در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    آجر چگونه تهیه میشود کلاس چهارم

    1 بازدید

    آجر چگونه تهیه میشود کلاس چهارم را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

    چگونگی تهیه خشت و آجر و استحکام خانه های خشتی و آجری صفحه 48 علوم چهارم دبستان

    جواب جمع آوری اطلاعات صفحه ۴۸ کتاب علوم تجربی پایه چهارم چگونگی تهیه خشت و آجر و استحکام خانه های خشتی و آجری در خانه های روستایی ابتدایی دبستان از سایت نکس لود دریافت کنید.

    جواب جمع آوری اطلاعات علوم چهارم

    خلاصه تحقیق های پایین درباره خشت و آجر

    خشت یکی از مصالح ساختمانی است که در زمان های نه چندان دور برای ساخت خانه ها از آنها استفاده می شده. برای تهیه خشت و آجر روسیه سه روش متداول وجود دارد که در هر روش میزان رطوبت خاک و نوع گل متفاوت است بنابراین ما برای تولید خشت با سه نوع گل مواجه هستیم انواع گل ها عبارتند از گل خشک گل سفت و گل خمیری. خشک کردن خشت : هنگامی که برش ها از ماشین های شکل دهی خارج می شوند مقدار قابل توجهی رطوبت همراه خود دارند. دلایل خشک کردن خشت خام: جلوگیری از تغییر حالت ، صرفه جویی در هزینه سوخت ، جلوگیری از دوده گرفتن و جلوگیری از سوختن ناقص. درجه حارات کوره خشک کن:40 تا 200 درجه سانتی گراد. زمان خشک کردن : 24 تا 48 ساعت. آجر به دو نوع می توان پیدا کرد اجر سنتی و آجر صنعتی. آخوره گرفتن خاک ریختن آب داخل آن 4 مخلوط کردن و پوشاندن روی آن بعد از 1 یا 2 روز ریختن در قالب و برداشتن گل اضافی برگرداندن خشت داخل قالب 7- پوشاندن روی آن به منظور جلوگیری از ترک خوردن پختن در کوره. مراحل تولید آجر صنعتی: آسیاب خاک ورود به مخلوط کن شماره 1 و مخلوط شدن با 15 درصد آب رساندن ماده به دست آمده به والس برای انجام عمل بریدن گل توسط والس ورود به مخلوط کن شماره2 افزوده شدن مقداری آب ورود به پرس رانده شدن به طرف قالب و شکل دادن به آن خروج گل از قالب ( در این مرحله به آن شمش می گویند) برش گروهی و قرار گرفتن روی نوار.

    چگونگی تهیه خشت

    تولید خشت اینگونه است که اول گل ها را داخل قالب های مستطیلی میریزند بعد آن را مقابل نور خورشید قرار میدهند تا خشک شود به این مرحله از خشت خشت خام میگویند. اگر به خشت خام رطوبت و آب برخورد کند خشت خام خراب میشود و میریزد بخاطر همین خشت خام را داخل کوره های داغ می پزند بعد از پختن به این خشت آجر میگویند. به مرحله پختن خشت خام داخل کوره داش گفته میشود. خشت هنوز هم در بعضی از ساختمان ها در روستا ها استفاده میشود. خشت را با اندازه های مختلفی میسازند ولی بیشترین اندازه ای که برای خشت استفاده میشود به طول بیست سانتی متر و ضخامت پنج سانتی متر است. خشت سه نوع دارد که نوع اول گل خشت است که با اضافه کردن 8 الی 20 درصد آب به خاک درست میشود. نوع دوم گل سفت است که با اضافه کردن 20 الی 25 درصد آب به خاک و پرس کردن آن درست میشود. و مورد آخر گل خمیری است که به اضافه کردن 60 درصد آب به خاک و پرس کردن خاک تولید میشود این نوع خشت را داخل قالب های چوبی میریزند و با دست به آن شکل میدهند.

    چگونگی تهیه آجر

    ما کلا دو نوع آجر داریم آجر صنعتی و سنتی. آجر صنعتی توسط دستگاه ها و کارخانه های پیشرفته ساخته میشوند ولی آجر های سنتی از پختن خشت خام که در بالا توضیح دادیم در کوره های داغ تولید میشود. وقتی خشت خام را در کوره های داغ می پزند رطوبت آن تبخیر میشود و تبدیل به آجر سنتی میشود که در بیشتر ساختمان های خانه های ما استفاده میشود ولی رفته رفته استفاده از آجر سنتی کمتر میشود و آجر صنعتی در خانه های جدید بیشتر استفاده میشود. دمای کوره های آجر پزی از 40 درجه تا 200 درجه سانتی گراد میرسد و مدت آن از 24 ساعت تا 48 ساعت طول میکشد.

    مراحل تولید آجر سنتی : پس از اینکه خاک رو تهیه کردند آب رو داخل آن میریزند و یک الی دو روز صبر میکنند تا کامل خیس شود. پس از این مدت خاک و آب را مخلوط میکنند و روی آن را میپوشانند تا گل ها خوب و کامل برسد. گل هایی که آماده شده است را پس از بریدن در داخل قالب هایی که قبلا درست کرده اند میریزند و گل اضافی که از قالب ها بیرون مانده است را برمیداریم. گل داخل قالب را در جایی صاف که آماده کرده اند برمیگردانند. پس از برگرداندن روی آن را میپوشانند تا گل یا همان خشت ترک نخورد. پس از خشک شدن این گل به آن خشت میگوییم و آن را داخل کوره ها میچینند و به آن حرارت میدهند تا پخته شود و بعد از پخته شدن به این آجر آجر سنتی میگویند.

    مراحل تولید آجر صنعتی : اولین مرحله برای ساخت هر نوع آجر مشخص کردن خاک مورد نیاز است به این صورت که زمین را به عمق 150 سانتی متر می کنند و خاک آن را جمع می کنند. خاک جمع شده را توسط لودر داخل کمپرس بارگیری می کنند و به انبار کارخانه می برند. خاک سپس آسیاب می شود هرچه دانه ها ریزتر باشد برای آب گیری بهتر است. سپس خاک اسیاب شده به مخلوط کن وارد شده و با مقداری آب مخلوط می شود. سپس خاک که حالا به گل تبدیل شده است به والس می رسد که والس گل را می برد. سپس گل به مخلوط کن دیگری وارد شده که انجا با آب بیشتری مخلوط می شود و بعد وارد پرس می شود. گل آنقدر در پرس می ماند تا چسبندگی مولکول های گل باهم بیشتر شود. سپس گل وارد قالب شده و بعد از قالب خارج می شود. به این گل خارج شده که شمانند قالب یخ می باشد شمش می گویند. سپس گل به قسمت های مساوی طبق درخواست مشتری تقسیم می شود و سپس وارد خشک کن خواهد شد.سپس خشت ها (همان گل ) به فضای باز برده می شود تا خشک شود سپس در کوره حدود 16 تا 24 ساعت می ماند تا پخته شود و به آجر تبدیل شود و بعد از آن 15 ساعت طول می کشد که سرد شود .سپس توسط کامیون آجرها به مقاصد مشخص حمل می شوند.

    تحقیق بعدی درباره خشت و آجر

    خشت یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است که به شکل های متفاوتی دیده می شود اما معمول ترین شکل آن مربع به ضلع 0.2 و ضخامت 0.05 متر است که به نیمی از هر خشت یک نیمه می گویند.

    خشت چگونه تولید می شود و ویژگی ها و انواع آن کدام است؟

    در تهیه خشت اول خاک را با آب مخلوط کرده و در قالب میریزیم سپس مدتی در آفتاب قرار میدهیم تا خشک شود. در این مرحله به آن خشت خام می گویند. جهت جلوگیری از از بین رفتن خشت خام در اثر رطوبت آنرا می پزند. در این صورت به آن آجر گفته می شود. به فرایند پختن خشت در کوره و تهیه اجر داش میگویند. یکی از ویژگی های خشت مقرون به صرفه بودن آن است. به این صورت که به خاک خاصی نیاز ندارد و با خاک محل می توان آنرا در بعدهای معمولی تهیه کرد و بعد از خشک کردن به مصرف بنا رساند.

    1- مخلوط کردن خاک رس همگن با آب و قالب زدن.
    2-خشت می تواند از خاک رس معدنی نرم شده با شکر سنگ و آب مخلوط شده تهیه شود.
    3- خاک رسی مرغوب است که در آن خرده سنگ و کاه وجود داشته باشد. وجود کاه باعث می شود دانه های خاک به هم متصل شوند و خرده سنگ باعث افزایش مقاومت خشک می شود تا خشت بتواند در برابر فشار های باری بنا ، فشار بیشتری را متحمل شود.
    4- اگر خاک های مرغوب از ساختمان های خراب شده به دست بیاید از آنهایی که دانه های درشت و ریز سنگی دارد استفاده شود. در این صورت خشت مقاومی خواهیم داشت.
    5-نوعی خشت با رنگ خاکستری وجود دارد . این نوع خشت از خاک رسی چرب کوبیده به همراه مقداری خاکستتر تهیه می شود. معمولا خاکستر چربی کمی در خود دارد که وجود همین مقدار کم هم مانع مکش آب می شود .
    6- درصورتی که به مخلوط خاکرس موی بز اضافه شود بر مقاومت خشت افزوده شود که در اغلب موارد ترک پذیری ان بسیار کم شده و حتی گاهی از بین می رود.
    7-خشت می تواند با پشم شتر (به صورت تار و پود در هم آمیخته شده ) و خاک رس معدنی نرم تهیه شود.
    8-در صورتی که در تهیه خشت از پوست برنج شلتوک استفاده شود ترک پذیری آن بسیار کاهش یافته و باعث اتصال بهتر خشت می شود.
    9- گاهی به ترکیبات خشت در جهت افزایش مقاومت آن و یا کاهش ترک پذیری آن پهن چهارپایان را اضافه می کنند.
    10-در تهیه خشت همچنین می توان از ریشه گیاهی و علفی برخی از گیاهان استفاده کرد.
    11- نوعی خشت به نام ساز و دار وجود دارد که در آن خاک رس با الیاف درخت خرما مخلوط می شود.
    12-برخی اوقات کلوش ساقه های برنج خرد شده به خاک اضافه می شود در این صورت خشتی مقاوم با پیوند ملات از خشت به وجود میاید.
    نکته حائز اهمیت این است که در بین خشت هایی که نام برده شد با توجه به 1- همگن بودن مواد ترکیبی انها و 2- انبساط و انقباض در مقابل گرما و سرما میزان پایداری و مقاومت انها متفاوت است و با توجه به نوع اقلیم و آب و هوا و حجم ساختمان از آنها استفاده می شود.

    مراحل تولید آجر

    اول لازم به ذکر است که دو نوع آجر داریم 1- نعتی 2- سنتی به آجر سنتی آجر دستی هم گفته می شود.

    آجر سنتی : این نوع آجر امروزه در بناهای تاریخی کاربرد دارد و قبل از اینکه آجر سازی به روش صنعتی تررویج شود در تمام مناطقی که می شد خشت خام را پخت تولید می شد.

    مراحل تولید آجر سنتی

    1- یافتن خاک مورد نیاز ، آخوره گرفتن و مخلوط کردن با آب (1 تا 2 روز زمان لازم است که آب و خاک مخلوط شده و خیس بخورند.)
    2-برز دادن گل ، ریختن در قالب.
    3-خشت را ازقالب خارج کرده و در محلی صاف قرار میدهیم و روی آنرا می پوشانیم تا آرام خشک شود در غیر این صورت ممکن است ترک بخورد.
    4-نهایتا آنرا داخل کوره می چینند تا بپزد.

    مراحل تولید آجر صنعتی

    1- مشخص کردن خاک مورد نیاز
    2- کندن زمین نهایتا به عمق 0.15 متر و جمع کردن خاک آن
    3-بارگیری کردن خاک جمع شده و حمل تا کارخانه
    4-آسیاب کردن خاک و تبدیل آن به ذراتی با اندازه 5 میلی متر (هرچه ذرات ریز تر باشد برای آب گیری مناسب تر است.
    5-ورود خاک آسیاب شده به مخلوط کن شماره 1 و مخلوط شدن با حدود 15 درصد آب
    6- برز دادن گل توسط دستگاهی به نام والس
    7-ورود گل به مخلوط کن شماره 2 و مخلوط شدن مجدد با آب و بعد ورود به پرس
    8- تخلیه هوای گل داخل پرس جهت چسبندگی بیشتر مولکول های گل و جذب کمتر آب
    9-رانده شدن گل داخل پرس توسط بخشی بکه مانند مارپیچ داخل چرخ گوشت می باشد و به آن حلزون می گویند به طرف قالب و برحسب نیاز به شکل قالب بسته شده بر درب پرس از قالب خارج می شود.
    10-نهایتا گل خارج شده که شبیه قالب یخ است و به آن شمش گفته می شود بعد از برش گروهی طبق خواست مشتری روی نوار قرار می گیرد
    11- شمش ها یا توسط کاربران به فضای باز برده می شوند تا خشک شوند و یا توسط خشک کن خشک می شوند.
    12- پس از خشک شدن خشت ها در کوره قرار میگیرند.( توسط کارگران)
    13-خشت پس از 16 الی 24 ساعت پخته شده و پس از حدود 15 ساعت سرد می گردد.
    14- بارگیری آجر پخته شده توسط کارگران و حمل به مقصد مورد نظر

    جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

    مهدی : خانه های خشتی به دلیل اینکه خشت (گل) آن خشک شده است اما در اثر گرما پخته نشده و شکننده می باشد استحکام کمتری دارد. خانه هایی که با آجر ساخته شده اند به دلیل آنکه آجر بعد از خشک شدن در کوره های داغ پخته شده شکنندگی کمتری دارد و مقاومت بیشتری دارد.

    فاطمه : خانه هایی که از خشت ساخته شده اند استحکام کمتری دارند و در مقابل حوادثی مانند سیل و زلزله زودتر خراب می شوند چون خشت همان گل هشک شده است اما بر اثر گرما پخته نشده و شکننده است. اما خانه هایی که با آجر ساخته شده اند استحام بیشتری در برابر حوادث دارند چون آجر بعد از خشک شدن در کوره های داغ پخته شده و شکنندگی آن نسبت به خشت کمتر است و مقاومت بیشتری دارد.

    نویسنده : مراحل تولید آجر صنعتی : مشخص نمودن خاک مورد نیاز برای تولید هر نوع آجر دیپو توسط بردیزل حداکثر به عمق ۱۵۰ سانتیمتر دیپو یعنی زمین را کندن و خاک آن را جمع کردند.خاک جمع شده را توسط لودر داخل کمپرس بارگیری می‌کنند و به محل انبار کارخانه سیلو می‌آورند..

    ثریا : خانه های آجری استحکامشان بیشتر از خانه های خشتی است.

    فاطمه : خشت استحکام کمی دارد ولی ارزان است از خشت برای ساختن طویله ها و مکان هایی که ارزش کمی دارند استفاده میشود ولی از اجر برای ساختن خانه ها و مکان هایی با ارزش بالا استفاده میکنند.

    نویسنده : آجر استحکام خوبی دارد ولی با توجه به نوع جدید ساختمان سازی درصد کمی از آجر استفاده میبرند.

    بنیامین :‌ آجر هامیتواننددرزندگی بماکمک کنند، برای مثال
    اگرخانه هایمان مثل قدیم ازگل لایی بودند. اگر باد شدیدی می اومد خانههایمان سوراخ یاخراب میشد.

    ناشناس : رحیم موضوع خشت آجرو استحکام خانه های خشتی وآجری.
    منتظر شما هستیم …

    نارا : از نظر من خانه های اجری استحکام بیشتری دارند .

    آیلیا : به نظر من خانه آجری استهکام بیشتری دارند ولی خانه های خشتی استهکام کمتری دارند.

    منبع مطلب : nexload.ir

    مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    چگونگی تهیه خشت و آجر و استحکام خانه های خشتی و آجری صفحه 48 علوم چهارم دبستان

    صفحه ۴۸ علوم چهارم جمع آوری اطلاعات چگونگی تهیه خشت و آجر و استحکام خانه های خشتی و آجری در خانه های روستایی کتاب علوم چهارم ابتدایی دبستان.

    چگونگی تهیه خشت و آجر و استحکام

    چگونگی تهیه خشت آجر و استحکام خانه های خشتی
    در این پست میخواهیم برای شما عزیزان درباره چگونگی تهیه خشت آجر و استحکام خانه های خشتی و خانه های گلی و نحوه آموزش و راه و روش استحکام خانه های آجری تحقیق و مقاله تهیه کنیم که دانش‌آموزان بتوانند به راحتی آن را برای مدرسه استفاده کنند و هیچ مشکلی در رابطه با این موضوع نداشته باشند. به زودی ما دانلود و مقاله را به صورت های مختلف برای شما عزیزان در این پست قرار خواهیم داد و این پست می باشد اگر میخواهید زودتر این مطلب را تکمیل کنیم در نظرات در پایین همین مطلب برای ما نظر ارسال کنید. این سوال اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 48 کتاب علوم چهارم ابتدایی هست.

    مقدمه نحوه ساخت خشت
    خشت یکی از مصالح ساختمانی است که در زمان های نه چندان دور برای ساخت خانه ها از آنها استفاده می شده. هنوز هم در روستاها خانه هایی وجود دارند که با خشت ساخته شده اند شما می توانید با مراجعه به روستاهای اطراف خانه هایی را پیدا کنید که با خشت ساخته شده اند خشت یکی از مصالح ساختمانی است که معمولاً به اشکال و ضخامتهای مختلف می‌تواند تولید شود ولی متداول ترین شکل آن به ضلع ۲۰ سانتی متر و به ضخامت پنج سانتی متر است در اصطلاح ساختمان سازی به نصف یک خشت یک نیمه گفته می شود.

    نحوه ساخت خشت
    برای تهیه خشت و آجر روسیه سه روش متداول وجود دارد که در هر روش میزان رطوبت خاک و نوع گل متفاوت است بنابراین ما برای تولید خشت با سه نوع گل مواجه هستیم انواع گل ها عبارتند از گل خشک گل سفت و گل خمیری که در ادامه هر یک را بررسی میکنیم.

    گل خشک
    با اضافه نمودن آب به مقدار ۸ الی ۱۲ درصد وزن ماده اولیه تهیه می شود با کمک پرس خشک شکل می‌گیرد اکثر آجر های صنعتی و همه سفال های رسی ساختمانی با شیوه گل خشک ساخته می شود.

    گل سفت
    با افزودن آب به میزان ۲۰ الی ۲۵ درصد وزن ماده اولیه تهیه می‌شود و با شیوه ماشینی خشت می زنند در این شیوه از ماشین های خشت زنی هیدرولیکی استفاده می شود خشت شکل U به صورت منشوری با قاعده مربع یا مستطیل از دستگاه خارج می شود و سپس آن را با کمک دستگاه برش به اندازه های مساوی تقسیم می کنند.

    گل خمیری
    با اضافه نمودن آب به مقدار حدود ۶۰ درصد وزن به خاک تهیه می شود تا حالت خمیری ایجاد شود و بتوان با کمک دست به آن شکل داد در این شیوه گل را درون قالب های چوبی می ریزند و با دست فرم می دهند و خشت می زنند.

    خشک کردن خشت
    هنگامی که برش ها از ماشین های شکل دهی خارج می شوند مقدار قابل توجهی رطوبت همراه خود دارند. خشک کردن خشت خام قبل از پختن آن به علت جلوگیری از تغییر حالت شکل زیاد و ترک در سطح ۸ می باشد و همچنین از صرف هزینه سوخت بیشتر در کره اصلی و امکان دوده گرفتن کوره به سبب رطوبت اولیه زیاد سوخت ناقص جلوگیری می کند خشک کردن موجب بروز انقباض می‌شود و این انقباض تا حد مجاز است که محصول نهایی دارای اندازه مناسب و دلخواه باشد. جمع شدگی در خشت خشک شده حدود ۱۰ درصد در هر بعد است. درجه حرارت کوره خشک کن ۴۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد و زمان‌های خشک کردن از ۲۴ تا ۴۸ ساعت متغیر است.حرارت لازم معمولاً به کمک گرمای تلف شده از کوره های اصلی فراهم می شود در کلیه مراحل حرارت و رطوبت کاملا تنظیم می‌شود تا از انقباض با سرعت که باعث ایجاد شدن ترک های بسیاری می شود اجتناب گردد در مناطق گرم و خشک از گرمای هوا به منظور خشک کردن خشت استفاده می کنند این روش نحوه چیدن خشت از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است به طوری که جریان هوا باید یکجانبه نباشد چون باعث ایجاد انحنا و تغییر شکل آجر در اثر خشک شدن یکجانبه می‌شود خشت خشکی که برای پختن آجر آماده شده است رطوبت بین ۸ تا ۱۲ درصد به همراه دارد.

    نحوه ساخت آجر
    آجر با روشهای متفاوت ایجاد می شود آجر به دو نوع می توان پیدا کرد اجر سنتی و آجر صنعتی قبل از صنعتی شدن تولید آجر در تمام نقاط که امکان پخت خشت خام بود آجر سنتی یا آجر دستی تولید می شده است این نوع آجر امروزه در بناهای تاریخی مورد استفاده قرار می گیرد.

    مراحل تولید آجر سنتی
    پس از تهیه خاک مورد نظر خاک را آخوره گرفته و آب داخل آن میریزیم یک تا دو روز صبر می کنیم تا خوب خیس بخورد. درست شده را خوب مخلوط می کنیم و روی آن را می پوشانیم تا گل ها خوب برسد یعنی اگر هنوز خیس نخورده باشد کاملا خیس خورده محلی صاف را جهت تخلیه خشت آماده می‌نماییم گل آماده شده را پس از بریدن در داخل قالب هایی که قبلا آماده نموده ایم ریخته و گل اضافه روی قالب را با ابزاری که قبلا تهیه نموده ایم برمی‌داریم. خشت داخل قالب را در محلی که از قبل صاف کرده ایم برمیگردانیم پس از تهیه خشت باید روی آن را بپوشانیم تا اینکه آرام باش که شود در غیر این صورت خشت ترک خواهد خورد. پس از خشک شدن خشت آن را داخل کوره می چینند و به آن حرارت می‌دهند تا پخته شود.

    مراحل تولید آجر صنعتی
    مشخص نمودن خاک مورد نیاز برای تولید هر نوع آجر دیپو توسط بردیزل حداکثر به عمق ۱۵۰ سانتیمتر دیپو یعنی زمین را کندن و خاک آن را جمع کردند.خاک جمع شده را توسط لودر داخل کمپرس بارگیری می‌کنند و به محل انبار کارخانه سیلو می‌آورند. خاک سیلو توسط نوار نقاله داخل آسیاب ریخته می‌شود و آسیاب خاک وارد شده به دانه های ریز حداکثر ۵ میلیمتر تبدیل می نماید چون هرچه دانه ها ریزتر باشد برای آب گیری مساعد تر است. خاک آسیاب شده توسط نوار نقاله وارد مخلوط کن شماره یک می شود که در آنجا با مقداری حدود ۱۵ درصد آب مخلوط می گردد پس از خروج گل از مخلوط شماره یک نوار نقاله گل را به والس می رساند والس عمل بریدن گل را انجام میدهد. پس از خروج گل از والس گل توسط نوار نقاله مخلوط کن شماره ۲ وارد شده که در آنجا نیز مقداری آب به آن افزوده شده و گل از مخلوط کن دوم وارد پرس می شود. پس از ورود گل به پرس وکیوم های گل داخل پرس را تخلیه کرده تا اینکه چسبندگی مولکول های گل با هم بیشتر شده و میزان جذب آب آن کمتر گردد. گل ها کم شده داخل پرز توسط حلزون داخل پرس به طرف قالب رانده شده و بر حسب نیاز به شکل قالب بسته‌بندی شده بر درب بپرسد از قالب خارج می شود.گل خارج شده که مثل قالب یخ می باشد به آن شمش می‌گویند توسط برش گروهی به قسمتهای مساوی مطابق درخواست مشتری بریده شده روی نوار قرار می گیرد پس از خروج خشت خام از زیر برش به دو طریق خشت ها برداشته می شود.خشت خروجی از برش روی پالت آلومینیوم قرار و پالت روی دستگاه الواتور گرفته و توسط فینگر به داخل خشک کن وارد میشود.خشت پس از خروج از زیر برش روی نوار قرار گرفته تا کارگران آنها را روی واگن تخلیه نمایند و واگن‌ها توسط تراکتور به محل باز برده شده و کارگران خشت ها را در فضای باز تخلیه کرده تا خشک گردد و پس از خشک شدن داخل کوره چیده میشود. پس از خشک شدن خشت به هر دو صورت خشت خشک توسط کارگران داخل کوره چیزی میشود. رشته چیده شده داخل کوره قمیر پس از حدود ۱۶ تا ۲۴ ساعت پخته شده و پس از ۱۵ ساعت سرد میشود آجر پخته شده توسط نوار که یک سر آن داخل قمیر و سر دیگر آن داخل کامیون میباشد جهت مقصد مشخص شده توسط کارگران بارگیری خواهد شد.

    منبع مطلب : a101.ir

    مدیر محترم سایت a101.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    نحوه درست کردن آجر و خشت

    تحقیق درباره خشت و آجر و نحوه ساختن آن

    مراحل تولید آجر

    خشت یکی از مصالح ساختمانی است. خشت معمولاً به اشکال و ضخامت های مختلف می‌تواند تولید شود ولی مرسوم ترین آن شکل مربع به ضلع ۲۰ سانتیمتر و به ضخامت ۵ سانتی‌متر است. به نصف یک خشت یک نیمه گفته می‌شود.

    برای تولید خشت ابتدا گل را در قالب می‌ریزند. سپس در آفتاب خشک می‌کنند. به این خشت، خشت خام گفته می‌شود. خشت خام در برابر رطوبت از بین می‌رود به همین خاطر خشت را می‌پزند که در این صورت به آن آجر گفته می شود. فرایند پختن خشت در کوره آجرپزی که بدان داش گفته می‌شود انجام می‌شود

    خشت از نظر اقتصادی به صرفه بوده و به راحتی از خاک محل در ابعاد معمولی تهیه می‌شود و پس از خشک شدن به مصرف بنا می‌رسد. خشت به طریق گوناگون تهیه شده که به شرح ان می‌پردازیم.

    ۱ـ خشت خوب از تنگ بستن خاک رس همگن با آب و پس از ورز دادن در ابعاد معمول قالب زده می‌شود.

    ۲ـ خاک رس معدنی نرم شده با شکر سنگ و آب مخلوط شده خشت تهیه می‌شود.

    ۳ـ خاک رس مرغوب با کاه و خرده سنگ تهیه می‌شود. وجود کاه باعث اتصال دانه‌های خاک به یکدیگر شده و خرده سنگ مقاومت خشت را زیاد می‌کند تا خشت در زیر بارهای فشاری بنا تاب فشاری بیشتر را تحمل کند.

    ۴ـ چنانچه خاکهای آوار مرغوب از ساختمانهای تخریب شده به دست اید می‌توان از انها که دارای درشت دانه و ریزدانه‌های سنگی است خشت مقاومی تهیه کرد.

    ۵ـ خاک رس چرب کوبیده با مقداری خاکستر مخلوط شده و از ان خشت تهیه می‌گردد. معمولاً خاکستر دارای چربی نا چیزی می‌باشد که وجود ان در خشت حا لتعدم مکش آب را به وجود می اورد. رنگ این خشت خاکستری می‌باشد.

    ۶ـ به مخلوط خاک رس موی بز اضافه شده و خشتی مقاوم به دست می اید که ترک پذیری ان بسیار کم و در مواردی از بین می‌رود.

    ۷ـ خاک رس معدنی نرم با پشم شتر که به صورت تار و پود درهم آمیخته شده به نسبت معلوم مخلوط شده و خشت تهیه می‌گردد.

    ۸ـ در مواردی پوست برنج شلتوک با خاک رس مخلوط شده و اتصال خوبی در خشت به وجود می اید و ترک پذیری خشت را نقصان می‌دهد.

    ۹ـ در مواردی به خاک رس پهن چارپایان اضافه می‌کنند. این ترکیب نیز باعث مقاومت خشت در برابر رطوبت می‌شود و از بازشدن ان جلو گیری می‌کند.

    ۱۰ـ ریشه گیاهی و علفی برخی از گیاهان با خاک رس مخلوط شده و خشت تهیه می‌شود.

    ۱۱ـ خاک رس با الیا ف درخت خرما در اندازه لازم مخلوط شده و خشتی مقاوم تهیه می‌شود. به این خشت اصطلاحاً ساز و دار گفته می‌شود.

    ۱۲ـ در مواردی از خرد کردن کلوش ساقه‌های برنج و مخلوط کردن ان با خاک خشت مقاوم و با پیوند ملات از خشت به وجود می اید.

    قابل توجه است که در بین خشتهای ذکر شده به میزان همگن بودن مواد ترکیبی در انها و حرکت پذیری یکنواخت و غیر یکنواخت یعنی انبساط و انقباض در مقابل گرما و سرما و عوامل طبیعی برخی مقاوم و پا یدار بوده و برخی نا پا یدار می‌باشد که بنا به نوع هوا و اقلیم مکان و حجم ساختمان از انها استفاده می‌گردد.

    این نوع آجر امروزه در بناهای تاریخی مورد استفاده قرار می گیرد.

    ۱- پس از تهیه خاک مورد نظر خاک را آخوره گرفته وآب داخل آن می ریز یم ۱ تا ۲ روز صبر می کنیم تاخاک خوب خیس بخورد.

    ‘گل درست شده را خوب مخلوط می کنیم وروی آنرا می پوشانیم تا گلها خوب برسد( یعنی اگر هنوز خیس نخورده باشد کاملاخیس خورده)

    ۲- محلی صاف را جهت تخلیه خشت آماده می نما ییم

    ۳- گل آماده شده را پس از برزیدن در داخل قالب هایی که قبلا آماده نموده ا یم ریخته و گل اضافه روی قالب را با ابزاری که قبلا تهیه نموده ایم بر میداریم.

    ۴- خشت داخل قالب را در محلی که از قبل صاف کرده ایم برمی گردانیم پس از تهیه خشت باید روی آنرا بپوشا نیم تا اینکه آرام خشک شود در غیر این صورت خشک ترک خواهد خورد

    ۵- پس از خشک شدن خشت آنرا داخل کوره می چینند ؛وبه آن حرارت می دهند تا پخته شود.

    ۱- مشخص نمودن خاک مورد نیاز برای تولید هر نوع آجر

    ۲- دیپو خاک توسط بردیزل حداکثر به عمق ۱۵۰cm ( دیپو خاک یعنی زمین راکندن و خاک آن را جمع کردن )

    ۳- خاک دیپو شده را توسط لودر داخل کمپرس بارگیری می کنند وبه محل انبار کارخانه (سیلو ) می آورند.

    ۴- خاک سیلوتوسط نوار نقاله (زیر انبار خاک نوار نقاله ایی قرار دارد که آن را نوار سیلو می نامند ) داخل آسیاب ریخته می شود. و آسیاب خاک وارد شده را به دانه های ریز حداکثر ۵ میلی متر تبدیل می نماید چون هرچه دانه ها ریزتر باشد برا ی آب گیری مساعدتراست.

    ۶- خاک آسیاب شده توسط نوارنقاله وارد مخلوط کن شماره ۱ می شود که درآنجا با مقداری حدود ۱۵% آب مخلوط می گردد .

    ۷- پس از خروج گل از مخلوط شماره ۱ نوار نقاله گل را به والس می رساند ( والس عبارت است از دو سنگ آهنی یاچدن به شکل استوانه که به صورت افقی در کنار هم به فاصله حداکثر ۵ میلی متر قرار دارند و برعکس یکدیگر گردش می کنند و گل از بالا وارد شده و از پایین آن خارج می شود )و والس عمل برزیدن گل را انجام می دهد .

    ۸- پس از خروج گل از والس, گل توسط نوار نقاله به مخلوط کن شماره ۲ وارد شده که در آنجا نیز مقداری آب به آن افزوده شده و گل از مخلوط کن دوم وارد پرس می شود.

    ۹- پس از ورود گل به پرس واکیوم هوای گل داخل پرس را تخلیه کرده تا اینکه چسبندگی ملکولهای گل با هم بیشتر شده و میزان جذ ب آب آن کمتر گردد.

    ۱۰-گل واکیوم شده داخل پرس توسط حلزون داخل پرس (که مثل مارپیچ داخل چرخ گوشت می باشد )به طرف قا لب رانده شده و بر حسب نیاز به شکل قا لب بسته شده بر درب پرس از قا لب خارج می شود.

    ۱۱- گل خارج شده که مثل قا لب یخ می باشد و به آن شمش می گویند توسط برش گروهی به قسمت های مساوی مطابق درخواست مشتری بریده شده روی نوارقرار

    می گیرد

    ۱۲- پس از خروج خشت خام از زیر برش به دو طریق خشت ها برداشته می شود

    ۱۲-۱ – خشت خروجی از برش روی پا لت آلمینیوم قرار وپا لت ها روی دستگاه الواتور گرفته و توسط فینگر به داخل خشک کن وارد می شود.

    ۱۲-۲ – خشت پس از خروج از زیر برش روی نوار قرار گرفته تا کارگران آنها را روی واگن تخلیه نمایند و واگن ها توسط تراکتور به محل باز برده شده و کارگران خشت ها را در فضای باز تخلیه کرده تا خشک گردد و پس از خشک شدن داخل کوره چیده می شود.

    ۱۳- پس از خشک شدن خشت به هر دو صورت(۱۲-۱ و ۱۲-۲ )خشت خشک توسط کارگران داخل کوره چیده شود .

    ۱۴- خشت چیده شده داخل کوره ( قمیر ) پس از حدود ۱۶ تا ۲۴ ساعت پخته شده و پس از ۱۵ ساعت سرد می شود .

    ۱۵- آجر پخته شده توسط نوار که یک سر آن داخل قمیر و سر دیگر آن داخل کامیون می باشد جهت مقصد مشخص شده توسط کارگران بارگیر خواهد شد .

    منبع مطلب : www.daneshchi.ir

    مدیر محترم سایت www.daneshchi.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 25 روز قبل
    0

    مراحل تشکیل اجر را نام ببرید

    ناشناس 25 روز قبل
    0

    مراحل تشکیل آجر را نام ببرید

    مهدی 5 ماه قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید