان مغناطیسی اش به آهن نفوذ می‌کند و حوضه‌های مغناطیسی را می‌چرخاند و با خود هم راستا می‌کند؛ بنابراین میدان‌های مغناطیسی کوچک حوضه‌ها به میدان مغناطیسی سیم اضافه می‌شوند و میدان مغناطیسی قوی به وجود می‌آورند که از هسته به سمت فضای اطراف آن خارج می‌شود. هرچه جریان الکتریکی که از سیم عبور می‌کند زیادتر باشد، حوضه‌های مغناطیسی بیشتری با میدان مغناطیسی آن هم راستا می‌شوند و در نتیجه میدان مغناطیسی قوی تری به وجود می‌آید. در نهایت تمام حوضه‌های مغناطیسی با میدان سیم همراستا می‌شوند و افزایش جریان تنها باعث افزایش جزئی در میدان مغناطیسی می‌شود این حالت را اشباع مغناطیسی می‌نامند. زمانی که جریان در سیم پیچ قطع می‌شود، اکثر حوضه‌های مغناطیسی نظم خود را از دست می‌دهند و به جهتی تصادفی می‌چرخند و میدان از بین می‌رود. هرچند، مقداری از نظم به خاطر اینکه حوضه‌ها بر ای چرخاندن میدان مغناطیسی خود با مخالفت رو به رو می‌شوند، باقی می‌ماند و هسته را دار ای خاصیت آهن‌ربایی دایمی ضعیفی باقی می‌گذارد. به این پدیده پسماند مغناطیسی می‌گویند.

    تاریخچه[ویرایش]

    دانشمند دانمارکی هانس کریستین اورستد در سال ۱۸۲۰ میلادی کشف کرد که جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند. در سال ۱۸۲۴ دانشمند انگلیسی به نام ویلیام استورجن آهنربای الکتریکی را اختراع کرد. اولین آهنربای الکتریکی او قطعه آهنی به شکل نعل اسب بود که ۱۸ دور سیم مسی لخت دور آن پیچیده شده بود (در آن زمان سیم روکش دار موجود نبوده‌است). آهن با لاک از سیم پیچ عایق شده بود. زمانی که جریانی از سیم پیچ گذر می‌کرد، آهن خاصیت آهنربایی پیدا می‌کرد و دیگر قطعات آهن را می‌ربایید. زمانی که جریان قطع می‌شد این خاصیت را از دست می‌داد. استورجن قدرت این پدیده را این‌طور نمایان ساخت که با گذر جریان ناشی از یک باتری تک سلولی، آهن به وزن ۷ اونس (تقریباً۲۰۰ گرم)، می‌توانست ۹ پوند (تقریباً ۴ کیلوگرم) را بلند کند.

    آهنرباهای ستورجن ضعیف بودند به خاطر اینکه او از سیم بدون روکش استفاده می‌کرد بنابراین تعداد دورهای سیم تنها به یک لایه محدود می‌شد. در ابتدای سال ۱۸۲۷ دانشمند آمریکایی جوزف هنری آهن‌ربای الکتریکی را بهبود بخشید و معروف کرد. با عایق کردن سیم با لایه‌ای از ابریشم او قادر بود سیم را چندین لایه دور هسته بپیچد و آهنرباهایی قوی با هزاران دور سیم پیچ ایجاد کند. مخصوصاً آهنربایی را که می‌توانست ۲۰۶۳ پوند (۹۳۶ کیلوگرم) را بلند کند. اولین استفاده گسترده آهنرباهای الکتریکی برای تولید صدا در تلگراف بود.

    نظریه حوضه‌های مغناطیسی و طرز کار هسته‌های فرو مغناطیس اولین بار توسط دانشمند فرانسوی پیر-ارنست ویس در سال ۱۹۰۶ پیشنهاد شد؛ و نظریه دقیق مکانیک کوانتومی مدرن فرو مغناطیس در سال ۱۹۲۰ توسط هایزنبرگ، لانداو، بلوخ و دیگران تدوین شد.

    موارد مصرف آهنرباهای الکتریکی[ویرایش]

    آهنرباهای الکتریکی به طور گسترده‌ای در دستگاه‌های الکتریکی و الکترومغناطیسی استفاده می‌شوند. شامل:

    آنالیز آهنرباهای الکتریکی فرومغناطیس[ویرایش]

    میدان مغناطیسی آهنرباهای الکتریکی در کل با قانون آمپر به دست می‌آید؛ که می‌گوید انتگرال میدان مغناطیسی H اطراف هر سطح بسته‌ای برابر است با جمع جریان جاری در سیم پیچ. معادله دیگری نیز استفاده می‌شود که میدان مغناطیسی را بر اساس هر جز از جریان به دست می‌دهد و قانون بیوساوار نام دارد. محاسبه میدان مغناطیسی و نیروی ناشی از ماده فرومغناطیس به دو دلیل مشکل است. اول، به این خاطر که شدت میدان در هر نقطه به صورت پیچیده‌ای متفاوت است، مخصوصاً خارج هسته و در شکاف‌های هوایی، که باید میدان‌های حاشیه‌ای و نشتی مغناطیسی در نظر گرفته شوند. دوم، میدان مغناطیسی B و نیرو توابعی غیرخطی از جریان و متناسب با رابطه غیر خطی B و H برای ماده مورد استفاده در هسته هستند. برای محاسبه دقیق، نرم‌افزارهایی استفاده می‌شوند که می‌توانند مدلی از میدان مغناطیسی بر اساس

    منابع[ویرایش]

    مقاله اصلی در ویکی‌پدیای انگلیسی

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    آهن ربا چیست چهارم دبستان

    آهن ربا چیست چهارم دبستان

    در درس هفتم علوم می رسیم به مبحث آهن ربا چیست چهارم دبستان که در اینجا کامل این فصل را توضیح می دهیم

    در فصل قبلی به انواع سنگ ها رسیدیم که کامل توضیح دادیم و در این درس آهن ربا در زندگی را بررسی می کنیم .

    آهن ربا چه چیزهایی را جذب می کند

    آهن ربا همه ی جسم های فلزی را جذب نمی کند .آهن ربا ورق آلومینیومی و سیم مسی را جذب نمی کند .

    جسم های فلزی مانند میخ و گیره ی کاغذ که آهنی هستند جذب آهن ربا می شوند .

    آهن ربا به هر شکلی که ساخته شود دارای دو قطب می باشد .

    به سر های آهن ربا قطب های آهن ربا می گویند

    و با نام های شمال و جنوب و مثبت و منفی نام گذاری می شوند .

    قطب های آهنربا نسبت به یکدیگر واکنش هایی نشان می دهند.

    مثلا هنگامی که قطب های همنام در کنار یکدیگر قرار بگیرند یکدیگر را دفع می کنند.

    اما هنگامی که دو قطب ناهمنام و مخالف را به هم نزدیک کنیم، بسوی یکدیگر کشیده شده و جذب یکدیگر می شوند.

    برخی از اجسام اهنی مانند میخ را اگر با آهن ربا مالش دهیم خاصیت آهن ربایی پیدا می کنند .

    شاید این سوال پیش بیاید که کدامیک از وسایل منزل آهن ربا دارد و جواب این است که آهن ربا را کنار تلویزیون ، رایانه ، کارت های اعتباری قرار ندهید زیرابه آنها آسیب می رساند چون آهن ربا دارد

    تحقیق در مورد آهن ربا

    در این مقاله می توانید تحقیق در مورد آهن ربا را کامل بنویسید و در ادامه ما نکاتی را خواهیم گفت .

    در قطب نما آهن ربا به کار رفته است . آن سر آهن ربا که به سمت شمال قرار می گیرد را قطب شمال می نمامند و با علامت N نشان می دهند .

    سر دیگر که به سمت جنوب قرار می گیرد قطب جنوب می نامند و آن را با علامت S نشان می دهند .

    امروزه بیشتر مردم ترجیح می دهند بیشتر پرداخت های خود را با کارت های اعتباری انجام دهند این کارت ها خاصیت آهن ربایی دارند .

    روش های ساخت آهنربا

    در ادامه آهن ربا چیست چهارم دبستان در درس علوم می رسیم به روش های ساخت آهن ربا

    آهنربای الکتریکی: سیم روکش دار را ۵۰ دور روی میخ می پیچیم و با باتری وصل می کنیم.

    آهنربای مالشی: یک قطب آهنربا را روی یک سر میخ قرار دهید و ۵۰ بار این کار را تکرار کنید جهت حرکت آهنربا نباید خلاف جهت بر گردد.

    اگر آهنربایی شکسته شود، هر قطعه ی آن به یک آهنربای کامل تبدیل می شود.
    قدرت آهنربا در اثر گرما و ضربه ضعیف می شود.

    منبع مطلب : 7class.ir

    مدیر محترم سایت 7class.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    رمیصا : بد بود.

    ساینا : دو کاربرد های آهن ربای الکتریکی : در بعضی از جرثقیل ها برای وسیله های آهنی از آهن ربای الکتریکی استفاده می شود.برای بازیافت از آهن ربای الکتریکی استفاده می کنیم.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    حنانه قاسمی 1 ماه قبل
    -1

    من که چیزی نفهمیدم 😳

    حنانه قاسمی 1 ماه قبل
    0

    من که چیزی نفهمیدم😳

    helia 10 ماه قبل
    -1

    آهن ربای الکتریکی آهن ربایی است که از آهن ربای معمولی قدرت بیشتری دارد و در جا به جا کردن جسم های سنگین از آهن ربای الکتریکی استفاده می شود.

    موفق باشید 🌹♥️

    ❤❤ 10 ماه قبل
    0

    برای جا به جایی اجسام سنگین در کارخانه ها برای جداسازی مواد مغنا طیسی ودیگر مواد ...

    ناشناس 12 ماه قبل
    -2

    نبمبخبمبنقنژن

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    ممنونم اگر کوتاه تر توضیح بدید من نمیدانم. با یک مثال بگید

    غزل 1 سال قبل
    0

    بهتره از چیز های اسانی مثال بزنید

    باران 1 سال قبل
    1

    سلام من نمیدونم میشه به من بگید ممنون میشم اسمم باران فامیلیم محمدی

    ناشناس 1 سال قبل
    1

    نمیخوام چیزی بنویسم اَه من ۱۰ سالمه میخوام ببینم از اهن ربای الکتریکی په استفاده هایی میشه

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    سلام خیلی کامل نیست بهتر بود بیشتر تحقیق کنن خیلی از سوال ها در این سایت نیست متسفانه😐

    ساینا 1 سال قبل
    4

    دو کاربرد های آهن ربای الکتریکی : در بعضی از جرثقیل ها برای وسیله های آهنی از آهن ربای الکتریکی استفاده می شود.برای بازیافت از آهن ربای الکتریکی استفاده می کنیم.

    1
    فاطمه 1 سال قبل

    مرسی عزیزم خیلی بدردم خورد

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    راستش سؤال من اینه دو کاربرد آهن ربای الکتریکی رو می خوام کلاس چهارم

    1
    ناشناس 1 سال قبل

    سلام اول در بعضی از جرثقیل ها برای جا به جا کردن وسیله های اهنی از اهن ربا الکتریکی استفاده میشه و دوم در بازیافت هم برای جداسازی از اهن ربا الکتریکی استفاده می کنن

    ناشناس 1 سال قبل
    -1

    راستش من نمی دونم

    رمیصا 1 سال قبل
    4

    بد بود.

    حسین حسینی 1 سال قبل
    0

    قدرت بک آهن راباید الکتریکی به چه چیز هایی بستگی دارد

    استقلال 💙 1 سال قبل
    0

    عالیی

    فرشته 1 سال قبل
    2

    من فقط یه سوال داشتم اونم این بود که آهن ربای الکتریکی معمولا تا چه زمانی خاصیت خود را حفظ می‌کند؟ اگه میتونین راهنمایی کنید برای علوم چهارم هستش

    1
    نرگس 1 سال قبل

    تا زمانی که جریان میدان مغناطیسی روشن بماند

    0
    ناشناس 1 سال قبل

    سلام تا وقتی که ضربه نخوره و در گرما نباشه سالم می مونه

    0
    نازنین نفعی 1 سال قبل

    سلا دوست عزیز چه جالب من هم کلاس چهرم هستم و همین سوال تو علوم ما هم اومده یعنی توی تلاش هفته مون من هم برای همین اومدم تو این سایت که جواب همین سوال رو پیدا کنم راستش منم همین سوال رو دارم

    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید